6χρονο αγοράκι ανασύρεται ζωντανό στο Χαλέπι (vid)

Κατηγορία Διεθνή-Κόσμος

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η δραματική σωτηρία ενός 6χρονου αγοριού που ανασύρθηκε ζωντανό από το γκρεμισμένο κτίριο που σκότωσε τη μητέρα του.

22h54jh45hj64hj6h

Διασώστες της Πολιτικής Άμυνας της Συρίας ανασύρουν, μετά από προσπάθειες ωρών, ζωντανό το μικρό αγόρι. Photo: YouTube/Syrian Civil Defense in Aleppo. Πηγή: Supplied
v

ΕΝΑ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟ και ματωμένο αγοράκι ανασύρθηκε ζωντανό στις 17 Νοεμβρίου από τα συντρίμμια των γκρεμισμένων κτιρίων στο Χαλέπι, έχοντας περάσει τέσσερις φριχτές ώρες παγιδευμένο μετά τους βομβαρδισμούς που κατέστρεψαν το σπίτι του.
Η εικόνα του αγοριού, που είναι έξι ετών, έχει κάνει το γύρω του κόσμου, καθώς συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στο Χαλέπι.
Το αγόρι, που ονομάζεται Μοχάμεντ, διασώθηκε από άνδρες της Πολιτικής Άμυνας της Συρίας, γνωστότεροι ως Λευκά Κράνη, στη γειτονιά αλ-Μααντί της πόλης.
Τρεις άμαχοι, μεταξύ αυτών και η μητέρα του μικρού αγοριού, έχασαν τη ζωή τους από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, ενώ τραυματίστηκαν αρκετοί άλλοι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Είναι τα αθώα θύματα ενός πολέμου που άρχισε πριν από έξι σχεδόν χρόνια και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Στο πολιορκημένο Χαλέπι βρίσκονται εγκλωβισμένοι 250.000 άμαχοι, ανάμεσα στους μαχητές του ISIS και στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που τις υποστηρίζει η ρωσική αεροπορία.
v

42h54jh45hj64hj6h

Κλαίγοντας, το μικρό αγόρι τείνει το χεράκι του προς τους διασώστες. Photo: YouTube / Syrian Civil Defense in Aleppo. Πηγή: Supplied
v

Στο μεταξύ, δυνάμεις του ιρακινού στρατού εδραίωσαν την κυριαρχία τους σε ορισμένες γειτονιές της Μοσούλης, έχοντας πρώτα εκδιώξει κάθε εναπομείναν στοιχείο του Ισλαμικού Κράτους από αυτές.
Ο ιρακινός στρατός έχει επικεντρωθεί σε τέτοιο βαθμό στην ανακατάληψη της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας και κύριου ιρακινού προπύργιου του Ισλαμικού Κράτους, ώστε στην περιοχή συρρέουν και δυνάμεις από άλλα ανοιχτά μέτωπα.
Στο πλευρό των στρατιωτών και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, που προελαύνουν από τα νότια, βρίσκονται δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά που κρατούν μια γραμμή άμυνας στα βόρεια της πόλης και σιιτικές πολιτοφυλακές που κρατούν τα δυτικά περάσματα.
v

6 Year Old Boy Pulled from Aleppo Airstrike Rubble
v


v

Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, η προέλαση έχει επιβραδυνθεί, καθώς οι επόμενοι στόχοι της συμμαχίας είναι πυκνοκατοικημένες συνοικίες, στις οποίες αποφεύγονται οι βομβαρδισμοί και οι αεροπορικές επιδρομές λόγω του ρίσκου που ενέχουν για τον άμαχο πληθυσμό, ο οποίος έχει διαταχθεί να παραμείνει στα σπίτια του.
Οι ιρακινές αρχές αρνήθηκαν να δώσουν ένα χρονοδιάγραμμα για την ανακατάληψη ολόκληρης της πόλης, η οποία είναι πιθανό να διαρκέσει μήνες.
Τα παιδιά είναι τα αθώα θύματα ενός πολέμου που δεν λέει να σταματήσει, όπως δείχνει το βίντεο που ακολουθεί.
ν


ν

Ένα άλλο βίντεο που αναρτήθηκε στο λογαριασμό Mosul Eye στο Twitter, ενός ανώνυμου παρατηρητή που καταγράφει τα όσα συμβαίνουν μέσα στην πόλη, δείχνει το πώς ένα βλήμα εξουδετερώνει δύο άνδρες που πιστεύεται ότι είναι μαχητές του ISIS.
Στο βίντεο οι δύο άντρες τρέχουν για να σώσουν τη ζωή τους, καθώς βάλλονται από πυρά από αέρος, προτού εξαφανιστούν μέσα σε μια τεράστια στήλη καπνού.
v

 


Translate this post