Μήπως ο Χίτλερ επέζησε του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου;

Κατηγορία Ιστορία, Σύγχρονα Μυστήρια

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Βρετανός ιστορικός υποστηρίζει ότι ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε, αλλά διέφυγε λίγο πριν από την πτώση του Βερολίνου.

Ο Χίτλερ σε ομιλία του στο Ράιχσταγκ στις 4 Μαΐου 1941. Πηγή: Supplied
ν

Τζέραλντ Γουίλιαμς

Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ιστορικός Τζέραλντ Γουίλιαμς υποστηρίζει ότι ο Αδόλφος Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε στο καταφύγιό του μαζί με την Εύα Μπράουν ούτε το σώμα του κάηκε μαζί με αυτό της συντρόφου του και κατόπιν θάφτηκε έξω από το καταφύγιο, μέσα σε έναν κρατήρα από βόμβα.
Σύμφωνα με την επίσημα αποδεκτή ιστορία, στις 22 Απριλίου 1945 ο Χίτλερ έπαθε νευρική κατάρρευση. Αυτό συνέβη όταν πληροφορήθηκε, κατά τη διάρκεια του καθημερινού σχολιασμού της κατάστασης στο υπόγειο καταφύγιο, κάτω από την Καγκελαρία στο Βερολίνο, ότι η επίθεση που είχε διατάξει για την άρση της πολιορκίας του Βερολίνου δεν είχε εκτελεστεί από τον αρχηγό των μονάδων των Ες-Ες Στάινερ, γιατί εκείνος τη θεώρησε ανεφάρμοστη λόγω του συσχετισμού δυνάμεων.
Ο Χίτλερ είπε ότι όλα πλέον χάθηκαν και ότι όλοι τον έχουν προδώσει, ακόμα και τα Ες-Ες. Άφησε ελεύθερο ένα μέρος του προσωπικού του και αρνήθηκε, παρά τις παρακλήσεις του Μπόρμαν, του Κάιτελ και του Γκαίριγκ, να εγκαταλείψει το Βερολίνο. Διέταξε τον αρχι-υπασπιστή του, Γιούλιους Σάουμπ, να κάψει όλα τα προσωπικά του στοιχεία και έγγραφα που βρίσκονταν στην Καγκελαρία και στο Καταφύγιο, καθώς και όσα βρίσκονταν στο Μόναχο.
ν
Ο Χίτλερ και η Εύα Μπράουν το 1943. Πηγή: Supplied
ν
Δύο θέματα κυριαρχούσαν στο καταφύγιο τις τελευταίες μέρες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου: πόσο κοντά είναι ο Κόκκινος Στρατός και ποιος είναι ο πιο σίγουρος τρόπος αυτοκτονίας. Επανειλημμένα ο Χίτλερ μοίρασε δηλητήριο σε αυτούς που παρέμειναν μαζί του στο Καταφύγιο και δεν τον εγκατέλειψαν.
Στις 29 Απριλίου νυμφεύθηκε τη σύντροφο της ζωής του Εύα Μπράουν. Την επόμενη μέρα, 30 Απριλίου, κατά τις 3:30 η Εύα Μπράουν αυτοκτόνησε με υδροκυάνιο. Συγχρόνως ο Χίτλερ έβαλε ένα πιστόλι στο στόμα του και πυροβόλησε.
Ο Μάρτιν Μπόρμαν μαζί με τον οδηγό του Χίτλερ Έριχ Κέμπκα, τον υπηρέτη του Χάιντς Λίγκε, τον επιλοχία των Ες-Ες Ότο Γκίνσε και μερικούς στρατιώτες της προσωπικής του φρουράς έκαψαν τα πτώματα, τα οποία θάφτηκαν αργότερα έξω από το καταφύγιο, μέσα σε κρατήρα από βόμβα.
Από εκεί θα τα πάρουν, λίγο αργότερα, οι Σοβιετικοί, οι οποίοι θα τα κρατήσουν σε μυστικό μέρος στην Ανατολική Γερμανία, κοντά στο Μαγδεμβούργο, μέχρι τη δεκαετία του ’70. Τότε, με διαταγή του αρχηγού της KGB Γιούρι Αντρόποφ, καταστράφηκαν τελείως και απορρίφθηκαν στον ποταμό Έλβα.
Λέγεται πάντως ότι διασώθηκαν το κρανίο και η οδοντοστοιχία του πτώματος, απ’ όπου ο οδοντίατρος του Χίτλερ, μέσω προηγούμενης ακτινογραφίας, αναγνώρισε αργότερα την ταυτότητα του νεκρού. Τα στοιχεία αυτά έγιναν γνωστά μετά το 1990, ενώ νεότερες έρευνες έδειξαν ότι το κρανίο ανήκε σε μια γυναίκα. Αλλά ως γνωστόν την ιστορία την γράφουν πάντα οι νικητές.
ν
Το σημείο όπου υποτίθεται ότι κάηκαν τα σώματα του Χίτλερ και της Εύας Μπράουν. Πηγή: Supplied
ν
Από τις πρώτες κιόλας μέρες μετά τη λήξη του πολέμου, υπήρξε έντονη αμφισβήτηση για το αν ο Χίτλερ είχε τελικά πεθάνει. Σύντομα κυκλοφόρησαν φήμες που τον ήθελαν να φεύγει μεταμφιεσμένος από το Βερολίνο και να ταξιδεύει στην Αργεντινή.
Οι Ρώσοι είπαν ότι πήραν αυτοί τα μισοκαμένα πτώματα του Χίτλερ και της Μπράουν, ωστόσο δεν τα είδε ούτε τα φωτογράφησε ποτέ κανείς. Επιπρόσθετα δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που να βεβαιώνουν τον θάνατο του Γερμανού δικτάτορα ή τη καύση του σώματός του. Όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες προέρχονται από δεύτερο ή τρίτο χέρι.
Όλα αυτά έκαναν τον διακεκριμένο ιστορικό Τζέραλντ Γουίλιαμς να υποστηρίξει ότι ο ηγέτης της ναζιστικής Γερμανίας κατάφερε να διαφύγει από τον κλοιό των Συμμάχων, αφήνοντας να καούν στη θέση τους δύο άλλα σώματα. Να τι αναφέρει στο βιβλίο του “Grey Wolf: The Escape of Adolf Hitler”:
«Τα μεσάνυχτα της 27ης Απριλίου 1945, ο Αδόλφος Χίτλερ, η Εύα Μπράουν και ο κουνιάδος της Χέρμαν Φίγκελαϊν, στρατηγός των Ες-Ες, φυγαδεύτηκαν από ομάδα Ναζί από την κόλαση του Καταφύγιου, που υπήρχε κάτω από την Καγκελαρία και που τη σφυροκοπούσε το ρωσικό πυροβολικό, μέσα από ένα μυστικό τούνελ που ένωνε τα διαμερίσματα του Χίτλερ με τον υπόγειο σιδηρόδρομο του Βερολίνου. Τη θέση του Χίτλερ και της Εύας πήραν δύο σωσίες τους που είχαν επιλεγεί από τον Μάρτιν Μπόρμαν, τον δεύτερο τη τάξει στο Ράιχ μετά τον Χίτλερ, και τον στενό του συνεργάτη στρατηγό των Ες-Ες Χάινριχ “Γκεστάπο” Μίλερ. Ο Χίτλερ και η Εύα Μπράουν διέφυγαν στην Παραγουάη μέσω της Αργεντινής, πριν τελικά καταλήξουν στο οροπέδιο του Μάτο Γκρόσο στη Βραζιλία, όπου τους περίμενε μια κατοικία».
Ο Χίτλερ φέρεται να χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο Άντολφ Λάιπζινγκ και ήταν γνωστός στους 12.000 κατοίκους της Nossa Senhora do Livramento ως «ο παλιός Γερμανός». Πρόκειται για μια μικρή πόλη κοντά στα σύνορα με τη Βολιβία. Ο Χίτλερ επέλεξε το επώνυμο Λάιπζινγκ, επειδή η Λειψία επειδή ήταν η γενέτειρα του αγαπημένου συνθέτη του Χίτλερ, Μπαχ. Λέγεται ότι ο Χίτλερ πέθανε το 1984 σε ηλικία 95 ετών.
Ο Τζέραλντ Γουίλιαμς προσκομίζει ως απόδειξη μια ξεθωριασμένη φωτογραφία η οποία υποτίθεται ότι εικονίζει τον Χίτλερ με τη Βραζιλιάνα ερωμένη του Cutinga.
ν
Αυτή η ξεθωριασμένη φωτογραφία υποτίθεται ότι εικονίζει τον Χίτλερ με τη Βραζιλιάνα ερωμένη του Cutinga. Πηγή: Supplied
ν
Μια άλλη συγγραφέας, η Simoni Renee Guerreiro Dias, στο βιβλίο της “Hitler in Brazil – His Life and His Death” ισχυρίζεται ότι ο Χίτλερ αναζητούσε έναν κρυμμένο θησαυρό σε μια σπηλιά της περιοχής με τη βοήθεια ενός χάρτη που του δόθηκε από φίλους Ιησουίτες που είχε στο Βατικανό.
Η Simoni, που είναι Βραζιλιάνα εβραϊκής καταγωγής, αρνείται να δεχτεί ότι ο Φύρερ αυτοπυροβολήθηκε στο Καταφύγιό του στο Βερολίνο στις 30 Απριλίου 1945. Είχε ζητήσει μάλιστα να γίνει εκταφή του σώματος του Άντολφ Λάιπζινγκ και να συγκριθεί το DNA του με αυτό από επιβιώσαντες συγγενείς του Χίτλερ.
Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, που την αναφέρει ο Τζέραλντ Γουίλιαμς στο βιβλίο του “Grey Wolf: The Escape of Adolf Hitler”, ο Φύρερ διέφυγε με την ερωμένη του, Εύα Μπράουν, στην Παταγονία όπου απέκτησε δύο κόρες πριν πεθάνει το 1962 σε ηλικία 73 ετών.
Άλλοι ιστορικοί τα απορρίπτουν όλα αυτά ως προϊόντα φαντασίας, ωστόσο πολλοί Βραζιλιάνοι ακαδημαϊκοί είναι πεπεισμένοι ότι ο Χίτλερ έζησε και πέθανε στη Nossa Senhora do Livramento.
Να σημειωθεί ότι χιλιάδες Ναζί διέφυγαν μετά τον πόλεμο σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των διαβόητων Άντολφ Άιχμαν και Γιόζεφ Μένγκελε.
Ο Ρόχους Μις, πρώην σωματοφύλακας του Αδόλφου Χίτλερ, ο οποίος φέρεται να είναι το τελευταίο άτομο που είδε τον Φύρερ ζωντανό, πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2013 σε ηλικία 96 ετών.
Πριν πεθάνει είπε ότι βρισκόταν έξω από το δωμάτιο του Χίτλερ όταν άκουσε έναν πυροβολισμό. Άνοιξε την πόρτα και είδε τον Χίτλερ να σωριάζεται νεκρός με το κεφάλι του πάνω στο τραπέζι.
Από την άλλη μεριά, υπάρχει η μαρτυρία μιας ανώνυμης μοναχής από την Πολωνία που αναγνώρισε τον Χίτλερ όταν στις αρχές της δεκαετίας του ’80 πήγε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Κουιαμπά, πρωτεύουσας και μεγαλύτερης πόλη της πολιτείας Μάτο Γκρόσο, στη δυτική Βραζιλία. Η καλόγρια απαίτησε να φύγει, αλλά επιπλήχτηκε από την προϊσταμένη της, η οποία της είπε ότι ο ασθενής βρισκόταν εκεί κατόπιν εντολής του Βατικανού.

 


Translate this post