UFO παρακολουθούσαν πυρηνικές εγκαταστάσεις

Κατηγορία Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου ήταν συχνές οι εμφανίσεις UFO πάνω από πυρηνικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ.

423jgk2k56l65778

Πύραυλος Άτλας έτοιμος να εκτοξευτεί για την εκτέλεση διαβαθμισμένης αποστολής στην αμερικανική στρατιωτική βάση Βάντενμπεργκ στην Καλιφόρνια. Image: Supplied
v

ΣΥΜΦΩΝΑ με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, υπήρχαν συχνές θεάσεις UFO κοντά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Για δεκαετίες, το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ ανέφερε θεάσεις παράξενων αντικειμένων σε περιοχές όπου αναπτύσσονταν ή φυλάσσονταν ατομικά όπλα.

Αυτό αποκάλυψε πρόσφατα ο ερευνητής και συγγραφέας Ρόμπερτ Χέιστινγκς (Robert Hastings), ο οποίος επί 40 και πλέον έτη έπαιρνε συνεντεύξεις και συγκέντρωνε μαρτυρίες από αξιωματικούς, μηχανικούς και άλλα άτομα που εργάστηκαν για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Η περίοδος του Ψυχρού Πολέμου, μια εποχή έντασης μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ, που διήρκεσε από το 1947 μέχρι το 1991, μέχρι δηλαδή την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, ήταν επίσης εποχή κατά την οποία σημειώθηκαν οι περισσότερες θεάσεις μυστηριωδών αντικειμένων που πετούσαν κοντά σε ευαίσθητες εγκαταστάσεις πυραύλων που έφεραν πυρηνικές κεφαλές.

«Τα UFO παρακολουθούσαν τα τακτικά πυρηνικά όπλα μας και αυτό γινόταν για δεκαετίες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είναι προφανές ότι είχαν παρέμβει καθιστώντας μη λειτουργικά τέτοια όπλα», είπε ο Χέιστινγκς μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Las Vegas Now στις 8 Ιουλίου 2016.

Σύμφωνα με τον Γουόλτερ Λεβίν (Walter Levine), πρώην αξιωματικό ασφαλείας στο Πεδίο Δοκιμών της Νεβάδας (Nevada Test Site), οι επισκέψεις των UFO στην περιοχή ήταν τόσο συχνές, που η διοίκηση συνέστησε μια ειδική ομάδα έρευνας για να εξακριβώσει τη φύση και την προέλευση των άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων.
v

623jgk2k56l65778

Το Πεδίο Δοκιμών στη Νεβάδα, γνωστό και ως Area 9, όπου γίνονταν πυρηνικές δοκιμές. Image: Supplied
v

«Όλα τα σκάφη ήταν φωτεινά, είχαν σχήμα δίσκου, αλλά υπήρχαν και μερικά που ήταν τετράγωνα», λέει ο Λεβίν. «Όταν προσπαθούσαμε να πάρουμε τηλέφωνο από το φυλάκιο, διαπιστώναμε πως δεν υπήρχε σήμα».

«Σε μια περίπτωση που σημειώσαμε σε ένα χαρτί τις συντεταγμένες, το ύψος και την κατεύθυνση του αντικειμένου, το χαρτί πήρε φωτιά και κάηκε».

Σε μια άλλη περίπτωση, ένας στρατιωτικός φωτογράφος υπήρξε μάρτυρας της εμφάνισης ενός παράξενου σκάφους κοντά στην στρατιωτική βάση Βάντενμπεργκ.

«Σε μια δοκιμή με το ομοίωμα μιας κεφαλής, εμφανίστηκε ξαφνικά ένας ιπτάμενος δίσκος με θόλο πάνω από τον Ειρηνικό, πετώντας με 8 ή 10.000 μίλια την ώρα, και πυροβόλησε με 4 ακτίνες φωτός την κεφαλή, η οποία αποσπάστηκε από τον πύραυλο και έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό. Μόνο τότε το UFO άφησε την περιοχή».

Το 1992, αποδεσμεύτηκε αρχειακό υλικό από την αμερικανική κυβέρνηση για τα UFO, το οποίο είναι γεμάτο με αναφορές για εμφανίσεις άγνωστων σκαφών σε κάθε μεγάλη εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στις ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 1940, συμπεριλαμβανομένων του Εθνικού Εργαστηρίου του Λος Άλαμος στο Νέο Μεξικό, όπου σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε η βόμβα υδρογόνου.

Από τότε μέχρι σήμερα, η προέλευση και οι προθέσεις αυτών των μυστηριωδών ιπτάμενων αντικειμένων παραμένουν ένα μυστήριο.

 


Translate this post