UFO σε θρησκευτικές εικόνες του 14ου αιώνα

Κατηγορία Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η εμφάνιση “ιπτάμενων δίσκων” σε ταπισερί και σε χριστιανικές τοιχογραφίες περασμένων αιώνων εντυπωσιάζει με την παραδοξότητα του συμβολισμού.

Στην ταπισερί αυτή του 1538, διακρίνονται στη γωνία πάνω αριστερά τέσσερα αντικείμενα στον ουρανό που έχουν σχήμα ιπταμένων δίσκων. Στη μεγέθυνση κάτω, σημειώνονται τα τέσσερα ιπτάμενα σκάφη, ώστε να μπορείτε να δείτε καθαρά. Πηγή: Supplied

ν

Η ΤΑΠΙΣΕΡΙ με θέμα τον “Θρίαμβο του Καλοκαιριού”, υφάνθηκε το 1538 στην βελγική πόλη Μπριζ και σήμερα βρίσκεται στο Εθνικό Μουσείο της Βαυαρίας, στο Μόναχο της Γερμανίας.

Απεικονίζει τη νικηφόρα άνοδο ενός ηγεμόνα στην εξουσία. Αν κοιτάξει όμως κανείς προσεκτικά, θα δει μέσα από τον δαίδαλο των σχημάτων και των χρωμάτων, πέντε ή έξι ιπτάμενους δίσκους να πετούν στον ουρανό!

Η πόλη της Μπριζ είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρας, στη φλαμανδική περιφέρεια του Βελγίου στα βορειοδυτικά της χώρας. Οι απαρχές της πόλης ανάγονται στην προ-ρωμαϊκή εποχή και λόγω της στρατηγικής της θέσης, η πόλη ήταν στόχος πολλών επιδρομών.

Ιδιαίτερα στην αριστερή πλευρά στην κορυφή της ταπισερί, βλέπει κανείς τέσσερις ιπτάμενους δίσκους σε μαύρο χρώμα, με τον γνωστό “θόλο” στο πάνω μέρος, τον οποίο έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε φωτογραφίες UFO της εποχής μας.

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο αυτό, το οποίο δεν σχετίζεται με οποιονδήποτε θρησκευτικό συμβολισμό, παρατηρείται συχνά στον ουρανό και άλλων έργων τέχνης της εποχής. Παραμένει αδιευκρίνιστο αν τα συγκεκριμένα σχέδια υπέκρυπταν κάποιο συμβολισμό, τον οποίο γνώριζαν μόνο οι μυημένοι καλλιτέχνες της εποχής, ή αν είχαν δει τα αντικείμενα αυτά στον ουρανό και εντυπωσιάστηκαν τόσο ώστε να τα συμπεριλάβουν στο έργο τους.
ν

Αυτός ο τρίπτυχος πίνακας του 1350, με θέμα τη Σταύρωση, βρίσκεται στο μοναστήρι Βισόκι Ντέτσανι στο Κοσσυφοπέδιο (πρώην Γιουγκοσλαβία). Στις δύο πλευρές του Ιησού, δύο ιπτάμενα οχήματα φαίνεται να κυνηγούν το ένα το άλλο. Εντύπωση προκαλεί το στυλ “Σπούτνικ” σχήμα τους, καθώς και ότι το ένα φέρει διακριτικά όπως τα σύγχρονα αεροσκάφη. Πηγή: Supplied
ν

Για να εξηγήσουν το φαινόμενο, κάποιοι ιστορικοί προτείνουν ορισμένες παρατραβηγμένες θεωρίες, όπως ότι τα αντικείμενα αυτά αντιπροσωπεύουν την επιθυμία ενός ηγεμόνα, όταν ανερχόταν στην εξουσία, να φανεί ότι είχε την υποστήριξη των “ουρανών”. Από πότε όμως αντικείμενα σχήματος ιπταμένου δίσκου θεωρούνται σύμβολα θεϊκής παρέμβασης; Αν οι άνθρωποι της εποχής εκείνης συνέδεαν τους ιπτάμενους δίσκους με το θεό, σημαίνει ότι είχαν δει τέτοια αντικείμενα στον ουρανό.
ν

«Η Παναγία με τον Άγιο Τζιοβανίνο». Σε αυτή την τοιχογραφία του 14ου αιώνα, με την Μαντόνα και το Βρέφος, ένα αστραποβόλο UFO αιωρείται στον ουρανό! Η εικόνα φαίνεται να υποδηλώνει μια σχέση ανάμεσα στη γέννηση του Ιησού και τα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα. Πηγή: Supplied
ν

Υπάρχουν πάντως και αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα ασυνήθιστα αυτά σχήματα με “καπέλο” είναι απλά μαύρα σύννεφα στον ουρανό.

Όπως και να ’χει, το περίεργο είναι ότι η εντυπωσιακή αυτή ταπισερί δεν περιλαμβάνεται ούτε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Μουσείου της Βαυαρίας ούτε στους επίσημους καταλόγους του Μουσείου. Γιατί άραγε;

Είναι γεγονός πάντως ότι από αρχαιοτάτων χρόνων υπάρχουν καταγεγραμμένες μαρτυρίες για την εμφάνιση “παράξενων φώτων” στον ουρανό, σε ορισμένες δραματικές στιγμές της ιστορίας.

 


Translate this post