Η επανάσταση στο fitness λέγεται “Cat Yoga” (Νιάου!)

Κατηγορία MAGAZINE, Fitness

CAT YOGA

Posted by Youmagazine Staff

 

Υπάρχει καλύτερος σύντροφος σε μια άσκηση γιόγκα από μια ευλύγιστη και χαδιάρα γατούλα; Αυτή ακριβώς είναι η νέα τάση στο χώρο του fitness.

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων σε μια τάξη cat yoga, οι γάτες περιφέρονται ελεύθερα μέσα στην αίθουσα. Image: Supplied
ν
ΟΙ ΓΑΤΕΣ είναι ζώα στοχαστικά και οι περισσότερες κάνουν διαλογισμό σχεδόν καθημερινά –τουλάχιστον γατίσιο διαλογισμό– καθώς στέκονται επί ώρες ακίνητες κοιτάζοντας τον ορίζοντα με βλέμμα ενδόμυχο και απλανές.
Δεν είναι λοιπόν περίεργο που τα στούντιο γιόγκα συνασπίστηκαν με τα καταφύγια ζώων για να προσφέρουν στους μαθητές τους τις τάξεις “Cat Yoga” που αποτελεί την τελευταία μόδα του fitness στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η ιδέα πίσω από το κίνημα είναι η αύξηση των υιοθεσιών των αδέσποτων ζώων, ενώ μέρος των διδάκτρων που πληρώνουν οι μαθητές πηγαίνει στα καταφύγια. Αυτό το «άγριο» κίνημα, που άρχισε εδώ και λίγα χρόνια, έχει εμπνεύσει μια σειρά συνεργασιών στο Ιλινόις, τη Λουιζιάνα, τη Νέα Υόρκη, τη Τζόρτζια και το Τέξας, καθώς και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ. Σήμερα έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας.
Το όφελος είναι διπλό. Αυτοί που κάνουν γιόγκα περνούν ευχάριστα την ώρα τους, ενώ τα μικρά χνουδωτά ζωάκια βρίσκουν σπίτι.
Από την πλευρά τους, καταφύγια ζώων, όπως το P.A.W.S. Animal Adoption Center στη Μπάνγκορ της πολιτείας Μέιν, προσφέρουν δωρεάν μαθήματα γιόγκα σε όσους θέλουν να ασκηθούν, για να έλξουν υποψήφιους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που θα ήθελαν να αναλάβουν τη συντήρηση και περίθαλψη των μικρών γατιών που χρήζουν άμεσης βοήθειας.
Όπως δήλωσε η διευθύντρια του P.A.W.S. Shelley Butler στην Bangor Daily News τη Δευτέρα, το σχέδιο εμπίπτει στο σύστημα επιτυχίας “win-win”, επειδή η γιόγκα έχει θεραπευτικά οφέλη, ενώ οι γάτες φέρνουν χαρά σε πολλούς ανθρώπους.
ν

The latest yoga trend

ν

ν

Όπως αναφέρει η Huffington Post, στη Νέα Υόρκη άνοιξε το πρώτο cat cafe, με τάξεις “Yoga and Kitty”, που προσφέρουν δωρεάν μαθήματα πέντε φορές το μήνα, σε συνεργασία με τον γνωστό μη κερδοσκοπικό οργανισμό KittyKind. Η δασκάλα της γιόγκα Amy Apgar καθοδηγεί τις ομάδες μαθητών να αφιερώσουν 30 λεπτά από το χρόνο τους παίζοντας με τις γάτες και 45 λεπτά για το μάθημα της γιόγκα.
«Οι γάτες είναι όλες για υιοθεσία», ανέφερε στο CNN η Amy Apgar. «Μερικές από αυτές έχουν ειδικές ανάγκες, γιατί πέρασαν πολλά πριν τις μεταφέρουμε εδώ».

ν

v

Στο κίνημα Yoga For Cats έχουν ενταχθεί και πολλοί αστέρες του Χόλυγουντ. Η Τίνα Φέι, ο Άλεκ Μπάλντουιν, ο Τομ Χανκς, η Τρέισι Μόργκαν, η Μάγκι Τζίλενχαλ, ο Μάικλ Μουρ και η Πάντμα Λάκσμι είναι μερικοί από αυτούς.
ν

 


Translate this post