Πώς να ζεστάνετε το σπίτι χωρίς καλοριφέρ

Κατηγορία MAGAZINE, Σπίτι

WELLBEING

Posted by Youmagazine Staff
ν

 

Έξυπνοι τρόποι για να είστε ζεστά το χειμώνα
v

Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και η θερμοκρασία άρχισε μέρα με τη μέρα να πέφτει.

Για να ζεστάνουμε το περιβάλλον μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μερικά έξυπνα τρικ, χωρίς να χρειάζεται να ανάβουμε συνέχεια το καλοριφέρ ή το αιρκοντίσιον.

24539033060638

Το τζάκι θα χαρίσει τη ζέστη και τη φωτεινότητα που χρειάζεται το σπίτι το χειμώνα. Image: Supplied
v

Ζεστά χρώματα

Το κόκκινο δεν είναι μόνο για τα Χριστούγεννα. Το κόκκινο χρώμα και όλες οι αποχρώσεις του ζεσταίνουν το χώρο και του δίνουν ζωή. Αν έχετε πολλά μπλε ή γαλάζια χρώματα σε ένα χώρο, μπορείτε να προσθέσετε μερικά πιο ζεστά χρώματα, όπως πορτοκαλί, ζεστό κίτρινο και βαθύ κόκκινο. Προσθέστε μαξιλάρια, ριχτάρια, πρόχειρες κουβέρτες και το καθιστικό σας θα γίνει μια ζεστή όαση.
v

44539033060298

Μια θερμή γωνιά σας προσκαλεί να ζεσταθείτε στην αγκαλιά της.
v

Φωτεινή εστία

Ο πιο εύκολος τρόπος για να ζεστάνετε ένα χώρο είναι να ανάψετε το φως! Το ζεστό χρώμα της φωτεινής εστίας θα δώσει αμέσως στο χώρο ζεστασιά. Ένα λαμπατέρ σε μια γωνιά φτιάχνει έναν υπέροχο χώρο για διάβασμα, ενώ αν προσθέσετε και λίγο πράσινο με φυτά εσωτερικού χώρου, θα ζωντανέψει αμέσως η ατμόσφαιρα. Μην ξεχάσετε να αντικαταστήσετε τις κοινές λάμπες με οικολογικές για να μειώσετε το κόστος σε ρεύμα, αλλά και να προστατεύσετε το περιβάλλον.
Επίσης, μην ξεχνάτε τα κεριά που είναι μοναδικά στο να δημιουργούν θαλπωρή μέσα στο δωμάτιο.
v

Προστασία από τα ρεύματα

Ελέγξτε τα παράθυρα και τις πόρτες του σπιτιού, ιδιαίτερα τα ανοίγματα που βρίσκονται στο Βορρά, για να βεβαιωθείτε ότι δεν μπαίνει αέρας από πουθενά. Αν διαπιστώσετε ότι υπάρχουν ρεύματα, χρησιμοποιήστε υφασμάτινες ταινίες που να ταιριάζουν με το διάκοσμο και καλύψτε το πλαίσιο των παραθύρων. Έτσι δεν θα έχετε απώλεια θερμότητας κάθε φορά που χρησιμοποιείτε κάποιο θερμαντικό σώμα και θα κάνετε και το δωμάτιο πιο χαρούμενο. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να φτιάξετε τις ταινίες από ύφασμα και κάντε τες όσο παχιές θέλετε.
v

Το τζάκι

Αν είστε από τους τυχερούς που έχουν τζάκι, απολαύστε το όσο πιο συχνά μπορείτε γιατί η φωτιά ζεσταίνει όχι μόνο το σώμα, αλλά και το πνεύμα! Και μόνο που βλέπετε τις αναμμένες φλόγες δέχεστε μέσα σας μια ζεστασιά που είναι μοναδική. Πάρτε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις ενάντια στις σπίθες και κρατάτε το καθαρό για να έχετε τη μέγιστη απόδοση.
Προσοχή: Για να προστατεύσετε το περιβάλλον, αλλά και τον αέρα που αναπνέετε, χρησιμοποιήστε φυσικά ξύλα και όχι τεχνητά ή ξύλα που είναι εμποτισμένα με χρώματα, βερνίκια και άλλες χημικές ουσίες.
v

54539033060298

Ένα κατοικίδιο (κατά προτίμηση με γούνα!) συνεισφέρει στη ζέστη.
v

Επί τάπητος

Τα χαλιά και οι φλοκάτες είναι ιδανικά για να ζεστάνουν το σπίτι, ενώ τα χαρούμενα και ζωηρά χρώματα δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη θαλπωρή. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε χαλιά που καθαρίζονται εύκολα και δεν βγάζουν χνούδια που θα πρέπει να μαζεύετε κάθε λίγο και λιγάκι. Αποφύγετε επίσης τα πολύ συνθετικά χαλιά.
v

Ζεστά ροφήματα

Ζεστά ροφήματα, όπως το τσάι του βουνού, ο καφές και η σοκολάτα, μαζί με ελιές και φρυγανιστό ψωμί για πρωινό, θα σας ζεστάνουν και θα σας δυναμώσουν. Στο πολύ κρύο, μπορείτε να προσθέσετε στο φλιτζάνι με το τσάι μισή κουταλιά βούτυρο.
Για μεσημεριανό ή για βραδινό προτιμήστε μια ζεστή κοτόσουπα. Οι σούπες και τα βραστά όχι μόνο θερμαίνουν το σώμα, αλλά το δυναμώνουν και κάνουν καλό στο στομάχι.
v

64539033060298

Κρύο-κρύο, καιρός για δύο…
v
v

Ζεστή συντροφιά

Ο χειμώνας θέλει καλή παρέα είτε αυτό είναι το αγαπημένο σας σκυλάκι είτε ένα καλό βιβλίο είτε μια ζεστή συντροφιά με φίλους και αγαπημένους. Μοιραστείτε ιστορίες με τα παιδιά σας, δοκιμάστε μια καινούργια συνταγή, καλέστε φίλους στο σπίτι και κάνετε πράγματα που γεμίζουν το μυαλό και την ψυχή σας ή κάντε ασκήσεις γιόγκα. Όταν είστε ζωντανοί μέσα σας, η φλόγα που ανάβει θα ζεστάνει και το σώμα!
v

 


Translate this post