Άφαντο το αεροπλάνο της EgyptAir στη Μεσόγειο

Κατηγορία Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Θρίλερ με τη χαμένη πτήση MS 804 που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα, ενώ πετούσε πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο.

Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των αιγυπτιακών Αρχών. Ελληνικές δυνάμεις συμμετέχουν στην έρευνα εντοπισμού.

4321V2IHG6V6I6V5I65
v

ΧΑΘΗΚΕ από τα ραντάρ αεροσκάφος της EgyptAir με 66 επιβαίνοντες το οποίο έπρεπε να είχε προσγειωθεί στο Κάιρο στις 03:00 τοπική ώρα. Αιγύπτιοι αξιωματούχοι εξέφραζαν, σε ανώνυμες αναφορές τους στις εφημερίδες της χώρας, την εκτίμησή τους το πρωί πως το αεροσκάφος συνετρίβη στη θάλασσα.

Πρόκειται για την πτήση MS 804 που εκτελούσε δρομολόγιο ανάμεσα στο Παρίσι και το Κάιρο. Το αεροσκάφος, ένα Airbus A320 που πετούσε στα 37.000 πόδια, απογειώθηκε από τον αερολιμένα Σαρλ ντε Γκολ της γαλλικής πρωτεύουσας στις 11:09 το βράδυ της Τετάρτης με 56 επιβάτες, 7μελές πλήρωμα και τρία άτομα προσωπικό ασφαλείας.

Πρόκειται για 30 Αιγύπτιους, 15 Γάλλους, 1 Βρετανό, 1 Καναδό, 1 Βέλγο, 1 Πορτογάλο, 1 Αλγερινό, 1 Σουδανό, 1 πολίτη του Τσαντ, 2 Ιρακινούς, 1 Σαουδάραβα και 1 Κουβεϊτιανό. Ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονταν δύο βρέφη και ένα παιδί.
v

6321V2IHG6V6I6V5I65
v

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε αφού είχε εισέλθει 16 χιλιόμετρα εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου, νοτίως της Κρήτης και αφού είχε διασχίσει τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τη συμμετοχή και της Ελλάδας.
Ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας ήδη επιχειρεί στο σημείο, ενώ ένα δεύτερο πλησιάζει στην περιοχή. Προς το σημείο πλέει επίσης η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς». Ελικόπτερα τύπου Super Puma βρίσκονται σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να διασώσουν επιβάτες από τα νερά.

Πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σημειώνουν ότι εμπορικό πλοίο που έπλεε 130 μίλια νοτιοδυτικά της Καρπάθου ανέφερε μια λάμψη.

Ενδεικτικό της σύγχυσης που επικρατεί είναι ότι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις έλαβαν σήμα SOS από το αεροσκάφος στις 4:26 το πρωί, δηλαδή σχεδόν δύο ώρες μετά από την εξαφάνισή του από τα ραντάρ, και μιάμιση ώρα μετά από την ώρα που κανονικά θα έπρεπε να είχε προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Καΐρου.

Οι δηλώσεις πάντως του Γάλλου προέδρου, όπως και οι αντίστοιχες του Έλληνα υπουργού Άμυνας, ότι είναι πολύ φυσικό για ένα αεροπλάνο που πέφτει στη θάλασσα να εξαφανίζεται, στερούνται στοιχειώδους σοβαρότητας.

 


Κράτα το

Translate this post