Βίντεο-Gif: Παιδιά μοναχοί πυγμαχούν στην Ταϊλάνδη

Κατηγορία Παραδόσεις, Αστεία Βίντεο

VIRAL

Posted by Youmagazine Staff

 

Βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και έγινε viral, δείχνει δύο παιδιά μοναχούς, να πυγμαχούν, στο προαύλιο ενός ναού.


v

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ δείχνει δύο παιδιά μοναχούς, από κάποιο μοναστήρι των Σαολίν στη Βόρεια Ταϊλάνδη, να πυγμαχούν στο προαύλιο ενός ναού. Διαιτητής είναι ένα άλλο νεαρό αγόρι με τη ρόμπα του βουδιστή μοναχού.
Το βίντεο λέγεται ότι γυρίστηκε στην επαρχία Ουντόν Τάνι, όπου υπάρχουν πολλά βουδιστικά κέντρα. Σύμφωνα όμως με μερικούς σχολιαστές, τα παιδιά δεν μιλούν ταϊλανδέζικα, αλλά κάποια διάλεκτο είτε των Χμερ (Καμπότζη) είτε της Μιανμάρ (Βιρμανία).
v

via GIPHY
ν

Σήμερα η πυγμαχία, ως αθλητικό δρώμενο στα δημόσια σχολεία, έχει εγκαταληφθεί και επιζεί μόνο σε τοπικές κοινότητες με αυτή την παράδοση. Στην αρχαιότητα, όμως, η πάλη μεταξύ παιδιών ήταν κάτι συνηθισμένο, όπως δείχνει η ομώνυμη τοιχογραφία από το Ακρωτήρι της Σαντορίνης, που σήμερα βρίσκεται στο στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.
Η τοιχογραφία είναι μια από τις ομορφότερες της Σαντορίνης. Απεικονίζει δύο μικρά παιδιά που μάλλον είναι μεταξύ 6 και 8 ετών να πυγμαχούν. Τα παιδιά φορούν μόνο περίζωμα – όπως και οι μικροί μοναχοί του βίντεο.
v


v

Οι υπόλοιποι βουδιστές μοναχοί παρακολουθούν τον αγώνα των παιδιών σχολιάζοντας και γελώντας, ενώ ένας από αυτούς φαίνεται στο βίντεο σαν να «διαιτητεύει» όταν τα απομακρύνει ​​για ένα σύντομο διάλειμμα.
Να σημειωθεί ότι το σχετικό βίντεο «ανεβοκατεβαίνει» συνεχώς στο Youtube επειδή τάχα προάγει την παιδική βία!
v

Child Monks Having Bare-knuckle Boxing Fight
v

 


Translate this post