Γαλλική πόλη απαγορεύει την προσγείωση των UFO

Κατηγορία Εξωγήινη Έρευνα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια γαλλική κωμόπολη στη Νίκαια αρνείται να άρει την εδώ και 60 χρόνια απαγόρευση που έχει επιβάλει στα… UFO!

253kj54jkg6kj6k6j7778

Η ιστορική κομώπολη Châteauneuf-du-Pape, στη Νίκαια, υπήρξε επίκεντρο μιας μυστηριώδους συνάντησης 60 χρόνια πριν. Πηγή: Wikimedia Commons
v

Η ΜΙΚΡΗ οινοπαραγωγική πόλη Châteauneuf-du-Pape διακρίνεται από κάθε άλλη πόλη της Νότιας Γαλλίας όχι μόνο για τα κρασιά της, αλλά και για το ότι έχει ψηφισμένο εδώ και 60 περίπου χρόνια νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι εξωγήινοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι.

Η κωμόπολη βρίσκεται κοντά στην Αβινιόν, και όπως δείχνει το όνομά της (Ο νέος πύργος του Πάπα) πρέπει να ήταν τόπος εξοχικής διαμονής των επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας. Η Αβινιόν την περίοδο 1305-1378 βρισκόταν κάτω από την παπική εξουσία και επτά διαδοχικοί Πάπες γαλλικής καταγωγής την έκαναν έδρα τους.

Από την εγκατάσταση του πρώτου Πάπα ο πληθυσμός και η έκταση της πόλης αυξήθηκε σταδιακά. Πολλοί καλλιτέχνες και άνθρωποι των γραμμάτων ακολούθησαν τους πάπες και έτσι η πόλη απέκτησε έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, στοιχείο που βοήθησε στην διεύρυνση της πολιτικής της ακτινοβολίας και επιρροής στις γύρω περιοχές. Σήμερα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Εκεί κοντά, 12 χιλιόμετρα βορείως της Αβινιόν και 3 χιλιόμετρα ανατολικά του Ροδανού ποταμού βρίσκεται το ιστορικό Châteauneuf-du-Pape. Στην απογραφή του 2012 η κοινότητα είχε πληθυσμό 2.179 κατοίκους.

Ένα ερειπωμένο μεσαιωνικό κάστρο βρίσκεται στην κορυφή του οικισμού και δεσπόζει στο τοπίο στα νότια. Χτίστηκε τον 14ο αιώνα για τον Πάπα Ιωάννη ΚΒ΄, τον δεύτερο των παπών, που κατοικούσε στην Αβινιόν. Η κοινότητα είναι γνωστή για την παραγωγή κόκκινου κρασιού και σχεδόν όλη η καλλιεργήσιμη γη έχει φυτευτεί με αμπέλια.
v

553kj54jkg6kj6k6j7778

Το Châteauneuf-du-Pape στη Νότια Γαλλία, σε σχέδιο του δεύτερου μισού του 17ου αιώνα.
Πηγή: Wikimedia Commons

v

Σε αυτό το ειδυλλιακό περιβάλλον το 1954 συνέβη ένα περίεργο περιστατικό. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, εμφανίστηκαν «δύο δύτες με εξοπλισμό θάλασσας, που βγήκαν από ένα σχήματος πούρου διαστημικό σκάφος».

Αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό. Αρκετοί κάτοικοι ανέφεραν παρόμοιες δραστηριότητες με εξωγήινα σκάφη να προσγειώνονται σε μικρή απόσταση από το Châteauneuf-du-Pape.

Συνήλθε τότε το δημοτικό συμβούλιο και ψήφισε τον εξής νόμο: «Κάθε αεροσκάφος, γνωστό ως ιπτάμενος δίσκος ή σχήματος πούρου, το οποίο θα επιχειρήσει να προσγειωθεί στο έδαφος της κοινότητας και το πραγματοποιήσει, θα τίθεται αμέσως υπό κράτηση».

Ο νόμος μπορεί να θεωρήθηκε έκτοτε περισσότερο γραφικός παρά ένα σοβαρό νομικό κείμενο που θέτει περιορισμούς και μάλιστα στις πτήσεις, όταν ωστόσο ρωτήθηκε πρόσφατα ο δήμαρχος Claude Avril αν σκέπτεται να τον καταργήσει, απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα έκανε, από τουριστική άποψη, κακό στην πόλη.

Και δεν έχει άδικο, καθώς το Châteauneuf-du-Pape, εκτός από τα κρασιά, στηρίζεται οικονομικά στον τουρισμό, καθώς αποτελεί αγαπημένο προορισμό όσων θέλουν να απολαύσουν ήρεμες στιγμές σε ένα ιστορικό περιβάλλον.
v

653kj54jkg6kj6k6j7778

Η περιοχή του Châteauneuf είναι γεμάτη αμπελώνες και όμορφους πύργους, όπως ο εικονιζόμενος Château des Fines Roches που σήμερα είναι ξενοδοχείο. Image: Supplied
v

Την εποχή εκείνη, τα UFO ήταν στην επικαιρότητα, οι άνθρωποι μιλούσαν για τους εξωγήινους και το άγνωστο και κυκλοφορούσαν ένα σωρό ιστορίες. Έτσι, πολλοί πιστεύουν ότι οι τότε δημότες αποφάσισαν να στρέψουν την προσοχή του κόσμου στο Châteauneuf-du-Pape, εφευρίσκοντας μια ανάλογη ιστορία και κάνοντας μια ανέξοδη διαφήμιση.

Αυτό πιστεύει και ο Elie Jeune, γιος του τότε δημάρχου Lucien Young.

«Ήθελε να κάνει μια διαφήμιση για το Châteauneuf. Ήταν ένα εξαιρετικό διαφημιστικό κόλπο… και δωρεάν!»

Υπάρχει όμως και η αντίθετη εξήγηση. Όταν πρόκειται για ανεξήγητα φαινόμενα, τα οποία υπερβαίνουν την ανθρώπινη λογική και ενοχλούν, προτιμάμε να τα θεωρούμε φάρσα ή προϊόντα κάποιας «αθώας» συνωμοσίας, για να ξεμπερδεύουμε μια και καλή μαζί τους.

 


Translate this post