Διαδραστική περιήγηση στο Ιερό των Δελφών από τον Ελληνικό Κόσμο (vid)

Κατηγορία NEWS, Αρχαία Μυστήρια

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Επισκεφθείτε τη «ΘΟΛΟ» και ταξιδέψτε στο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας, στο πανελλήνιο ιερό των Δελφών, στον ομφαλό της Γης.

Η Ιερά Οδός με τα αφιερώματα των ελληνικών πόλεων στο ιερό των Δελφών. Πηγή: Ελληνικός Κόσμος

v

ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ περιήγηση στο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας, στο πανελλήνιο ιερό των Δελφών, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι επισκέπτες της «Θόλου», της εικονικής πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου». Η ιστορία των Δελφών χάνεται στην προϊστορία και στους μύθους των αρχαίων Ελλήνων.

Οι Δελφοί υπήρχαν από τους ομηρικούς χρόνους με την ονομασία Πυθώ. Στην αρχή των ιστορικών χρόνων ήταν μια από τις πόλεις της αρχαίας Φωκίδας, αλλά σταδιακά ο ρόλος της πόλης ενισχύθηκε και εξελίχθηκε σε πανελλήνιο κέντρο και ιερή πόλη όλων των Ελλήνων. Ήταν επίσης το κέντρο της Δελφικής Αμφικτυονίας.

Οι Δελφοί διατήρησαν τη σημαντική τους θέση μέχρι τα τέλη του 4ου αιώνα μ.Χ., οπότε δόθηκε οριστικό τέλος στη λειτουργία του μαντείου μετά την επικράτηση του χριστιανισμού, με διάταγμα του αυτοκράτορα Θεοδοσίου Α΄.

Μετά τον θάνατο του αρχαίου ελληνικού πνεύματος επικράτησε στην ανθρωπότητα ο μεσαίωνας.
ν

Η Στοά των Αθηναίων, ένα από τα σημαντικότερα αφιερώματα της πόλης των Αθηνών στους Δελφούς. Πηγή: Ελληνικός Κόσμος
ν

Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν εικονικά στον ιερό χώρο των Δελφών, να γνωρίσουν και να θαυμάσουν από κοντά τα σημαντικότερα μνημεία και κτήριά του, όπως τη Σφίγγα των Ναξίων, τα αφιερώματα των Αθηναίων, των Σπαρτιατών και των Αρκάδων, καθώς και τον θησαυρό των Αθηναίων και των Σιφνίων.
ν

Το εσωτερικό τμήμα, ο σηκός, του ναού του Απόλλωνα στους Δελφούς, όπου χρησμοδοτούσε ο Απόλλων μέσω της Πυθίας. Πηγή: Ελληνικός Κόσμος
ν

Παράλληλα, παρουσιάζονται ναοί και αγάλματα, όπως ο ναός του Απόλλωνα, το σημαντικότερο μνημείο του ιερού, και το χάλκινο άγαλμα του θεού, συλλογικό αφιέρωμα των Ελλήνων μετά τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, το 480 π.Χ.

Δείτε επίσης:

Ο ρόλος της μαντείας χθες και σήμερα

ν

Η ανασύνθεση του ιερού, όπως παρουσιάζεται στη «Θόλο», βασίζεται στη διεξοδική περιγραφή του Παυσανία, περιηγητή του 2ου αιώνα μ.Χ, σε συνδυασμό με τα ευρήματα των ανασκαφών.
ν

Το Θέατρο των Δελφών. Πηγή: Ελληνικός Κόσμος
ν

Πρόκειται για μια συναρπαστική διαδραστική ξενάγηση, που πραγματοποιείται «ζωντανά» από τις μουσειοπαιδαγωγούς του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και αποτελεί μια, ακόμη, μοναδική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.
ν

Η Σφίγγα των Ναξίων, αφιέρωμα των κατοίκων του νησιού στο Ιερό των Δελφών. Πηγή: Ελληνικός Κόσμος
ν

Για τις ημέρες και ώρες προβολών, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://hellenic-cosmos.gr/

Δείτε το βίντεο κλιπ:
ν

ν

 


Translate this post