Terayacht: Μια πλωτή πόλη σε σχήμα χελώνας με το όνομα Παγγαίος (vid)

Κατηγορία NEWS, Καινοτομίες

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Έχοντας διπλάσιο μέγεθος από το Κολοσσαίο της Ρώμης, η πλωτή πόλη θα έχει βίλες, διαμερίσματα, πάρκα και εμπορικά κέντρα.

Το Terayacht σε σχήμα χελώνας είναι στην πραγματικότητα ένα πλωτό νησί. Image: Pierpaolo Lazzarini

v

ΕΝΑΣ ΙΤΑΛΟΣ αρχιτέκτονας δημιούργησε ένα φιλόδοξο σχέδιο για ένα terayacht, δηλαδή μια πλωτή πόλη, σε σχήμα χελώνας που για να κατασκευαστεί θα κοστίσει 6,8 δισεκατομμύρια λίρες (περ. 8 δισ. ευρώ).

Έχοντας το όνομα Pangeos (Παγγαίος, ο αρσενικός τύπος της λέξης Παγγαία), το terayacht πήρε το όνομά του από την υπερήπειρο Παγγαία, η οποία υπήρχε κάπου 200 εκατομμύρια χρόνια πριν (Μεσοζωικός Αιώνας).

Η πλωτή πόλη έχοντας διπλάσιο μέγεθος από το Κολοσσαίο θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 60.000 άτομα.

Οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικές βίλες και διαμερίσματα, καθώς και σε πολλά ξενοδοχεία, πάρκα, παραλιακά κλαμπ, θέρετρα και εμπορικά κέντρα. Η πρόσβαση θα γίνεται είτε με πλοία είτε αεροπορικώς.
ν

Το εσωτερικό της πλωτής πόλης. Image: Pierpaolo Lazzarini
ν

Οι βίλες θα βρίσκονται στα σχήματος φτερού «πόδια» της χελώνας. Image: Pierpaolo Lazzarini

ν

Η μεγαλύτερη πλωτή πόλη που κατασκευάστηκε ποτέ

Η ίδια η κατασκευή έχει μήκος 610 μέτρα και πλάτος 550 μέτρα και θα είναι η μεγαλύτερη πλωτή κατασκευή που ναυπηγήθηκε ποτέ.

Για να κατασκευαστεί η πλωτή πόλη θα χρειαστεί το δικό της ναυπηγείο, το οποίο θα βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία. Η πραγματική κατασκευή, ωστόσο, αναμένεται να διαρκέσει περίπου οκτώ χρόνια.

Ο επικεφαλής αρχιτέκτονας Πιερ Πάολο Λατσαρίνι (Pierpaolo Lazzarini), είπε ότι η δομή έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη βιωσιμότητα και την πράσινη ενέργεια.
ν

Η πλωτή πόλη θα χρειαστεί δικό της ναυπηγείο. Image: Pierpaolo Lazzarini
ν

Η κίνηση της πλωτής πόλης θα γίνεται με κινητήρες αεριώθησης ή τζετ, και η τεράστια κατασκευή θα κινείται με ταχύτητα πέντε κόμβων (που ισοδυναμεί με 9,26 χιλιόμετρα την ώρα).

«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, τα μεγάλα «φτερά» θα παράγουν ενέργεια από την κίνηση των κυμάτων και ο Παγγαίος θα ταξιδεύει διαρκώς χωρίς εκπομπές αερίων σε όλες τις θάλασσες του πλανήτη. Επιπλέον, ο χώρος της ταράτσας είναι επενδεδυμένος με ηλιακά πάνελ, τα οποία θα παρέχουν μέρος της απαραίτητης καθαρής ενέργειας για την τροφοδοσία του terayacht», λέει ο Λατσαρίνι.
ν

Το terayacht θα χρειαστεί οκτώ χρόνια για να κατασκευαστεί. Image: Pierpaolo Lazzarini
ν

Προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή, οι χώροι στο Pangeos είναι διαθέσιμοι προς πώληση μέσω μιας εκστρατείας NFT crowd-funding.

Επί του παρόντος, η μεγαλύτερη πλωτή κατασκευή είναι η υπεράκτια εγκατάσταση φυσικού αερίου Prelude FLNG, η οποία έχει περίπου το μέγεθος τεσσάρων γηπέδων ποδοσφαίρου. Η κατασκευή αυτή ανήκει στη Shell, βρίσκεται στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής της Αυστραλίας και έχει προσδόκιμο ζωής τουλάχιστον 50 ετών.
ν

ν

 


Translate this post