20 αποφθέγματα του Αϊνστάιν που διευρύνουν το μυαλό

Κατηγορία Πρόσωπα

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Το όνομα του Αϊνστάιν είναι συνώνυμο της ευφυΐας και της δημιουργικότητας. Εδώ παραθέτουμε 20 ρήσεις του, για να απελευθερώσετε την εσωτερική σας μεγαλοφυΐα.

Το όνομα και η μορφή του Αϊνστάιν έγιναν συνώνυμα της ιδιοφυΐας.
ν

Ο ΑΛΜΠΕΡΤ Αϊνστάιν (1879-1955) υπήρξε ο πιο σημαίνων φυσικός του 20ού αιώνα και ίσως ο πιο διάσημος επιστήμονας που έζησε ποτέ. Το 1905 ήταν μόλις 26 ετών, όταν δημοσίευσε τέσσερις εργασίες που ηλέκτρισαν τον χώρο της φυσικής και του χάρισαν παγκόσμια φήμη. Μεταξύ αυτών ήταν η πρωτοποριακή ειδική θεωρία της σχετικότητας, καθώς και η περίφημη εξίσωση E = mc², που δηλώνει ότι η μάζα μπορεί να μετατραπεί σε ενέργεια και το αντίστροφο.
Ενώ ήταν σαφώς πολύ προχωρημένος στα μαθηματικά, στο σχολείο στο Μόναχο ήταν μέτριος μαθητής, με προβλήματα ομιλίας, εγκλωβισμένος σε ένα άκαμπτο παιδαγωγικό σύστημα. Τα χρόνια αυτά της ζωής του επηρέασαν τις απόψεις του για το εκπαιδευτικό σύστημα και τις ανθρώπινες δυνατότητες.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Ζυρίχη το 1900 και στη συνέχεια εργάστηκε στο Ελβετικό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας στη Βέρνη. Ήταν η περίοδος κατά την οποία ανέπτυξε πολλές από τις σημαντικότερες θεωρίες του.
Το 1921, σε ηλικία 42 ετών, του απονεμήθηκε το Νόμπελ Φυσικής. Η ιστορία όμως είχε γι’ αυτόν άλλα σχέδια. Έγινε στόχος των Ναζί, οι οποίοι σχεδίαζαν τη δολοφονία του επειδή ήταν εβραϊκής καταγωγής. Το 1933 κατέφυγε στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον, όπου θα εργαζόταν για το υπόλοιπο της ζωής του. Πρωτοστάτησε στον αγώνα για τον περιορισμό του ατομικού οπλοστασίου και ύψωσε τη φωνή κατά του ρατσισμού και του εθνικισμού.
Το 1999, το περιοδικό TIME τον ανακήρυξε Πρόσωπο του Αιώνα. Πράγματι, ο Αϊνστάιν αποτελεί μια σπάνια προσωπικότητα, η σοφία της οποίας εκτείνεται πολύ πέρα ​​από τη σφαίρα της επιστήμης, αποκαλύπτοντας έναν άνθρωπο με σχεδόν παιδική αίσθηση του θαύματος και μια βαθιά αγάπη για την ανθρωπότητα.
Παραθέτουμε 20 κορυφαία αποφθέγματά του για να απελευθερώσετε την εσωτερική σας μεγαλοφυΐα.
ν
1. Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση. Γιατί ενώ η γνώση είναι περιορισμένη, η φαντασία αγκαλιάζει ολόκληρο τον κόσμο, συμβάλλοντας έτσι στη πρόοδο και την εξέλιξη.
2. Τα μεγάλα πνεύματα πάντα αντιμετωπίζουν εμπόδια από υποδεέστερα μυαλά. Τα υποδεέστερα μυαλά είναι ανίκανα να καταλάβουν τον άνθρωπου που αρνείται να ακολουθήσει τυφλά τις συμβατικές προκαταλήψεις και αντί της πεπατημένης επιλέγει να εκφράσει τις απόψεις του με θάρρος και ειλικρίνεια.
3. Προσπάθησε να γίνεις όχι επιτυχημένος άνθρωπος, αλλά άνθρωπος με αξίες.
4. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι υπάρχει ένα σχέδιο κι ότι ο Θεός δεν παίζει ζάρια με το σύμπαν.
5. Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν μπορούν να λυθούν αν μείνουμε στο ίδιο επίπεδο σκέψης που είχαμε όταν τα δημιουργήσαμε.
6. Η επιστήμη χωρίς πνευματικότητα είναι χωλή· η πνευματικότητα χωρίς επιστήμη είναι τυφλή.
7. Ο μονοθεϊσμός δεν μπορεί να ακυρώσει τις θρησκείες του παρελθόντος.
8. Το να πέσεις στα δίχτυα του έρωτα είναι το πιο ηλίθιο πράγμα απ’ όσα κάνουν οι άνθρωποι – όμως δεν ευθύνεται η βαρύτητα γι’ αυτό.
9. Η πιο όμορφη εμπειρία που μπορούμε να έχουμε είναι το μυστηριώδες. Είναι το θεμελιώδες συναίσθημα που βρίσκεται στη βάση της αληθινής τέχνης και της αληθινής επιστήμης.
10. Όποιος δεν έκανε ποτέ λάθος, είναι γιατί δεν δοκίμασε ποτέ να κάνει κάτι καινούριο.
ν


ν

11. Το μυστικό της δημιουργικότητας είναι το να ξέρεις να κρύβεις τις πηγές σου.
12. Η διαφορά μεταξύ ιδιοφυΐας και βλακείας είναι ότι η ιδιοφυΐα έχει όρια.
13. Η αδυναμία της στάσης γίνεται αδυναμία του χαρακτήρα.
14. Η δύναμη και η εξουσία ελκύουν πάντα ανθρώπους με χαμηλή ηθική.
15. Η φύση μάς δείχνει μόνο την ουρά του λιονταριού. Αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ουρά είναι δική του, ακόμη και αν δεν μπορούμε να δούμε το ίδιο, λόγω του τεράστιου μεγέθους του.
16. Μόνο μια ζωή που είναι αφιερωμένη στους άλλους είναι μια ζωή που αξίζει πραγματικά.
17. Η επιτυχία μου δεν οφείλεται στο ότι είμαι ιδιαίτερα έξυπνος. Απλώς αφιερώνω στα προβλήματα περισσότερο χρόνο.
18. Οι ευφυείς άνθρωποι λύνουν προβλήματα. Οι μεγαλοφυείς τα προβλέπουν.
19. Η ειρήνη δεν διατηρείται με τη βία. Επιτυγχάνεται μόνο με την κατανόηση.
20. Αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.
ν

 


Translate this post