Σε τρεις Ελληνίδες τα βραβεία L’Oreal-Unesco

Κατηγορία NEWS, Γυναίκα, Πρόσωπα

ΠΡΟΣΩΠΑ

Youmagazine Newsroom

 

Σε μια αστροφυσικό, μια χημικό και μια βιολόγο απονεμήθηκαν τα φετινά «Ελληνικά Βραβεία 2016 L’Oreal-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη».

• Τα βραβεία απονέμονται από το 2006 ανά διετία. Μέχρι σήμερα έχουν τιμηθεί συνολικά 26 ερευνήτριες ηλικίας μέχρι 38 ετών.

44211524h514hj5hj4
v

ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ερευνήτριες, μια αστροφυσικό, μια χημικό και μια βιολόγο, απονεμήθηκαν τα «Ελληνικά Βραβεία 2016 L’Oreal -UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη», που απονέμει η L’Oreal Hellas, σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO.

Οι τρεις νέες Ελληνίδες επιστήμονες δίνουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα στην κρίση, μέσα από τη δική τους επαγγελματική προσπάθεια, γι’ αυτό και τιμήθηκαν με το Ελληνικό Βραβείο 2016 της L’Oreal-UNESCO Φυσικές Επιστήμες.

Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν οι ερευνήτριες:

Δρ. Καλλιόπη Δασύρα, μεταδιδακτορική ερευνήτρια Αστροφυσικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Πεδίο έρευνας: Πώς επιδρούν οι μαύρες τρύπες στην εξέλιξη των γαλαξιών.

Δρ. Ελένη Ευθυμιάδου, επίκουρος καθηγήτρια, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών-Τμήμα Χημείας-Τομέας Ανόργανης με ειδίκευση στην Βιοανόργανη Χημεία και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης & Νανοτεχνολογίας του E.K.E.Φ.Ε. Δημόκριτος – Πεδίο έρευνας: Στοχευμένα συστήματα μεταφοράς φαρμάκων για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού και του προστάτη.

Δρ. Μαρία Μπραουδάκη, μεταδιδακτορική ερευνήτρια Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Πεδίο έρευνας: Διερεύνηση των επιγενετικών μηχανισμών των εμβρυονικών νεοπλασμάτων του κεντρικού νευρικού συστήματος της παιδικής ηλικίας.

Τα εν λόγω βραβεία απονέμονται από το 2006 ανά διετία. Μέχρι σήμερα έχουν τιμηθεί συνολικά 26 ερευνήτριες ηλικίας μέχρι 38 ετών, στους κλάδους των Βιοεπιστημών και των Φυσικών Επιστημών. Τα βραβεία συνοδεύονται από οικονομική ενίσχυση ύψους 10.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη λίστα με τις καταξιωμένες επιστήμονες που έχουν τιμηθεί με τα Διεθνή Βραβεία L’Oréal-UNESCO, υπάρχουν και δύο Νομπελίστες. Έναν χρόνο μετά την βράβευσή τους για τις Γυναίκες στην Επιστήμη, οι Elizabeth H. Blackburn και Ada E. Yonath έλαβαν την υπέρτατη καταξίωση: το βραβείο Nobel. Η διάκριση αυτή αποτελεί τεράστια αναγνώριση για τον θεσμό.

Τα εξαιρετικά ανταγωνιστικά βραβεία L’Oréal-UNESCO, σε διεθνές ή σε εθνικό επίπεδο, απονέμονται για σπουδαία επιστημονικά επιτεύγματα, που συμβάλλουν στην επίλυση ορισμένων από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, όπως ο καρκίνος, η κατάθλιψη, η προστασία του περιβάλλοντος και τα μυστήρια του σύμπαντος.
v

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Translate this post