Βάστου: πρακτικός οδηγός ευημερίας

Κατηγορία NEW LIFE, Wellbeing

WELLBEING

Posted by Youmagazine Staff

 

Πώς να μεταμορφώσετε το χώρο σας σε μια όαση ευημερίας, ευεξίας και θετικής ενέργειας με οδηγό το Βάστου Σαστρά.

573275573531
v

ΒΑΣΤΟΥ είναι η ινδική ονομασία για την εσωτερική και εξωτερική αρχιτεκτονική του χώρου, η οποία βασίζεται σε μία παράδοση με γραπτά περίπου 7000 χρόνων.
Το Φενγκ-Σούι, με παράδοση 3000 χρόνων, προήλθε από το Βάστου, την μητέρα της χωροθεσίας στην Ινδία, με παραλλαγές και επεμβάσεις τοπικών παραδόσεων. Μια αρχιτεκτονική με βαθιές και ουσιαστικές παραμέτρους, βασισμένες στη λειτουργία της Φύσης.
Η σύμπνοια με τη λειτουργία της Φύσης επιτυγχάνεται με μια αρμονική σχέση ανάμεσα στους οκτώ προσανατολισμούς, στους εννέα πλανήτες, στους ημίθεους που αντιστοιχούν σε κάθε προσανατολισμό και στα πέντε στοιχεία.
Όλα αυτά, συνδυαστικά μαζί με επιπρόσθετα στοιχεία αποτελούν τον κορμό της επιστήμης της χωροθεσίας.
Σαν αποτέλεσμα της αρμονίας αυτής, όλα βαίνουν καλώς και στους οκτώ τομείς της ζωής μας: υγεία, ευημερία, πλούτο καριέρα, σχέσεις, εκπαίδευση (πνευματική και φυσική), επιρροή, σεξουαλικότητα. Όταν όλοι οι τομείς βρίσκονται σε έναν ομαλό συντονισμό υπάρχει ορθή και  αβίαστη ροή. Εάν όχι, τότε αρχίζουν τα προβλήματα σε διάφορους τομείς  αφού όλο το σύστημα είναι ένα σώμα που λειτουργεί ολιστικά.
v

015237637676527
v

Κοινά στοιχεία με την Ελλάδα

Το Βάστου έχει τις ίδιες αρχές με την αρχαιοελληνική χωροθεσία και συνταυτίζεται. Η μόνη διαφορά είναι ότι για το Βάστου σώζονται αυτούσια κείμενα ενώ για την Αρχαιοελληνική χωροθεσία έχουμε μόνο αναφορές και όχι  ολοκληρωμένη γνώση.
Σήμερα έχουμε στα χέρια μας την γνώση χιλιάδων χρόνων που ανέδειξε μεγάλους πολιτισμούς όπως την Αρχαία Ελλάδα, την Ινδία, την Κίνα και την Αίγυπτο. Μαζί με τη γνώση διαθέτουμε και την πρακτική εμπειρία για να επέμβουμε στο χώρο μας και να διορθώσουμε, να αποκαταστήσουμε, να εναρμονίσουμε και να φέρουμε χειροπιαστά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

 

Vastu6

Η παραδοσιακή διάταξη του Βάστου

 

Αυτό γίνεται με τα εργαλεία του θεραπευτικού Βάστου και του Φενγκ- Σούι τα οποία μας επιτρέπουν να επέμβουμε θεραπευτικά χωρίς να κάνουμε καμία δομική αλλαγή στο χώρο αποκαθιστώντας όλα τα προβλήματα.
Έτσι μπαίνουμε σε αυτή την ροή της Φύσης, η οποία χαρίζει απλόχερα τα αγαθά της, όπως ευημερία, πλούτο, υγεία, καριέρα κτλ. Η Φύση είναι έτσι φτιαγμένη για να προσδίδει συνεχώς τα παραπάνω αγαθά. Οι λανθασμένες ανθρώπινες επεμβάσεις που βασίζονται στην άγνοια είναι αυτές που μας αποκόπτουν από την πλουσιοπάροχη ροή της Φύσης και του Εαυτού μας.
v

Βασικά ερωτήματα

Συντονισμός με την Πηγή, λοιπόν, και όλα βαίνουν καλώς! Γι’ αυτό ανασκουμπωθείτε, πάρτε πυξίδα και κοιτάξτε το χώρο σας: είναι σε τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα, λείπουν γωνίες και σε ποιους προσανατολισμούς;  Σε ποια θέση είναι η κύρια είσοδος του σπιτιού, το στόμα από το οποίο τρέφεται, επικοινωνεί και αναπνέει το σπίτι; Πού βρίσκεται η κουζίνα, το στομάχι του σώματος, το στοιχείο της φωτιάς; Πού είναι τα μπάνια;
Κοιμάστε καλά; Είσαστε στραμμένοι σε σωστές κατευθύνσεις; Πού είναι το σαλόνι και η τραπεζαρία;  Έχετε ένταση ή αϋπνία; Μήπως υπάρχουν γεωπαθητικά ρεύματα κάτω από το υπνοδωμάτιο σας; Πού βρίσκεται το γραφείο σας; Πού κοιτάτε όταν εργάζεστε ή μελετάτε για να είστε αποδοτικοί; Επίσης, πώς  είναι χωροθεσία του επαγγελματικού σας χώρου, έτσι ώστε να αποδίδουν οι κόποι σας; Όλα αυτά καθορίζουν την υλική και πνευματική απόδοση στη ζωή σας.

Vastu8

Πυραμίδα Βάστου

 

Αν θέλετε να μεταμορφώσετε το σπίτι σας σε μια όαση θετικής και αποδοτικής ενέργειας ζητήστε από τον έμπειρο Σύμβουλο Βάστου και Φενγκ-Σούι, Δημήτρη Μέξη, να σας καθοδηγήσει και να διορθώσει όλα τα αρνητικά στοιχεία του χώρου σας.
Επίσης, στον Αιώνιο Ηνίοχο μπορείτε να βρείτε ό,τι χρειάζεστε για το σπίτι σας, αλλά και δωρεάν συμβουλές σχετικά με την χωροθεσία και τη σωστή εφαρμογή της. Η εμπειρία 17 χρόνων πάνω σε θέματα Βάστου και Φενγκ Σούι θα εξασφαλίσει την καλύτερη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας!
v

ΑΙΩΝΙΟΣ ΗΝΙΟΧΟΣ (από το 1989)
Υπεύθυνος Σύμβουλος θεραπευτικού Βάστου και Φενγκ-Σούι: Δημήτρης Μέξης, 
τηλ.: 2103830920 – email: eonios-iniohos@hotmail.com

 


Translate this post