Ψηφίστε τον Φωτογράφο Άγριας Ζωής 2016

Κατηγορία Περιβάλλον, Pictorial

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Posted by Youmagazine Staff

 

Wildlife Photographer of the Year 2016
v

25 φωτογραφίες για να επιλέξετε εκείνη που θα πάρει το Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας Άγριας Ζωής 2016.

Με την ψήφο σας θα συμβάλετε στην επιλογή του νικητή στον παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό φωτογραφίας που προκήρυξε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου για το Βραβείο Καλύτερου Φωτογράφου Άγριας Ζωής 2016.

Επιλέξτε την εικόνα που σας αρέσει από τις 25 φωτογραφίες που ακολουθούν και οι οποίες έχουν προεπιλεγεί από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας από σχεδόν 50.000 συμμετοχές από 95 χώρες. Κάθε εικόνα έχει και μια ιστορία.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο http://bit.ly/WPY52PeoplesChoice για να ψηφίσετε. Έχετε προθεσμία έως τις 10 Ιανουαρίου 2017. Σκεφτείτε προσεκτικά, γιατί έχετε μόνο μία επιλογή.

v

01daisygilardini

Daisy Gilardini, Ελβετία: Βόλτα με τη μαμά. Η Daisy φωτογράφησε αυτή την πολική αρκούδα που έπαιζε με τα δύο μικρά της στο Εθνικό Πάρκο Wapusk, στη Μανιτόμπα του Καναδά, όταν ξαφνικά η αρκούδα σηκώθηκε και άρχισε να τρέχει στο χιονισμένο τοπίο. Ένα από τα μικρά πήδηξε και γαντζώθηκε γερά στο πίσω μέρος της, δημιουργώντας αυτή την απολαυστική εικόνα. (Daisy Gilardini/Wildlife Photographer of the Year 2016)
v

02thomaskokta

Thomas Kokta, Γερμανία: Πίθηκοι του Χιονιού. Οι πίθηκοι στην Ιαπωνία, γνωστοί και ως «μαϊμούδες του χιονιού», κάνουν spa σε γεωθερμικές πηγές και το απολαμβάνουν. Όταν δεν κάνουν spa μαζεύονται σε ομάδες για να ζεσταθούν. Μια τέτοια μεγάλη ομάδα μαζεύτηκε κάτω από το δέντρο στο οποίο είχε ανέβει ο φωτογράφος κι εκείνος δεν έχασε την ευκαιρία. (Thomas Kokta/Wildlife Photographer of the Year 2016)
v

03johankloppers

Johan Kloppers, Νότια Αφρική: Το βλέμμα του θανάτου. O Johan αποτύπωσε με τον φακό του αυτό το βλέμμα οίκτου στο βλέμμα του λιονταριού για την αναπόφευκτη τύχη αυτού του μικρού γκνου στο Διασυνοριακό Πάρκο Kgalagadi στη Νότια Αφρική. Το γκνου είναι είδος βοοειδούς. Εκείνη τη μέρα ένα κοπάδι γκνου πέρασε δίπλα από μια αγέλη λιονταριών – μια λιονταρίνα έπιασε τη μητέρα και το αρσενικό έπιασε το μικρό της. (Johan Kloppers/Wildlife Photographer of the Year 2016)
v

04guntherriehle

Gunther Riehle, Γερμανία: Αντιμετωπίζοντας την θύελλα. O Gunther Riehle ταξίδεψε στην
Ανταρκτική όπου στη διάρκεια μια χιονοθύελλας πήρε αυτή την όμορφη φωτογραφία τριών
νεοσσών των αυτοκρατορικών πιγκουίνων που στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλο για να
αντιμετωπίσουν τον ισχυρό άνεμο.
(Gunther Riehle/Wildlife Photographer of the Year 2016)
v

05guyedwardes

Guy Edwardes, Βρετανία: Επαφή με τα μάτια. Οι αργυροπελεκάνος, που ζει στη λίμνη Κερκίνη, στο νομό Σερρών, είναι το μεγαλύτερο είδος πελεκάνου στον κόσμο. Είναι εγγενές είδος στην Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία και την Ασία, όμως ο πληθυσμός του απειλείται σήμερα σε ορισμένες περιοχές από το κυνήγι, τη ρύπανση των υδάτων και την απώλεια ενδιαιτημάτων, ιδίως υδροβιότοπων. (Guy Edwardes/ Wildlife Photographer of the Year 2016)
v

06tapiokaisla

Tapio Kaisla, Φινλανδία: Κεφάλι με κεφάλι. Ο Tapio ταξίδεψε την Άνοιξη στο Εθνικό Πάρκο Dovrefjell-Sunndalsfjell της Νορβηγίας για να δει τους υπέροχους ταύρους στο φυσικό τους περιβάλλον. Η άφιξή του συνέπεσε με μια διαφωνία που είχαν αυτά τα δύο ζώα, την οποία έλυσαν με μια μετωπική σύγκρουση και δυνατά χτυπήματα που έκαναν ακόμη και τον αέρα να σείεται. (Tapio Kaisla/Wildlife Photographer of the Year 2016)
v

07rudihulshof

Rudi Hulshof, Νότια Αφρική: Σύγχυση. Ο Rudi ήθελε να αποτυπώσει την αβεβαιότητα για το μέλλον του λευκού ρινόκερου στο Game Reserve Welgevonden, στη Νότια Αφρική, εξαιτίας της λαθροθηρίας. Ο ίδιος ευτύχησε να αποτυπώσει τη στιγμή που δύο ρινόκεροι περπατούσαν προς τα πίσω ο ένας σε σχέση με τον άλλο, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ενός δικέφαλου ζώου. (Rudi Hulshof/Wildlife Photographer of the Year 2016)
v

08berndwasiolka

Bernd Wasiolka, Γερμανία: Οι δύο αδελφές. Ο Bernd αποτύπωσε αυτό το βλέμμα προσμονής σε μια λιονταρίνα, που στεκόταν δίπλα στην αδελφή της, στο Διασυνοριακό Πάρκο Kgalagadi της Νότιας Αφρικής. Προηγουμένως δύο αρσενικά λιοντάρια είχαν ουρήσει στα κλαδιά ενός κοντινού δέντρου. Όταν αργότερα τα δύο θηλυκά μύρισαν τα ούρα, για μια φευγαλέα στιγμή πήραν και τα δύο την ίδια στάση. (Bernd Wasiolka/Wildlife Photographer of the Year 2016)
v

09victortyakht

Victor Tyakht, Ρωσία: Τα φτερά της ίριδας. Εδώ τα φτερά του πουλιού λειτουργούν εδώ ως φράγμα περίθλασης, κάνοντας το ηλιακό φως που περνάει μέσα από τα φτερά να ξεδιπλώσει όλο το φάσμα των χρωμάτων που συνθέτουν το ορατό φως, από το κόκκινο έως το βιολετί, όπως ακριβώς γίνεται με το ουράνιο τόξο. Μια σπάνια σκηνή. (Tyakht/Wildlife Photographer of the Year 2016)
v

10stephenbelcher

Stephen Belcher, Νέα Ζηλανδία: Συμπλοκή. Ο Stephen πέρασε μια εβδομάδα φωτογραφίζοντας τους χρυσαφιούς πιθήκους της κοιλάδας Zhouzhi Nature Reserve στα βουνά Qinling στην Κίνα. Οι πίθηκοι εκτός από παπαγαλίσιο στόμα και μύτη έχουν πολύ πυκνό τρίχωμα, για να αντέχουν τις παγωμένες νύχτες του χειμώνα. Η εικόνα δείχνει δύο αρσενικούς που ετοιμάζονται να πολεμήσουν. Ο ένας έχει πάρει ήδη θέση πάνω σε ένα βράχο, ο άλλος καταφθάνει συντροφιά με έναν νεώτερο σε ηλικία. (Stephen Belcher/Wildlife Photographer of the Year 2016)
v

11sergio_sarta

Sergio Sarta, Ιταλία: Το ζεύγος. Κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης στα ανοικτά των ακτών του Tulamben στο Μπαλί της Ινδονησίας, ο Sergio ενώ θαύμαζε τον ηφαιστειακό, σκούρο γκρι, αμμώδη βυθό, είδε ξαφνικά ένα πολύ κομψό ζευγάρι γαρίδων Coleman. Οι γαρίδες αυτές έχουν αγκάθια που είναι πολύ τοξικά για τον άνθρωπο. (Sergio Sarta/Wildlife Photographer of the Year 2016)
v

12reinhold_schrank

Reinhold Schrank, Αυστρία: Λεπιδόπτερο. Μια ακόμη εικόνα από την Ελλάδα
και την λίμνη Κερκίνη. Ο Reinhold είχε πάει στην Κερκίνη για να φωτογραφήσει πουλιά,
αλλά οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές, οπότε κοίταξε για άλλες επιλογές. Είδε αυτή
την κάμπια πάνω στο ελικοειδές στέλεχος ενός άχυρου και τη φωτογράφησε.
(Reinhold Schrank/Wildlife Photographer of the Year 2016)

v

13michael_lambie

Michael Lambie, Καναδάς: Η πόζα. Περίοδος αναπαραγωγής και οι αρσενικές γαλοπούλες
έβαζαν τα δυνατά τους στην επίδειξη, προκειμένου να προσελκύσουν τις θηλυκές.
Κάποιες από αυτές πάθαιναν μια μικρή σύγχυση, καθώς δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν
ότι η γαλοπούλα που αντίκριζαν ήταν η δική τους αντανάκλαση.

(Michael Lambie/Wildlife Photographer of the Year 2016)

v

14mario_cea

Mario Cea, Ισπανία: Η γαλάζια ατραπός. Η Αλκυόνη είναι θαλάσσιο
αποδημητικό πτηνό, το κοινώς λεγόμενο ψαροπούλι ή θαλασσοπούλι.
Το συγκεκριμένο πτηνό επισκεπτόταν καθημερινά μια λίμνη και ο Mario
χρησιμοποίησε υψηλή ταχύτητα κλείστρου και φλας για να το φωτογραφίσει,
καθώς το πουλί βούτηξε προς τα κάτω με τη μύτη στο νερό.

(Mario Cea/Wildlife Photographer of the Year 2016)

v

15marco_gargiulo

Marco Gargiulo, Ιταλία: Σπείρα. Η Sabella spallanzanii είναι ένα είδος θαλάσσιου σκουληκιού (πολυχαίτης), το οποίο εκκρίνει βλέννα σχηματίζοντας έναν σκληρό, αμμώδη σωλήνα που προεξέχει από την άμμο. (Marco Gargiulo/Wildlife Photographer of the Year 2016)
v

16karine_aigner

Karine Aigner, ΗΠΑ: Μέσα στη Νύχτα. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, 20 εκατομμύρια νυχτερίδες φθάνουν στο Bracken Cave στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, για να γεννήσουν και να μεγαλώσουν τα μικρά τους. Κάθε βράδυ, οι πεινασμένες μητέρες αναδύονται σε μια δίνη για να αναζητήσουν τροφή. Και η Karine Aigner ήταν εκεί. (Karine Aigner/Wildlife Photographer of the Year 2016)
v

17gordon_illg

Gordon Illg, ΗΠΑ: Οι αιθέριες χήνες του χιονιού. Αυτές οι χήνες του χιονιού μοιάζουν με φαντάσματα στο ρόδινο φως του πρωινού, καθώς προσγειώνονται ανάμεσα στους γερανούς στο Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής Bosque del Apache στο Νέο Μεξικό. (Gordon Illg/Wildlife Photographer of the Year 2016)
v

18david_maitland

David Maitland, Βρετανία: Κοντινή λήψη ιτιάς. Ο David φωτογράφισε την κρυσταλλοποιημένη σαλικίνη που προέρχεται από τον φλοιό της ιτιάς. Η σαλικίνη είναι βασικό συστατικό της ασπιρίνης και αυτός είναι αναμφίβολά ο λόγος που κάποια ζώα μασούν τον φλοιό της. (David Maitland/Wildlife Photographer of the Year 2016)
v

19cristobal_serranoCristobal Serrano, Ισπανία: Νόστιμη λιχουδιά. Ένα κολιμπρί ετοιμάζεται
να απολαύσει το νέκταρ ενός λουλουδιού στο Εθνικό Πάρκο Los Quetzales
στο Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα.
(Cristobal Serrano/Wildlife Photographer of the Year 2016)

v

20cari_hill

Cari Hill, Νέα Ζηλανδία: Παίρνοντας πρωινό. Έχοντας αγοράσει το μικρό
ξενοδοχείο Giraffe Manor στο Ναϊρόμπι της Κένυας, οι νέοι ιδιοκτήτες διαπίστωσαν
ότι έχουν απομείνει ελάχιστες καμηλοπαρδάλεις Ρότσιλντ στη χώρα. Έτσι ξεκίνησαν
ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής για να επαναφέρουν ισορροπία στον πληθυσμό τους.
Σήμερα, εκτός από τους τουρίστες, δέχονται επισκέψεις και από καμηλοπαρδάλεις
που αναζητούν μικρές γευστικές απολαύσεις.
(Cari Hill/Wildlife Photographer of the Year 2016)

v

21bencemate

Bence Mate, Ουγγαρία: Ο οπορτουνιστής κροκόδειλος. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από ασφαλή απόσταση, ωστόσο ο φωτογράφος δεν θα ξεχάσει τον φόβο που ένιωσε από το δολοφονικό βλέμμα του μήκους περίπου τεσσάρων μέτρων κροκόδειλου του Νείλου, ο οποίος καταπίνει ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι κρέατος, που χρησίμευσε ως δόλωμα για τη φωτογράφηση. Η λήψη έγινε σε ένα νησί στο Zimanga Private Game Reserve της Νότιας Αφρικής. (Bence Máté/Wildlife Photographer of the Year 2016)
v

22anniekatz

Annie Katz, ΗΠΑ: Colorado Red. Αυτή η πονηρή, αλλά σοφή αλεπού, ενώ είχε βγει για
κυνήγι εκείνο το παγωμένο πρωινό του Ιανουαρίου στο Άσπεν του Κολοράντο, σταμάτησε
για ένα λεπτό επιτρέποντας στην Annie να τη φωτογραφήσει.

(Annie Katz/Wildlife Photographer of the Year 2016)

v

23andreamarshall

Andrea Marshall, ΗΠΑ: Ζελατινώδης φορέας. Η δρ. Andrea Marshall είναι θαλάσσια βιολόγος. Σε μία κατάδυση στις ακτές της Μοζαμβίκης, η Andrea συνάντησε εκατοντάδες γιγάντιες μέδουσες, πολλές από τις οποίες μετέφεραν μικρούς αστερίες που είχαν σκαρφαλώσει πάνω τους για φτάσουν στην ακτή. (Andrea Marshall/Wildlife Photographer of the Year 2016)
v

24allymcdowell

Ally McDowell, ΗΠΑ/Βρετανία: Εστιάζοντας στο μάτι. Η Ally συχνά φωτογραφίζει χρώματα και μοτίβα του βυθού. Μια νύχτα εστίασε στο μάτι ενός ψαριού, την ώρα που αυτό κοιμόταν. Τα ψάρια κοιμούνται με ανοιχτά μάτια, καθώς ο ύπνος τους ψαριών διαταράσσεται από το φως που φτάνει στον αμφιβληστροειδή τους. (Ally McDowell/Wildlife Photographer of the Year 2016)
v

25alainmafartrenodier

Alain Mafart Renodier, Γαλλία: Το χέρι της μητέρας. Ο Alain έκανε αυτή τη λήψη στο Jigokudani Snow Monkey Park της Ιαπωνίας, την ώρα που ένα μωρό μακάκος κοιμόταν, με τη μητέρα του να ακουμπά το χέρι της πάνω του προστατευτικά. (Alain Mafart Renodier/Wildlife Photographer of the Year 2016)

 


Translate this post