Αιγυπτιακό ανάγλυφο με τον ταύρο Άπι βρέθηκε στην αμερικανική ήπειρο (vid)

Κατηγορία NEWS, Αρχαία Μυστήρια

ΑΡΧΑΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια εκπληκτική ανακάλυψη έχει μπερδέψει τους ειδικούς. Μια βραχογραφία με τον αιγυπτιακό ταύρο Άπι βρέθηκε στην αμερικανική έρημο.

Αυτή η αρχαία αιγυπτιακή θεότητα με τη μορφή ταύρου βρέθηκε σε έναν αμερικάνικο ποταμό. Πηγή: YouTube

v

ΤΟ ΕΥΡΗΜΑ είναι μια πέτρινη πλάκα βάρους 225 κιλών, με την παράσταση του αιγυπτιακού θεού Άπι σκαλισμένη πάνω της. Στην αιγυπτιακή μυθολογία ο Άπις ήταν ένας ιερός ταύρος που αντιπροσώπευε τον Όσιρη και λατρευόταν στην περιοχή Μέμφιδας. Πώς βρέθηκε στην αμερικανική ήπειρο;

Οι ερευνητές προσπαθούν να προσδιορίσουν την προέλευση και τη σημασία της εδώ και δύο χρόνια. Αν το εύρημα είναι αληθινό, τότε το μυστηριώδες ανάγλυφο δεν πρέπει να μεταφέρθηκε από την Αίγυπτο, αλλά να δημιουργήθηκε στην αμερικανική ήπειρο.

Η τοποθεσία της ανακάλυψης κρατείται μυστική, αλλά διάφορα στοιχεία υποδεικνύουν την Μεγάλη Αμερικανική Έρημο, όπως ονομαζόταν τον 19ο αιώνα η περιοχή των Βραχωδών Ορέων, που εκτείνεται έως τον Κόλπο του Μεξικού, διασχίζοντας τις περιοχές του Κολοράντο, του Κάνσας, της Νεμπράσκα, της Οκλαχόμα και του Τέξας. Από την περιοχή περνάει ο ποταμός Αρκάνσας, και το πιο χαρακτηριστικό τοπίο σε αυτή είναι το Γκραντ Κάνυον.
ν

Η πλάκα με το ανάγλυφο του Άπι έχει κελτικά σύμβολα. Πηγή: YouTube
ν

Αυτό το αινιγματικό λείψανο αμφισβητεί τις συμβατικές αφηγήσεις των ιστορικών και των αρχαιολόγων και καλεί για μια επανεκτίμηση της προκολομβιανής Αμερικής. Ο συνδυασμός αιγυπτιακών και κελτικών επιρροών στο εύρημα έχει τη δυνατότητα να αναδιαμορφώσει την εικόνα μας για το παρελθόν. Είναι μια καθηλωτική εξερεύνηση που αποκαλύπτει τις ανείπωτες ιστορίες των αλληλένδετων αρχαίων πολιτισμών.

Το πιθανότερο είναι ότι αποτελεί απομεινάρι της αρχαίας Ατλαντίδας. Δηλαδή εκείνη τη μακρινή εποχή, όλος ο πολιτισμός στη γη ήταν Ατλάντειος (όπως σήμερα επικρατεί παντού ο δυτικός πολιτισμός). Οι αρχαίοι λαοί (Σουμέριοι, Αιγύπτιοι, Έλληνες, Ρωμαίοι κ.ά.) ήταν στην ουσία Άτλαντες (όπως εμείς σήμερα είμαστε Άριοι). Ατλάντειες κατασκευές είναι επίσης και τα οικοδομήματα στη αρχαία Αίγυπτο, που ονομάζουμε πυραμίδες.

Τα νησιά που συγκροτούσαν το σύμπλεγμα της Ατλαντίδας και βρίσκονταν διάσπαρτα στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού, μπορεί να βυθίστηκαν, αλλά η επιρροή αυτού του πολιτισμού εκτεινόταν και στις δύο πλευρές του ωκεανού, δηλαδή σε Ευρώπη, Μεσόγειο Θάλασσα και Αμερική.

Αλλά για τον πολιτισμό αυτόν έχουμε πολύ λίγα στοιχεία, προερχόμενα κυρίως από ινδικά έπη, από τις παραδόσεις των αυτόχθονων λαών της Αμερικής και φυσικά από τα βιβλία Τίμαιος και Κριτίας του Πλάτωνα, καθώς και ορισμένα έργα του Πλούταρχου.
ν

America Unearthed: Ancient Egyptian Symbol Found in U.S. Desert (Season 1)
ν

ν

 


Translate this post