Πυροβολισμοί στο Παρίσι με τουλάχιστον 3 τραυματίες

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

ΕΚΤΑΚΤΟ. Υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς στο προάστιο Νταμμαρί-λε-Λις με 3 τραυματίες και ίσως έναν νεκρό, σύμφωνα με την Daily Star.


ν

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ πληροφορίες κάνουν λόγο για πυροβολισμούς στις νοτιοανατολικές συνοικίες του Παρισιού, με πολλούς τραυματίες και ίσως έναν νεκρό.
Το τι συνέβη παραμένει ασαφές, αλλά τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πυροβολισμούς σε πλήθος στο προάστιο Νταμμαρί-λε-Λις, στην περιοχή Plaine du Lys.
Περίπου 40 νέοι είχαν συγκεντρωθεί σε μια πλατεία στα νοτιοανατολικά του Παρισιού, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο για ποιον ακριβώς λόγο, αναφέρει η γαλλική ιστοσελίδα La République 77.
Το προάστιο Νταμμαρί-λε-Λις έχει μεγάλο ιστορικό πολιτικών ταραχών και συγκρούσεων μεταξύ των ντόπιων και των αστυνομικών αρχών.
Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Star, η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή.
Το περιστατικό συνέβη λίγες ώρες μετά που ο Εμμανουέλ Μακρόν ορκίστηκε ως νέος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Η Γαλλία βρίσκεται εδώ και καιρό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά από σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων τα τελευταία χρόνια.
Δεν έγινε γνωστό αν οι πυροβολισμοί σχετίζονται με την τρομοκρατία. Πιθανόν να πρόκειται για κάποιο τοπικό περιστατικό.
ν
Οι πυροβολισμοί έπεσαν παρ’ όλα τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας που είχαν ληφθεί την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
ν

 


Translate this post