Ηλιακή καταιγίδα θα σαρώσει τη Γη στις γιορτές

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Διάστημα

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Τα Χριστούγεννα μια ηλιακή καταιγίδα θα βομβαρδίσει τη Γη προερχόμενη από μια τεράστια έκρηξη στον Ήλιο.

Το εξαιρετικά μυστηριώδες φαινόμενο της αόρατης  «ασπίδας» που περιβάλλει τη Γη (πλασμόσφαιρα), στα εξωτερικά όρια των ζωνών Βαν Άλεν, «φρενάρει» τα επικίνδυνα ηλεκτρόνια, συχνά πυκνά όμως δέχεται ισχυρές επιθέσεις από τον Ήλιο. Image: Supplied
v

ΚΑΠΟΙΟΣ φαίνεται ότι καταράστηκε τη Γη, καθώς είναι συνεχώς εκτεθειμένη στις ηλιακές καταιγίδες, αποτέλεσμα των θερμοπυρηνικών εκρήξεων που συμβαίνουν στο εσωτερικό του Ήλιου, παρ’ όλο που  η ανθρωπότητα δεν τις αντιλαμβάνεται.
Έτσι, αρχής γενομένης από τη μέρα των Χριστουγέννων, μια τέτοια καταιγίδα θα πλήξει τη Γη, αποτέλεσμα μιας έκρηξης που δημιούργησε μια τεράστια τρύπα στην επιφάνεια του Ήλιου.
Αυτό θα είναι το κυρίως κύμα που θα πλήξει τη Γη, καθώς τα πρώτα κύματα του ηλιακού ανέμου χτύπησαν το μαγνητικό πεδίο της Γης ακριβώς την ώρα που άρχισε το χειμερινό ηλιοστάσιο, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (US National Oceanic and Atmospheric Administration) η συγκεκριμένη ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα θα διαρκέσει αρκετές ημέρες.
Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες βρίσκονται πίσω από το φαινόμενο του Βόρειου Σέλαος που εμπνέει δέος.
v

Το Σέλας, το θαυμάσιο αυτό φαινόμενο που συμβαίνει σε ύψος 80-1000 χλμ. στους γήινους Πόλους, στη διάρκεια των μακρών πολικών νυκτών, είναι αποτέλεσμα της μεγάλης θέρμανσης των ηλεκτρισμένων σωματιδίων στην ιονόσφαιρα εξαιτίας της δράσης της ηλιακής ακτινοβολίας. Image: Supplied
v

Αλλά μπορούν να αποδειχθούν και καταστροφικές για τον ανθρώπινο πολιτισμό, όπως τον ξέρουμε.
Ακόμη και οι μέτριες καταιγίδες σπέρνουν τον όλεθρο στα συστήματα πλοήγησης στη γη καις το διάστημα, και μπορούν να κάνουν ολόκληρα ηλεκτρικά δίκτυα να αδρανοποιηθούν.
Ο Ήλιος είναι χορηγός ζωής για τη Γη, καθώς χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσε να υπάρξει πανίδα και χλωρίδα, ταυτόχρονα όμως είναι και καταστροφέας, μια δαμόκλειος σπάθη πάνω από την τελούσα σε άγνοια ανθρωπότητα.
v

Υπεύθυνοι για την ηλιακή καταιγίδα που θα πλήξει τη Γη είναι οι ηλιακοί πυρσοί από μια πελώρια τρύπα που έχει ανοίξει στον Ήλιο. Photo: AP/NASA. Πηγή: Supplied
v

Τα τελευταία χρόνια, ο Ήλιος έχει αλλάξει γωνία σε σχέση με τη Γη, κάτι που οι αστρονόμοι αδυνατούν να εξηγήσουν ως φαινόμενο ή ως προς τις επιπτώσεις του στη ζωή στη Γη.
Τέτοιες κοσμικές μεταβολές, αν και περνούν σχεδόν απαρατήρητες, έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις, τις οποίες η ανθρωπότητα θα πρέπει να τις αντιμετωπίσει με μεταβολή και μετατόπιση της παγκόσμιας συνείδησης.

 


Translate this post