FDP: «Όχι» στην Ευρώπη – «Ίσως» στην Ελλάδα

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΥΡΩΠΗ

Youmagazine Newsroom

 

Ο επικεφαλής του FDP Κρίστιαν Λίντνερ λέει «Όχι» σε προϋπολογισμό της Ευρωζώνης και «Ναι» υπό προϋποθέσεις για την Ελλάδα.

Ο Κρίστιαν Λίντνερ θα δώσει την συγκατάθεσή του σε νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα μόνο με ΔΝΤ και βιώσιμο χρέος. Image: Supplied
ν

ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ Δημοκράτες (FDP) της Γερμανίας, που ίσως συμμετάσχουν στον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό, προειδοποίησαν ότι θα αντιταχθούν στα σχέδια του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν για προϋπολογισμό της Ευρωζώνης.
«Δεν θέλουμε νέους προϋπολογισμούς για μεταφορές χρημάτων στην Ευρώπη», τόνισε ο επικεφαλής του FDP Κρίστιαν Λίντνερ.
«Ένας προϋπολογισμός της Ευρωζώνης που τα χρήματα θα καταλήγουν στη Γαλλία για δημόσιες δαπάνες ή στην Ιταλία για να διορθωθούν τα λάθη του (Σίλβιο) Μπερλουσκόνι είναι αδιανόητος για εμάς και αποτελεί κόκκινη γραμμή», τόνισε.
Το FDP κατέγραψε ιστορική νίκη κερδίζοντας το 10% των ψήφων, ενώ το 2013 δεν είχε καταφέρει να ξεπεράσει το 5% και να αποκτήσει έδρες στη Μπούντεσταγκ.
ν

«Ναι» υπό όρους στην Ελλάδα

Τη συγκατάθεσή τους για πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα θα δώσουν οι Ελεύθεροι Δημοκράτες του FDP, υπό τον όρο της συμμετοχής του ΔΝΤ και μόνο εάν το χρέος είναι βιώσιμο.
Η στροφή αυτή του FDP, που μέχρι πρότινος τασσόταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, έρχεται λίγο πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Άνγκελα Μέρκελ για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
«Η θέση μας για την Ελλάδα ήταν ότι το FDP θα πει “ναι” σε πακέτα διάσωσης μόνο εφόσον συμμετέχει το ΔΝΤ και μόνο εφόσον καταστεί σαφές ότι το χρέος είναι βιώσιμο» ανέφερε ο κ. Λίντνερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν και η γραμμή της γερμανικής κυβέρνησης μέχρι το καλοκαίρι του 2015.
«Πρόθεσή μας είναι να ξαναγυρίσει η Γερμανία στην παλιά πολιτική, η οποία ήταν προσανατολισμένη στη σταθερότητα» κατέληξε.

 


Translate this post