Νεκρός ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους (ISIS);

Κατηγορία NEWS, Κόσμος

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Youmagazine Newsroom

 

O Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώθηκε σε αεροπορική επίθεση στη Συρία, αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Συρίας, ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι είναι νεκρός. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
ν
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ της συριακής τηλεόρασης που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σε αεροπορική επίθεση σε συριακό έδαφος.
Συγκεκριμένα, η πόλη Ράκκα, που αποτελεί προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), υπέστη σφοδρούς βομβαρδισμούς τη νύχτα του Σαββάτου, με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq της τρομοκρατικής οργάνωσης να παραδέχεται τις απώλειες που υπέστησαν οι ισλαμιστές.
Όπως αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, δεκάδες είναι οι ένοπλοι του ISIS που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μαχών στην βορειοδυτική Παλμύρα το Σάββατο. Οι συριακές δυνάμεις βρίσκονται σε συνεχή προέλαση και με τη βοήθεια της ρωσικής Αεροπορίας προωθήθηκαν πάνω από 4 χιλιόμετρα προς την πόλη Αράκ.
Η φωτογραφία στην αρχή του άρθρου, είναι της 5ης Ιουλίου του 2014 και πάρθηκε από ένα προπαγανδιστικό βίντεο που κυκλοφόρησε το al-Furqan Media στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το βίντεο δείχνει τον ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, γνωστό και ως Χαλίφη Ιμπραήμ, να μιλά σε μουσουλμάνους πιστούς σε τζαμί της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ. Ο Μπαγκντάντι, ο οποίος στις 29 Ιουνίου ανακήρυξε το «χαλιφάτο» του Ισλαμικού Κράτους, που περιλαμβάνει εδάφη από τη Συρία και το βόρειο Ιράκ, διέταξε όλους τους μουσουλμάνους, όπου κι αν βρίσκονται, να υπακούσουν στις εντολές του. Είναι ο ίδιος που έχει διατάξει τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στις διάφορες πόλεις της Ευρώπης.
ν
Σύριοι επιθεωρούν τις ζημιές από τους βομβαρδισμούς της δυτικής συμμαχίας κατά του ISIS στην πολιορκημένη πόλη της Ράκκα, πριν από δύο εβδομάδες. Photo: AP / Aamaq News Agency. Πηγή: Supplied
ν
Ιρακινοί πολίτες εγκαταλείπουν τη Μοσούλη, καθώς οι ιρακινές δυνάμεις προωθούνται μέσα στην πόλη κατά τη διάρκεια των μαχών κατά του Ισλαμικού Κράτους. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
ν
Το Ισλαμικό Κράτος διέψευσε την είδηση θανάτου του αρχηγού του. Το κεφάλι του αλ-Μπαγκντάντι έχει επικηρυχτεί από τους Δυτικούς με το ποσό των 23 εκατομμυρίων ευρώ.
Το Απρίλιο, ο αλ-Μπαγκντάντι μόλις διέφυγε τη σύλληψη από τις ειδικές δυνάμεις του Ιράκ, οι οποίες εισέβαλαν στο καταφύγιο όπου κρυβόταν στη Μοσούλη.
Αυτή η αποκάλυψη ήρθε λίγες μέρες μετά το θάνατο του Νο 2 στην ηγεσία του ISIS Αϊάντ αλ-Τζουμάλι που σκοτώθηκε σε αεροπορική επίθεση.
Τον Μάρτιο οι αμερικανικές και ιρακινές αρχές πίστευαν ότι ο αλ-Μπαγκντάντι είχε εγκαταλείψει τους μαχητές του και κρυβόταν, καθώς οι ιρακινές δυνάμεις συνέχισαν να διεισδύουν στη Μοσούλη.
Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο αλ-Μπαγκντάντι είχε μεταφερθεί και κρυβόταν στη Ράκκα.
Το Ισλαμικό Κράτος υποστηρίζεται όλα αυτά τα χρόνια με χρήματα, όπλα και λοιπά εφόδια από αραβικά κράτη, όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, και δευτερευόντως από κράτη όπως η Τουρκία.
Αρχικά οι μαχητές του οργανώθηκαν και υποστηρίχτηκαν από Ευρωπαίους και Αμερικανούς, καθώς το μόρφωμα αυτό προέκυψε ως διάδοχο σχήμα των καθεστώτων που ανατράπηκαν από τη λεγόμενη Αραβική Άνοιξη, έως ότου οι συσχετισμοί άλλαξαν και οι Δυτικοί στράφηκαν εναντίον του, ιδίως από τότε που πήρε ενεργό μέρος στον πόλεμο της Συρίας η Ρωσία. Και το Ισλαμικό Κράτος, ως αντίποινα γι’ αυτή την εναντίον του στροφή των Δυτικών, άρχισε τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη.
Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει την προέλαση των συμμαχικών δυνάμεων, Σύρων και Κούρδων μαχητών, με τη βοήθεια της ρωσικής αεροπορίας, στη βορειοδυτική Παλμύρα και προς την πόλη Αράκ, το Σάββατο 10 Ιουνίου.
ν


ν

 


Translate this post