Μυστηριώδης έκρηξη και σεισμός στην Κουήνσλαντ

Κατηγορία Διάστημα

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια έκρηξη φωτός στον ουρανό, ακολουθούμενη από «σεισμό», έσπειρε τον πανικό στους κατοίκους της Κουήνσλαντ (βίντεο).

1451jk43kj43kj4jk6437

Κανείς δεν γνωρίζει τι ήταν το έντονο φως που αυλάκωσε χθες βράδυ τον ουρανό σε αυτή την πολιτεία της Αυστραλίας. Image: Supplied
v

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να είναι κομήτης, αλλά δεν ήταν· θα μπορούσε να είναι κάποιος μετεωρίτης που έπεσε στη γη, αλλά δεν ήταν· θα μπορούσαν να είναι οι αστραπές μιας περαστικής θύελλας, αλλά δεν ήταν· θα μπορούσε να είναι σεισμική δραστηριότητα, αλλά δεν ήταν.

Ωστόσο, μια μεγάλη λάμψη φώτισε τον ουρανό της πολιτείας Κουήνσλαντ στο βορειοανατολικό άκρο της Αυστραλίας, που την ακολούθησε μια σεισμική δόνηση που έκανε τους κατοίκους να βγουν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους. Όμως το περίεργο δεν ήταν αυτό.

Το περίεργο είναι ότι κανένα σεισμολογικό κέντρο δεν κατέγραψε κάποια σεισμική δόνηση. Επίσης, οι αρμόδιες επιστημονικές υπηρεσίες διέψευσαν τις φήμες περί κομήτη, μετεωρίτη, θύελλας ή οποιουδήποτε άλλου φυσικού φαινομένου.

Το Geoscience της Αυστραλίας απέκλεισε επίσημα την ύπαρξη κάποιου σεισμού. Επίσης η Αστυνομία της Κουήνσλαντ (QPS), με ανάρτηση στο Twitter, απέκλεισε την περίπτωση του μετεωρίτη. Τότε τι ήταν;
v

3451jk43kj43kj4jk6500

Η ανάρτηση της Αστυνομίας της Κουήνσλαντ στο Twitter.
v

Οι κάτοικοι του Μπρίσμπεϊν, της Χρυσής Ακτής, της Τάουνσβιλ, του Ίπσουιτς και του Γκλάντστοουν ξύνουν ακόμη τα κεφάλια τους απορημένοι.

Όπως αναφέρουν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, οι τοπικές αστυνομικές αρχές δέχτηκαν εκατοντάδες τηλεφωνήματα από τους κατοίκους της περιοχής, που ανέφεραν ότι τα σπίτια τους σείονταν. Τις περισσότερες αναφορές τις έκαναν οι κάτοικοι του Γκλάντστοουν, στην κεντρική Κουήνσλαντ.

Αλλά και οι κάτοικοι της Χρυσής Ακτής, νότια του Μπρίσμπεϊν, άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο συνοδευόμενο από μια λάμψη φωτός, λίγο πριν 20:30 τοπική ώρα.

Ένας από τους κατοίκους πόσταρε το παρακάτω βίντεο με τη λάμψη, όπως την κατέγραψε μια κάμερα ασφαλείας.
v

v

Οι αρχές απέκλεισαν επίσης την πιθανότητα να έπεσε στη γη κάποιος δορυφόρος ή υπόλειμμα πυραύλου ή κάποιο από τα διαστημικά σκουπίδια που βρίσκονται σε γεωστατική τροχιά πέριξ της Γης.

Όπως ανέφερε ένας μάρτυρας: «Το φως ήταν τόσο μακρύ που άρχιζε από το Hervey Bay στο Νότο και έφτανε έως το Yepoon στον μακρινό Βορρά. Φοβήθηκα ότι μπορεί να ήταν κάποιο αεροπλάνο που έπεφτε φλεγόμενο και περίμενα με τρόμο να ακούσω την έκρηξη στο Γκλάντστοουν ή στο Boyne Island».

Ο αστροφυσικός του Χάρβαρντ Jonathan McDowell δήλωσε στην εφημερίδα Gladstone Observer, ότι οι περιγραφές δείχνουν ότι ήταν πιθανά κάποιος μεγάλος μετεωρίτης που, κατά περίεργο τρόπο, διέφυγε της προσοχής των αστρονόμων.

«Αν ήταν μετεωρίτης, είναι ο πρώτος μεγάλος που μπαίνει στην ατμόσφαιρα της Γης, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια. Αποκλείεται όμως να ήταν κομήτης, γιατί τότε το Κουήνσλαντ δεν θα υπήρχε σήμερα».

«Αν ήταν μετεωρίτης –σίγουρα κάποιος μεγάλος για να τραντάξει το έδαφος– πρέπει να άφησε θραύσματα στην περιοχή».

Μια γυναίκα από το Mackay είπε ότι είδε «μια μεγάλη μπάλα φωτιάς να διασχίζει τον ουρανό στα νοτιοανατολικά».

Μια κάτοικος του Beecher είπε ότι είδε ένα εκτυφλωτικό φως και αισθάνθηκε μια έκρηξη που τράνταξε ολόκληρο το σπίτι τους.

Ένας άνδρας από το Boyne Island καθόταν στο αυτοκίνητό του, όταν είδε το άγνωστο σώμα στον ουρανό: «Έμοιαζε με πεφταστέρι, αλλά φώτισε ολόκληρη την παραλία. Ένα λεπτό αργότερα, εξερράγη και το ωστικό κύμα ήρθε πάνω από τα νερά και ταρακούνησε ολόκληρο το αυτοκίνητό μου. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία!»

 


Translate this post