Το ιπτάμενο αυτοκίνητο που ονομάζεται ‘Kitty Hawk’ (vid)

Κατηγορία NEWS, Καινοτομίες

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Το Kitty Hawk Flyer είναι ένα ιπτάμενο προσωπικό όχημα που μπορεί να το οδηγήσει ο καθένας χωρίς να έχει άδεια πιλότου.

Το Kitty Hawk Flyer είναι ασφαλές όταν λειτουργεί πάνω από το νερό. Πηγή: Youtube
v
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ πίσω από το φουτουριστικό αεροσκάφος χρηματοδοτήθηκε οικονομικά από τον ιδρυτή της Google Λάρυ Πέιτζ, ο οποίος είναι γνωστό ότι επενδύει σε κάθε προωθημένη ιδέα. Το τελευταίο του χόμπι είναι τα ιπτάμενα οχήματα και το Kitty Hawk Flyer το αποδεικνύει.
Το ιπτάμενο όχημα είναι ηλεκτρικό, ασφαλές και έχει άδεια πτήσης από τις αμερικανικές αρχές. Δεν χρειάζεται δίπλωμα πιλότου, καθώς εμπίπτει στην κατηγορία FAA, και μπορεί κάποιος να μάθει να το οδηγεί μέσα σε λίγα λεπτά.
Ακριβέστερα είναι ένα ατομικό υδρο-ελικόπτερο με τέσσερις έλικες, κάθετης από/προσθαλάσσωσης, χωρίς όμως όλα τα “περιττά” που αποσκοπούν στην προστασία του οδηγού. Η τελική έκδοση θα φαίνεται προφανώς πολύ διαφορετική, δεδομένου ότι αυτό το πρωτότυπο δεν μοιάζει με κάτι που παρέχει πολύ ασφάλεια.
Στο σχετικό βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η κατασκευάστρια εταιρεία Alphabet Inc, βλέπουμε μια ενθουσιώδη αεροπόρο που πετά το όχημα πάνω από μια λίμνη για να συναντηθεί με μια παρέα φίλων που την περιμένουν σε μια βενζινάκατο.
Το ιπτάμενο όχημα ζυγίζει περίπου 100 κιλά και μπορεί να πετάξει με ταχύτητα μέχρι και 25 μίλια την ώρα. Λειτουργεί ακριβώς όπως ένα ελικόπτερο. Απλά κάθεστε σε αυτό όπως θα κάνατε και με ένα Jet Ski και μπορείτε να έχετε τον έλεγχό του, με κουμπιά και ένα joystick, και πάλι σαν ένα ελικόπτερο.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η έκδοση για τους χειριστές του Kitty Hawk Flyer θα είναι διαθέσιμη για αγορά πριν από το τέλος του έτους, ωστόσο παραμένει ασαφές ακριβώς πόσο θα κοστίζει το όχημα.
ν

ν

 


Translate this post