Νέο βίαιο επεισόδιο στο Λονδίνο: όχημα χτύπησε πεζούς

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

• Ένα βαν έπεσε πάνω σε πεζούς σπέρνοντας τον πανικό έξω από το κεντρικό τζαμί του Βόρειου Λονδίνου. Βίντεο με τη σύλληψη του δράστη στο τέλος του άρθρου.

• Ένας νεκρός και 10 τραυματίες. Λευκός ο δράστης της επίθεσης ήθελε να εκδικηθεί τους μουσουλμάνους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βρετανία.

• Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο άνθρωπος που φέρεται να επιτέθηκε στους πιστούς του τζαμιού του Λονδίνου «γελούσε», την ώρα που ένα από τα θύματα πέθαινε μπροστά του.

• Βίντεο με την παράδοση του δράστη από πολίτες στους αστυνομικούς.

Η αστυνομία έχει καταφθάσει έξω από το τζαμί όπου ένα φορτηγό τραυμάτισε αρκετούς πεζούς στο πάρκο Φίνσμπερι του βόρειου Λονδίνου. Image: Supplied
ν
ΑΡΚΕΤΟΙ άνθρωποι τραυματίστηκαν και ένας συνελήφθη μετά από την επίθεση ενός λευκού φορτηγού που αναρριχήθηκε στο πεζοδρόμιο χτυπώντας τους πεζούς, κυρίως μουσουλμάνους, που εκείνη την ώρα έβγαιναν έξω από ένα τζαμί στο βόρειο Λονδίνο.
Η Μητροπολιτική Αστυνομία δέχτηκε επείγουσα κλήση αμέσως μετά τα μεσάνυχτα (12:20 τοπική ώρα) και ένα ελικόπτερο απογειώθηκε αμέσως για να φτάσει σε λίγα λεπτά στον τόπο του περιστατικού.
«Υπάρχουν πολλοί τραυματίες που δέχονται αυτή τη στιγμή επιτόπου τις πρώτες βοήθειες», αναφέρει η δήλωση της αστυνομίας. «Έχει συλληφθεί ένα άτομο».
Αυτόπτης μάρτυρας ανάρτησε στο twitter: Είναι φριχτό να βλέπεις αστυνομικούς να προσπαθούν απεγνωσμένα να κρατήσουν στη ζωή ανθρώπους με μαλάξεις στην καρδιά. Ελπίζω να τα καταφέρουν.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται μάλλον για περιστατικό «αντίστροφης βίας», όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, καθώς έχουμε ένα ρατσιστικό χτύπημα ενάντια σε μουσουλμάνους.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 48χρονος οδηγός του βαν που έπεσε πάνω σε ανθρώπους κοντά στο τζαμί του Βόρειου Λονδίνου, συνελήφθη, αφού πρώτα είχε ακινητοποιηθεί από το πλήθος. Οι αρχικές αναφορές για επίθεση με μαχαίρι, διαψεύδονται από την αστυνομία.
v
Από την επίθεση υπάρχει ένας νεκρός, ενώ τον δράστη συνέλαβαν πολίτες που τον παρέδωσαν στην αστυνομία. Image: Supplied
ν
Ο δράστης απεικονίζεται εδώ με χειροπέδες να οδηγείται σε όχημα της αστυνομίας. Πηγή: Twitter
ν

ν
Αστυνομία και ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στον τόπο του νέου περιστατικού. Image Supplied
ν
Μια τραυματισμένη μουσουλμάνα υποβαστάζεται από δύο αστυνομικούς μετά την επίθεση φορτηγού σε πεζούς κοντά στο τζαμί του Φίνσμπερι Παρκ. Image: Supplied
ν
Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο άνθρωπος που φέρεται να επιτέθηκε στους πιστούς του τζαμιού του Λονδίνου «γελούσε», την ώρα που ένα από τα θύματα πέθαινε μπροστά του.
Ο οδηγός θα εξεταστεί από ψυχιάτρους, προκειμένου ν’ αξιολογηθεί η ψυχική του υγεία. Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, με ανάρτησή της στο twitter, ενημέρωσε πως ο 48χρονος είναι ο μοναδικός ύποπτος που εξετάζεται από τις Αρχές.
Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι το περιστατικό με το βαν κοντά στο τζαμί στο βόρειο Λονδίνο, αντιμετωπίζεται από την αστυνομία, ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση.
v
Το λευκό φορτηγάκι της επίθεσης είχε νοικιαστεί από την εταιρεία Pontaclun Van Hire που εδρεύει στην Ουαλία. Πηγή: Twitter
v


ν


v
ν

Το Φίνσμπερι Παρκ στο βόρειο Λονδίνο, όπου σημειώθηκε η επίθεση.
v
Το τζαμί στο Φίνσμπερι Παρκ κοντά στο οποίο εκδηλώθηκε η επίθεση με το λευκό φορτηγάκι. Image: Supplied
ν


v

 


Translate this post