Φονική επίθεση φώκιας εναντίον χταποδιού (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Youmagazine Newsroom

 

Μια φονική μάχη μεταξύ μιας πεινασμένης φώκιας και ενός χταποδιού έλαβε χώρα στ’ ανοιχτά της Καϊκούρα στη Νέα Ζηλανδία.

Η μάχη ήταν για το ποιος θα γίνει το γεύμα του άλλου, έτσι και οι δύο πλευρές είχαν κίνητρο να πολεμήσουν σκληρά. Photo: Conner Stapley. Πηγή: Supplied
ν
ΤΗΝ ΦΟΝΙΚΗ μάχη μεταξύ μιας γενειοφόρου φώκιας και ενός γιγαντιαίου χταποδιού του Ειρηνικού Ωκεανού κατέγραψαν με την κάμερά τους ψαράδες της Καϊκούρα στο νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας.
Η μάχη έλαβε χώρα την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 και την κατέγραψε ο οδηγός καγιάκ Conner Stapley, ο οποίος εκείνη την ώρα είχε ξανοιχτεί στον Νότιο Κόλπο συνοδεύοντας τρεις τουρίστες.
Πρώτα παρατήρησε μια αναταραχή στο νερό κι όταν πλησίασε διαπίστωσε ότι δινόταν μια μάχη ζωής και θανάτου μεταξύ μιας μεγάλης αρσενικής φώκιας και ενός γιγάντιου χταποδιού.
Παρέμεινε εκεί έως το τέλος της τρομακτικής μάχης, με το χταπόδι να αγωνίζεται να μη γίνει το γεύμα της φώκιας.
ν
Απελπισμένο το χταπόδι προσπαθεί να ξεφύγει από τα σαγόνια της πεινασμένης φώκιας. Photo: Conner Stapley. Πηγή: Supplied
ν
Η φώκια, ενεργώντας έξυπνα, έσυρε το χταπόδι από τον βυθό του ωκεανού στην επιφάνεια της θάλασσας, ώστε να το εξαντλήσει.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ψαράδες της περιοχής παρακολουθούν μια τέτοια μάχη. Μάλιστα πολλές από αυτές τις μάχες διαρκούν μέχρι 20 λεπτά.
Σε κάποιες περιπτώσεις το χταπόδι καταφέρνει να ξεφύγει και να εξαφανιστεί στο βυθό. Στις περισσότερες όμως φορές χάνει τη μάχη. Σε κάθε περίπτωση αντιστέκεται και μάχεται με γενναιότητα. Προτιμά να πεθάνει στη μάχη παρά να παραδοθεί στον αμείλικτο κυνηγό του.
ν
Το χταπόδι έδωσε μια καλή μάχη, αλλά τελικά έγινε μεσημεριανό. Photo: Conner Stapley. Πηγή: Supplied
ν
Η τελευταία πράξη του δράματος. Η φώκια ετοιμάζεται να καταβροχθίσει ένα απολαυστικό γεύμα που απέκτησε με κόπο. Photo: Conner Stapley. Πηγή: Supplied
ν
Το βίντεο που ακολουθεί καταγράφει μια παρόμοια μάχη μεταξύ μιας γκρίζας φώκιας και ενός γιγαντιαίου χταποδιού του Ειρηνικού, που έλαβε χώρα πριν από δύο χρόνια στο λιμάνι του Ogden Point στη Βικτώρια του Καναδά.
ν

v

 


Translate this post