Δέκα τραυματίες από την έκρηξη της Αίτνας – Βίντεο

Κατηγορία NEWS, Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Youmagazine Newsroom

 

Σοκαριστικό βίντεο από την έκρηξη του ηφαιστείου της Αίτνας. Τρόμος, ουρλιαχτά και ματωμένα πρόσωπα.

Πανικός στην Κατάνη της Σικελίας από την τρίτη κατά σειρά έκρηξη του ηφαιστείου της Αίτνας στις 16 Μαρτίου. Η πρώτη έκρηξη έγινε στις 28 Φεβρουαρίου 2017. Η Αίτνα είναι το πιο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη. Πηγή: Twitter
ν
ΣΤΙΓΜΕΣ τρόμου έζησαν τα μέλη ενός συνεργείου του BBC και ένα γκρουπ Γερμανών τουριστών, όταν την Πέμπτη 16 Μαρτίου εξερράγη μπροστά στα μάτια τους το φημισμένο ηφαίστειο Αίτνα στη Σικελία.
Είναι οι συγκλονιστικές εικόνες που έρχονται στο φως την ώρα που η Αίτνα ξύπνησε ξαφνικά και προκάλεσε πανικό. Στο βίντεο, που έχει καταγράψει τη στιγμή της έκρηξης, ακούγονται άνθρωποι να ουρλιάζουν και να τρέχουν πανικόβλητοι, καθώς λάβα, κομμάτια πάγου και πέτρες πέφτουν από τον ουρανό!
Οι τουρίστες και το συνεργείο του BBC, που μαζί με την ανταποκρίτρια Rebecca Morel βρίσκονταν στο σημείο για γύρισμα, έτρεξαν να σωθούν και να βρουν καταφύγιο στο ειδικό λεωφορείο που τους είχε μεταφέρει στο ηφαίστειο.
ν

ν
ν


ν

Η Αίτνα βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Σικελίας και είναι το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη (ύψος 3.350 μέτρα). Καλύπτει έκταση 1.190 τετραγωνικών χιλιομέτρων με περιφέρεια βάσης 140 χιλιόμετρα, είναι δηλαδή τρεις φορές μεγαλύτερη από τον Βεζούβιο.
Έχει ανακηρυχτεί από τα Ηνωμένα Έθνη «Ηφαίστειο της Δεκαετίας» και είναι ένα από τα 16 ενεργά ηφαίστεια σε όλο τον κόσμο που παρακολουθείται και μελετάται καθημερινά λόγω του ιστορικού του για βίαιες και καταστροφικές εκρήξεις.
Το ηφαίστειο εξερράγη για άλλη μια φορά, τινάζοντας μάγμα και ηφαιστειακή τέφρα 200 μέτρα ψηλά στον ουρανό και σκορπίζοντας γύρω του πέτρες και κομμάτια πάγου, τρομοκρατώντας τους παρευρισκόμενους που άρχισαν να τρέχουν για να καλυφθούν.
Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί συμπεριλαμβανομένων των μελών του συνεργείου ταινιών του BBC.
Ένας ηφαιστειολόγος που ήταν παρών χαρακτήρισε το περιστατικό ως το πιο επικίνδυνο που βίωσε ποτέ στα 30 χρόνια κατά τα οποία μελετά τα ηφαίστεια.

 


Translate this post