Το περιστρεφόμενο νησί της Αργεντινής (βίντεο)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Σύγχρονα Μυστήρια

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα ιδιόμορφο κυκλικό νησί με το παρατσούκλι «Το Μάτι» φημολογείται ότι αποτελεί βάση εξωγήινων στην Αργεντινή.

332FK42HFF2H63467

Δορυφορική εικόνα της λίμνης μέσα στην οποία επιπλέει το μυστηριώδες νησί. Photo: Google Earth. Πηγή: Supplied
v

ΤΟ ΝΗΣΙ βρίσκεται στο δέλτα του ποταμού Παρανά κοντά στο Μπουένος Άιρες, και επειδή περιστρέφεται από μόνο του, έχει κάνει πολλούς να πιστέψουν ότι θα μπορούσε να είναι μια μυστική βάση των εξωγήινων στη γη.

Το ασυνήθιστο σε εμφάνιση νησί, το οποίο είναι περίπου 120 μέτρα σε μήκος, κινείται μέσα σε μια μικρή σε έκταση κυκλική λίμνη και σύμφωνα με τους χάρτες της Google το στίγμα του είναι 34°15’07.8″ Νότια και 58°49’47.4″ Δυτικά.

Το Μάτι ανακαλύφθηκε τυχαία από ένα κινηματογραφικό συνεργείο που γύριζε σκηνές για μια ταινία τρόμου. Η επιλογή της περιοχής έγινε επειδή βρίθει από αφηγήσεις ντόπιων για εμφάνιση UFO, φαντασμάτων και άλλα παραφυσικά φαινόμενα.

Για το λόγο αυτό ετοιμάστηκε μια εξερευνητική αποστολή υπό τον Ρίτσαρντ Πετρόνι, μηχανικό ειδικό σε θέματα υδραυλικών συστημάτων από τη Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη και παραγωγό Σέρχιο Νουσπίγιερμ από την Αργεντινή, που έκανε και την ανακάλυψη.

Η ομάδα έφτασε στο νησί ύστερα από οκτώ ώρες μέσα από βάλτους.

«Το μέρος είναι καταπληκτικό και εξαιρετικά παράξενο», δήλωσε ο σκηνοθέτης Σέρχιο Νουσπίγιερμ. «Ανακαλύψαμε ότι το νερό είναι εξαιρετικά καθαρό και κρύο, κάτι εντελώς ασυνήθιστο στην περιοχή αυτή».

«Ο πυθμένας της λίμνης δεν είναι λασπώδης και γλιστερός, αλλά σκληρός, σε αντίθεση με τα έλη που την περιβάλλουν. Στο κέντρο της βρίσκεται το νησί, το οποίο επιπλέει και γι’ αυτό μπορεί και περιστρέφεται. Δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε πώς το κάνει αυτό».

Ένα άλλο μέλος της αποστολής, ο ερευνητής Πάμπλο Χουαρέζ, δήλωσε: «Είναι άγνωστο γιατί συμβαίνει αυτό, όπως άγνωστο είναι από πού προέρχεται αυτό το ασυνήθιστο χαρακτηριστικό».
v

This Lake Is Home To A Bizarre “Floating Eye” Island
ν

v

 


Translate this post