Ποια είναι η αρχαία καταγωγή σου;

Κατηγορία Ιστορία, Ψυχολογία

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Από την Γεωργία Μεταξά

 

Είμαστε όλοι μια οικογένεια
v

Γιατί με κάποιους ανθρώπους ταιριάζουμε και με άλλους όχι; Η απάντηση βρίσκεται σε επτά γυναίκες, οι οποίες έζησαν χιλιάδες χρόνια πριν, μια από αυτές στην Ελλάδα.

3312hj1235h135hg65

Ο ήρωας Ύλας και οι Νύμφες. Πίνακας του John William Waterhouse, 1896. Πινακοθήκη του Μάντσεστερ. Image: Supplied
v

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης υποστηρίζουν ότι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι κατάγονται από επτά γυναίκες οι οποίες έζησαν χιλιάδες χρόνια πριν, μια από αυτές στην Ελλάδα.

Όλοι λοιπόν ανήκουμε σε επτά μεγάλες «οικογένειες» και αυτός είναι ίσως ο λόγος για τον οποίο ταιριάζουμε με κάποιους ανθρώπους, ενώ με άλλους όχι.
v

ΕΧΕΤΕ αναρωτηθεί ποτέ γιατί με κάποιους ανθρώπους νιώθουμε άμεση οικειότητα και συντροφικότητα είτε είναι απλοί γνωστοί και συνάδελφοι είτε φίλοι ή ερωτικοί σύντροφοι; Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε ότι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας είναι αυτά που καθορίζει τις συμπάθειες ή τις αντιπάθειές μας.
Μια ομάδα όμως επιστημόνων και ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα: ισχυρίζεται ότι το DNA είναι αυτό που καθορίζει τον “τύπο” της προσωπικότητάς μας. Έτσι ανακάλυψε ότι σχεδόν όλος ο πληθυσμός της Ευρώπης κατάγεται από επτά αρχαίες μητέρες των οποίων το εξελιγμένο DNA σήμαινε ότι οι απόγονοί τους είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης.
Μέσα στις χιλιάδες των χρόνων που ακολούθησαν, η γενετική κατασκευή των γυναικών αυτών έχει περάσει στους σημερινούς ανθρώπους. Αν λοιπόν αισθάνεστε οικεία με κάποιους ανθρώπους χωρίς να υπάρχει φανερός λόγος γι’ αυτό, το πιθανότερο είναι ότι ανήκετε στην ίδια αρχαία οικογένεια με αυτούς.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, γνωρίζοντας την αρχαία μητέρα από την οποία καταγόμαστε, μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερη επίγνωση και κατανόηση της ιδιοσυγκρασίας μας.
v

H αρχή έγινε στην Ελλάδα…

H ιστορία ξεκινά 45.000 χρόνια πριν στους πρόποδες του Παρνασσού, μέσα σε ένα κρύο και υγρό σπήλαιο, όπου γεννήθηκε ένα κοριτσάκι. Οι ερευνητές ονόμασαν το κορίτσι αυτό “Καλλιστώ” και ήταν ένα από τα πρώτα δείγματα του homo sapiens (σοφού ανθρώπου) στον κόσμο. Να σημειωθεί ότι η Καλλιστώ συνδέεται με τη Μεγάλη Άρκτο. H Καλλιστώ ήταν μια από τις Νύμφες της ελληνικής μυθολογίας. Ήταν κόρη του Νυκτέως και από τον Δία γέννησε τον Αρκάδα, (απ’ όπου πήρε τ’ όνομά της η Αρκαδία). H Ήρα, που τη ζήλευε, έπεισε την Άρτεμη να την τοξεύσει.
Μόλις η Καλλιστώ πέθανε, ο Δίας την καταστέρισε στον ουρανό, ονομάζοντάς την Μεγάλη Άρκτο. (Να σημειωθεί επίσης ότι η Καλλιστώ είναι ένας από τους δορυφόρους του Δία, ο τρίτος μεγαλύτερος του ηλιακού συστήματος, με μέγεθος σχεδόν ίσο με αυτό του Ερμή).
Καθώς μεγάλωνε η “Καλλιστώ” επιδείκνυε μια ενστικτώδη ισχυρή θέληση για επιβίωση, χωρίς να γνωρίζει βέβαια ότι τα δικά της γονίδια θα ήταν αυτά που θα επικρατούσαν και θα διαμόρφωναν αμέτρητες μελλοντικές γενιές.
Μέσα στα επόμενα 35.000 χρόνια γεννήθηκαν άλλες έξι γυναίκες, οι οποίες θα άφηναν επίσης το σημάδι τους στην ευρωπαϊκή ιστορία. Δημιουργήθηκαν έτσι άλλες έξι οικογένειες, των οποίων οι απόγονοι αποτελούν το σημερινό πληθυσμό της ευρωπαϊκής ηπείρου.
«Κάθε Ευρωπαίος κατάγεται από μια από τις επτά αυτές γυναίκες που γεννήθηκαν χιλιάδες χρόνια πριν», αναφέρει ο καθηγητής Μπράιαν Σάικς, γενετιστής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Ο Σάικς ανακάλυψε την ταυτότητα των γυναικών αυτών, χρησιμοποιώντας μια εξελιγμένη μέθοδο ελέγχου DNA από τα οστά που είχαν συλλέξει οι αρχαιολόγοι.
v

5312hj1235h135hg65

«Υπάρχουν συνολικά 36 παγκόσμιες οικογένειες, επτά από τις οποίες βρίσκονται στην Ευρώπη», αναφέρει ο καθηγητής Σάικς. Image: Supplied
v

«Γνωρίζοντας ποια είναι η αρχαία μητέρα σας, μπορείτε να καταλάβετε γιατί ενεργείτε με τον συγκεκριμένο τρόπο και γιατί ελκύεστε από τα συγκεκριμένα άτομα. Ερευνώντας τις επτά πρωταρχικές μητέρες και την αρχαία κληρονομιά μας, μπορούμε να ενισχύσουμε την πνευματική μας συνειδητότητα».
v

Από γυναίκα σε γυναίκα

Τα μιτοχόνδρια –οι μικροσκοπικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας που βρίσκονται στα κύτταρα του σώματός μας– κληρονομούνται στον άνθρωπο από τις ωοθήκες της μητέρας κι έτσι δεν περιέχουν το DNA του πατέρα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η μητρική σύνθεση του DNA που βρίσκεται στα μιτοχόνδρια παραμένει αναλλοίωτη στις γενιές που ακολουθούν.
Εξετάζοντας αρχαιολογικά ευρήματα και απολιθώματα, σε συνδυασμό με ιστορικά στοιχεία και πληροφορίες για το κλίμα και τη γεωγραφία της αρχαίας Ευρώπης, ο καθηγητής Σάικς κατάφερε να αναπαραστήσει την εποχή των επτά αρχαίων γυναικών. Ονόμασε τις γυναίκες αυτές “Επτά Θυγατέρες της Εύας” και έδωσε στην καθεμιά ένα όνομα: Καλλιστώ, Ξενία, Ελένη, Βέλντα, Τάρα, Κατερίνα και Τζασμίν.
Όταν το βιβλίο του Οι Επτά Θυγατέρες της Εύας (The Seven Daughters of Eve) κυκλοφόρησε το 2001, τα μηνύματα και τα ερωτήματα που έφτασαν στο γραφείο του στην Οξφόρδη ήταν αναρίθμητα. Όλοι ήθελαν να μάθουν από ποια αρχαία οικογένεια κατάγονταν. «Συνειδητοποίησα πόσο σημαντικές ήταν αυτές οι πληροφορίες, ειδικά στις περιπτώσεις ανθρώπων που δεν γνώριζαν τίποτα για το οικογενειακό τους δέντρο. Μπορούσα να τους προσφέρω απαντήσεις και αδιάσειστα στοιχεία για το παρελθόν τους».
v

Πιστοποιητικό προέλευσης

Για το λόγο αυτό οργανώθηκε ένα εργαστήριο εύρεσης της αρχαίας καταγωγής, το “Oxford Ancestors”, το οποίο πρόσφερε τη δυνατότητα στο πεινασμένο για γνώση της αρχαίας του κληρονομιάς κοινό να ανακαλύψει την προέλευσή του. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά.
«Μερικοί άνθρωποι ένιωθαν πάντα ένα δυνατό δεσμό με τον τόπο προέλευσης της αρχαίας μητέρας τους», αναφέρει ο Σάικς. «Άλλοι, ερχόμενοι σε επαφή με άτομα από την ίδια οικογένεια με τη δική τους, είπαν ότι ήταν σαν να συναντούσαν έναν μακρινό εξάδελφο ή συγγενή.
»Το DNA αυτό διατηρήθηκε αναλλοίωτο μέσα στους αιώνες και γι’ αυτό δεν μας προκαλεί έκπληξη ο ισχυρός συγγενικός δεσμός ανάμεσα στους ανθρώπους της ίδιας φυλετικής οικογένειας. Μετά από αυτή την ανακάλυψη νιώθω πλέον διαφορετικά όταν ταξιδεύω σε διάφορα μέρη του κόσμου, γνωρίζοντας ότι όλοι είμαστε μέλη μιας μεγάλης οικογένειας. Το DNA που μοιραζόμαστε είναι ένας σημαντικός πνευματικός δεσμός και το γεγονός ότι αιώνες πριν είχαμε την ίδια μητέρα αποτελεί ένα μοναδικό συναισθηματικό δέσιμο».
Γνωρίζοντας την αρχαία μητέρα μας, έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε περισσότερα για τον εαυτό μας σαν χαρακτήρες, γυναίκες ή άνδρες, σύντροφοι ή γονείς. Για να βρείτε τον τύπο της οικογένειας στον οποίο ανήκετε, δεν έχετε παρά να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο που ακολουθεί.

 

Ανακαλύψτε την αρχαία καταγωγή σας: οι 7 ομάδες
v

40587034975941
v

Σε κάθε ομάδα, επιλέξτε την ιδιότητα εκείνη που ταιριάζει περισσότερο στη φύση σας. Σημειώστε τους βαθμούς που αντιστοιχούν στην επιλογή σας σε ένα χαρτί.
v

ΟΜΑΔΑ 1 ΟΜΑΔΑ 2 
Σοφή (6 βαθμοί) Ρομαντική (1 βαθμός)
Δυνατή (5 βαθμοί) Δημιουργική (3 βαθμοί)
Δυναμική (7 βαθμοί) Αθλητική (5 βαθμοί)
Παθιασμένη (4 βαθμοί) Αδίστακτη στον έρωτα (4 βαθμοί)
Πνευματική (3 βαθμοί) Με αυτοκυριαρχία (6 βαθμοί)
Άτυχη στον έρωτα (1 βαθμός) Οικογενειακός τύπος (2 βαθμοί)
Μητρική (2 βαθμοί) Θεληματική (7 βαθμοί)
ΟΜΑΔΑ 3 ΟΜΑΔΑ 4
Ήσυχη (4 βαθμοί) Σαγηνευτική (4 βαθμοί)
Γήινη (2 βαθμοί) Προσγειωμένη (2 βαθμοί)
Πιστή (7 βαθμοί) Αφοσιωμένη (7 βαθμοί)
Ανταγωνιστική (6 βαθμοί) Ώριμη (6 βαθμοί)
Άστατη (4 βαθμοί) Χαρισματική (5 βαθμοί)
Αυθεντική (3 βαθμοί) Βαθιά συναισθηματική (1 βαθμός)
Ανεξάρτητη (5 βαθμοί) Άνετη (3 βαθμοί)
ΟΜΑΔΑ 5 ΟΜΑΔΑ 6
Εξωστρεφής (6 βαθμοί) Ανθεκτική (5 βαθμοί)
Καλλιτεχνικός τύπος (1 βαθμός) Αφιερωμένη σε ένα σκοπό (2 βαθμοί)
Περήφανη (7 βαθμοί) Οργανωτική (6 βαθμοί)
Φιλόδοξη (4 βαθμοί) Πονόψυχη (1 βαθμός)
Σταθερή (5 βαθμοί) Ζηλιάρα (7 βαθμοί)
Φυσική (3 βαθμοί) Διαισθητική (4 βαθμοί)
Αξιόπιστη (2 βαθμοί)  Άτομο της υπαίθρου (3 βαθμοί)
ΟΜΑΔΑ 7
Πρακτική (4 βαθμοί)
Κτητική (7 βαθμοί)
Καπάτσα (6 βαθμοί)
Δραστήρια (5 βαθμοί)
Ζωόφιλη (3 βαθμοί)
Εφευρετική (2 βαθμοί)
Μυστηριώδης (1 βαθμός)

v

Προσθέστε τους βαθμούς από κάθε ομάδα και βρείτε την αρχαία σας καταγωγή.
v

Οι αρχαίες Μητέρες

 

01_0534750345430958
v

ΕΛΕΝΗ – Βαθμοί 44-49

H Ελένη (που το όνομά της στα αρχαία ελληνικά σημαίνει «φως») είναι η μητέρα της μεγαλύτερης οικογένειας με το 41% των Ευρωπαίων να κατάγονται από αυτήν. Η οικογένειά της ξεκίνησε 20.000 χρόνια πριν στη Δορδόνη της Νότιας Γαλλίας και το μεγαλύτερο ποσοστό των απογόνων της βρίσκεται ανάμεσα στον πληθυσμό των Βάσκων.
Όσοι ανήκετε στον τύπο αυτής της οικογένειας είστε σπιτόγατοι και η οικογένεια σημαίνει τα πάντα για σας. Είστε φιλόξενοι και πρόθυμοι να αφιερώσετε χρόνο στους ανθρώπους γύρω σας. Είστε πολύ καλοί οικοδεσπότες και σας αρέσει να φροντίζετε τους επισκέπτες σας.
Θεωρείτε τον εαυτό σας επιτυχημένο, αλλά μερικές φορές πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να τα πάτε καλύτερα στον τομέα της δουλειάς. Συχνά όμως παρασύρεστε από προβλήματα αισθηματικής ή οικογενειακής φύσης. Είστε εξαιρετικά αφοσιωμένα άτομα, αλλά είστε και πολύ ζηλιάρηδες, ειδικά στις σχέσεις που σημαίνουν πολλά για εσάς. Παρόμοια, δίνετε μεγάλη σημασία και αξία στις φιλίες σας. H προδοσία ξυπνά μέσα σας εκδικητικές τάσεις και δύσκολα ξεχνάτε κάτι που σας έχει πειράξει. Όταν όμως όλα πάνε καλά, είστε υποδειγματικοί σύντροφοι και φίλοι.
Αν είστε γυναίκα, επιθυμείτε έναν δυναμικό και ισχυρό άνδρα που να μπορεί να σας προσφέρει τα πάντα. Από τη σκοπιά αυτή αντιπροσωπεύετε το αρχέτυπο της ισχυρής γυναίκας που βρίσκεται πίσω από κάθε μεγάλο άνδρα.

 

02_0534750345430958
v

ΞΕΝΙΑ – Βαθμοί 39-43

H Ξενία (το θηλυκό αντίστοιχο του Ξένιου Δία) ξεκίνησε τη δική της οικογένεια 25.000 χρόνια πριν στη σημερινή ρωσική στέπα. Περίπου το 7% των Ευρωπαίων ανήκουν στην οικογένειά της, καθώς και το 1% των Ινδιάνων της Αμερικής. Όσοι ανήκετε στην οικογένεια αυτή είστε φιλόδοξοι και αποφασισμένοι να πετύχετε τους στόχους που έχετε βάλει στη ζωή. Έχετε μια αξιοσημείωτη αίσθηση του κοινωνικού δικαίου και η μετριότητα σάς εκνευρίζει.
Αντιπαθείτε τους αναξιόπιστους τύπους και χάνετε το ενδιαφέρον σας στις σχέσεις που δεν ικανοποιούν την ανάγκη σας για ισότητα και ισορροπία. Απαιτείτε από τους συντρόφους σας να σας υπολογίζουν και θα χάσετε την υπομονή σας εύκολα αν σας κάνουν να περιμένετε ή αναβάλλουν κάτι την τελευταία στιγμή.
H έμφυτη οργανωτική ικανότητα και το λογικό μυαλό σας, σάς βοηθούν να τα βγάζετε πέρα και με τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Είτε πρόκειται για οικογενειακή είτε για επαγγελματική κρίση, είστε γνωστοί για την ικανότητά σας να επεμβαίνετε και να βάζετε τα πράγματα στη θέση τους, συχνά σοκάροντας αυτούς που βλέπουν για πρώτη φορά τη δυναμικότητα του χαρακτήρα σας.

 

03_0534750345430957
v

ΚΑΛΛΙΣΤΩ – Βαθμοί 33-38

H Καλλιστώ, η νύμφη που καταστερίστηκε και έγινε η Μεγάλη Άρκτος, είναι η γηραιότερη θυγατέρα της Εύας. H οικογένειά της ξεκίνησε 45.000 χρόνια πριν, στην περιοχή του Παρνασσού, κοντά στους Δελφούς. Περίπου το 11% των σύγχρονων Ευρωπαίων είναι απευθείας απόγονοι της Καλλιστώς, με το μεγαλύτερο ποσοστό τους να βρίσκεται στη δυτική Βρετανία και τη Σκανδιναβία.
Δυναμικές, φιλόδοξες και χαρισματικές, όσες ανήκετε στην πανάρχαια αυτή οικογένεια, αγαπάτε τις προκλήσεις και τις δραστηριότητες που απαιτούν αντοχή και τόλμη. Είναι πολύ πιθανό, λοιπόν, να είστε πολύ καλά τακτοποιημένοι από οικονομική άποψη.
Ανήκετε στον τύπο των ανθρώπων που κυριαρχούν σε ένα χώρο με την παρουσία τους και μόνο. Εκνευρίζεστε όταν οι άλλοι τεμπελιάζουν ή όταν τους λείπει το νεύρο στη δουλειά, με αποτέλεσμα να τα κάνετε όλα εσείς.
O ιδανικός σύντροφος είναι το ίδιο αθλητικός και δραστήριος με εσάς. Είστε διπλωμάτες, ικανοί να βρίσκετε λύσεις σε προβλήματα και έχετε πάντα ιδέες και προτάσεις για καινούριες δραστηριότητες. Στις επαφές σας με τα παιδιά, μπορείτε να τα συναγωνιστείτε σε ζωντάνια και τα ψυχαγωγείτε με παιχνίδια που τα σκέφτεστε εκείνη τη στιγμή.

 

05_0534750345430958
v

ΚΑΤΕΡΙΝΑ – Βαθμοί 26-32

H Κατερίνα (το όνομά της προέρχεται από τη λέξη “καθαρός”) έζησε 15.000 χρόνια πριν στα δασώδη τοπία της ΒΑ Ιταλίας, περιοχή που ανήκει πλέον στη θάλασσα της Αδριατικής και στους νότιους πρόποδες των Άλπεων. Το 10% των Ευρωπαίων ανήκει στην οικογένειά της και είναι διασκορπισμένο στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. H Κατερίνα συνδέεται με τη θεά Αφροδίτη κι έτσι όσοι ανήκετε στην οικογένειά της διαθέτετε τη σαγηνευτική δύναμη της θεάς του έρωτα που σας επιτρέπει να έχετε ό,τι επιθυμήσετε.
Έχετε ένα μοναδικό τρόπο να κάνετε τους άλλους, είτε είναι φίλοι είτε σύντροφοι, να υποκύπτουν στη γοητεία σας. Όταν ξεθυμάνει ο έρωτας, όμως, θα βαρεθείτε και θα χάσετε το ενδιαφέρον σας για το αγαπημένο σας πρόσωπο. Αυτό ισχύει και στις φιλικές σχέσεις σας. Γι’ αυτό προτιμάτε να κάνετε παρέα με ανθρώπους που σας εμπνέουν. Όσο όμως είστε ερωτευμένοι, είστε απόλυτα αφοσιωμένοι.
Αν έχετε παιδιά, ο δεσμός μαζί τους ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρός. Είστε φιλόδοξοι, αφοσιωμένοι σε ένα σκοπό και σας αρέσει πολύ η διασκέδαση. Μπορεί να καταναλώνετε πολύ χρόνο αναλύοντας τα κίνητρα και τις συμπεριφορές των άλλων, αλλά αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γίνετε καλοί κριτές χαρακτήρων.

 

04_0534750345430958
v

ΤΑΡΑ – Βαθμοί 19-25

Το όνομα Τάρα σημαίνει “βραχώδης λόφος” στην αρχαία κελτική γλώσσα και δόθηκε στη γυναίκα που γεννήθηκε 17.000 χρόνια πριν στη βορειοδυτική Ιταλία. H οικογένειά της σήμερα καταλαμβάνει κάτι λιγότερο από το 10% των Ευρωπαίων, οι οποίοι είναι διεσπαρμένοι στη βόρεια και δυτική Ευρώπη. Τα μεγαλύτερα ποσοστά της πάντως βρίσκονται στην Ιρλανδία και στη δυτική Βρετανία.
Όπως και η αρχαία σας μητέρα, είστε φυσιολάτρες και αγαπάτε τη θάλασσα. Οι διακοπές είναι η αγαπημένη σας περίοδος του χρόνου και ζείτε για την περιπέτεια. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για σας από ένα Σαββατοκύριακο στην εξοχή. Είναι πολύ πιθανό ότι τα κατοικίδια ζώα παίζουν μεγάλο ρόλο στη ζωή σας και ότι τους συμπεριφέρεστε σαν μέλη της οικογένειάς σας.
Οι φίλοι σας ενθουσιάζονται με την άνετη, φυσική σας στάση απέναντι στη ζωή και έρχονται συχνά για βοήθεια και συμβουλές. Έχετε βαθιές αξίες και απολαμβάνετε δραστηριότητες που έχουν μια πνευματική αύρα, όπως οι ασκήσεις γιόγκα. Είστε υπέρμαχοι των οικολογικών θεμάτων και θα κάνετε τα πάντα για να προστατεύσετε το περιβάλλον. Αυτή η εμμονή σας μπορεί να ενοχλεί τους φίλους σας κατά καιρούς, αλλά ξέρουν ότι τα κίνητρά σας είναι ειλικρινή.

 

06_0534750345430958
v

ΤΖΑΣΜΙΝ – Βαθμοί 13-18

H Τζασμίν, το όνομα της οποίας προέρχεται από το περσικό όνομα του γνωστού λουλουδιού (γιασεμί), γεννήθηκε 10.000 χρόνια πριν και είναι η μητέρα του 12% των Ευρωπαίων σήμερα. Αυτή ήταν και ο λόγος που εξαπλώθηκε η Αγροτική Επανάσταση στην Ευρώπη, ξεκινώντας από τη Μέση Ανατολή 8.500 χρόνια πριν. Είναι η μόνη από τις επτά μητέρες που κατάγεται από περιοχή εκτός Ευρώπης.
H Τζασμίν σχετίζεται με τη θεά Δήμητρα και όσοι ανήκετε στην οικογένειά της έχετε έναν δυνατό δεσμό με τη γη και τη γεωργία. Ίσως ονειρεύεστε να ζήσετε στην εξοχή και να έχετε το δικό σας αγρόκτημα ή έστω ένα κήπο όπου θα μπορείτε να καλλιεργείτε τα δικά σας φρούτα και λαχανικά.
Οι αγαπημένες σας ασχολίες είναι η μαγειρική, η ζαχαροπλαστική και ό,τι έχει να κάνει με το σπίτι. Είστε πολύ καλοί οικοδεσπότες και απολαμβάνετε πραγματικά να έχετε επισκέπτες στο σπίτι. Αν δεν έχετε ήδη οικογένεια, η δημιουργία της είναι ένα από τα άμεσα σχέδιά σας. Αν είστε γυναίκα, έχετε πολύ δυνατό μητρικό ένστικτο, ενώ σαν γονιός μπορεί να γίνετε υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά σας. Εκείνα όμως σας λατρεύουν, καθώς είστε ευγενικές και καλόψυχες φύσεις.
Είστε ιδιαίτερα προσγειωμένοι και σας απωθούν οι εξεζητημένες και πομπώδεις συμπεριφορές. Οι φιλοδοξίες σας μπορεί να μην είναι μεγάλες, αλλά κάνετε πάντα το καλύτερο που μπορείτε με τα μέσα που έχετε στη διάθεσή σας.

 

07_0534750345430958
v

ΒΕΛΝΤΑ – Βαθμοί 7-12

H Βέλντα, το όνομα της οποίας στα σκανδιναβικά σημαίνει “κυβερνήτης”, έζησε 17.000 χρόνια πριν στη βόρειο Ισπανία. H οικογένειά της είναι από τις μικρότερες σε αριθμό που υπάρχουν στην Ευρώπη σήμερα, καθώς καταλαμβάνει μόλις το 4%. Οι περισσότεροι απόγονοί της ανήκουν στον πληθυσμό των Σάμι της βόρειας Σκανδιναβίας και Ρωσίας.
Όσοι και όσες ανήκετε στην οικογένεια αυτή, μπορεί να είστε αθεράπευτα ρομαντικοί, αλλά αυτό αποτελεί και το μυστικό της γοητείας σας, ενώ οι φίλοι και οι σύντροφοί σας θαυμάζουν τις παραδοσιακές αξίες σας. H εσωτερική σας δύναμη και η ικανότητά σας να τα βγάζετε πέρα με οτιδήποτε σας φέρνει η ζωή είναι εντυπωσιακές. Σας χαρακτηρίζει μια ένταση που συχνά ερμηνεύεται σαν ντροπαλότητα από όσους δεν σας ξέρουν.
Ίσως έχετε μια τάση για μελαγχολία, αλλά αντιμετωπίζετε τη ζωή με ήπιο τρόπο και μπορείτε να περνάτε το ίδιο καλά είτε βγαίνετε έξω με φίλους είτε κάθεστε μπροστά στην τηλεόραση.
Αν δεν έχετε βρει το ιδανικό σας ταίρι είναι πιθανό να αισθάνεστε αποθαρρυμένοι και μόνοι. Τις περισσότερες φορές ξεπερνάτε τα αισθήματα αυτά διοχετεύοντας όλη σας την ενέργεια σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες πολλές από τις οποίες έχουν ομαδικό χαρακτήρα. H πίστη σας όμως στον αληθινό έρωτα είναι ευλογία και σας χαρίζει θάρρος και έμπνευση σε ό,τι κάνετε.
v

© 2016 Youmagazine.gr

 


Translate this post