Ο Μανώλης Σφακιανάκης ετοιμάζει το ελληνικό CSI

Κατηγορία Πρόσωπα

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

Youmagazine Newsroom

 

Το ελληνικό CSI του διαδικτύου ετοιμάζει ο υποστράτηγος της ΕΛΑΣ Μανώλης Σφακιανάκης μετά την αποστράτευσή του.

v

ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ενός ινστιτούτου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του CSII (Cyber Security International Institute), που θα έχει ως κύριο στόχο την εκπαίδευση των χρηστών του διαδικτύου, την πρόληψη των κινδύνων και την ανάδειξη θεμάτων του κυβερνοχώρου, ανακοίνωσε ο πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την αποστρατεία του.
«Το ινστιτούτο, που θα είναι στα αμερικανικά πρότυπα, θα έχει τρεις πυλώνες: Εκπαίδευση, Πρόληψη και Ανάδειξη», τόνισε ο Μανώλης Σφακιανάκης, ενώ πρόσθεσε πως το όραμά του πρόκειται να πάρει «σάρκα και οστά» σε 20 με 25 ημέρες και σε περίπου δύο μήνες θα είναι απόλυτα έτοιμο. Διευκρίνισε, μάλιστα, πως θα λειτουργεί και στους 52 νομούς της χώρας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους να συμμετέχουν σε αυτό.
Ο Μαν. Σφακιανάκης υπογράμμισε στην συνέχεια, ότι «πρώτος χορηγός του CSII θα είναι τα ευρωπαϊκά προγράμματα», ενώ επισήμανε πως μέχρι στιγμής 12 ιδιώτες θέλουν να προσφέρουν σε αυτό, μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
Αναφερόμενος στο ξεκίνημά του στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Πριν από 22 χρόνια ξεκίνησα σε ένα μικρό γραφείο. Κανένας δεν πίστευε πως από τα καλώδια θα μπορούσαμε να φτάσουμε στο ηλεκτρονικό έγκλημα. Υπηρέτησα με πάθος αυτό που έκανα. Σήμερα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της χώρας μας είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ευρώπη».
Αναφορικά με το νέο εγχείρημα, ο κ. Σφακιανάκης είπε ότι το Ινστιτούτο θα βασίζεται σε τρεις άξονες: στην εκπαίδευση, την πρόληψη και την ανάδειξη.
«Μέσα από μια ψηφιακή πλατφόρμα θα μπορεί το κοινό να εκπαιδευτεί στους κώδικες του Διαδικτύου, αλλά και όσοι έχουν γνώσεις να μπορούν να τις εξελίξουν, ώστε εάν θέλουν να αναζητήσουν και να βρουν μια δουλειά στο εξωτερικό».
«Το Ινστιτούτο είναι ένας μηχανισμός που θα μπορούν οι συμπολίτες μας και τα παιδιά τους να μάθουν νέες γλώσσες προγραμματισμού και πληροφορικής. Παράλληλα θα μπορούν οι κοινωνικές ομάδες, όπως για παράδειγμα ξενοδόχοι και ιατροί, να μάθουν πως μπορούν μέσα από την τεχνολογία να βγάλουν χρήματα», πρόσθεσε.
Τέλος, τόνισε πως θα ιδρυθούν επιστημονικά φόρουμ που θα παρεμβαίνουν στην κοινωνία, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο κάθε νομός θα έχει το δικό του ινστιτούτο.

 


Translate this post