Τζόκοβιτς σε Τσιτσιπά: «Ξέρω πως νιώθεις, αλλά θα πάρεις πολλά Grand Slam»

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ο νικητής του Roland Garros, αφού άκουσε τον Στέφανο Τσιτσιπά να τον εκθειάζει, φρόντισε να αποθεώσει με τη σειρά του τον Έλληνα πρωταθλητή.

Photo: AΠE-MΠE via EPA / Caroline Blumberg

ν

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ του Roland Garros και Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού άκουσε τον Στέφανο Τσιτσιπά να τον εκθειάζει, φρόντισε να αποθεώσει τον Έλληνα πρωταθλητή κατά τη διάρκεια της απονομής για την προσπάθειά του και να τονίσει για μια ακόμη φορά το πόσο πολύ πιστεύει σε αυτόν: «Θέλω με την ευκαιρία να χαιρετίσω και τους Έλληνες αδερφούς μου! Όλοι ξέρουν ότι Έλληνες και Σέρβοι έχουμε στενές σχέσεις!»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, εξουθενωμένος από την υπερπροσπάθεια να γυρίσει το ματς, αλλά μ’ ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη έχοντας το τρόπαιο στα χέρια του, απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο σπουδαίος άνθρωπος είναι πέρα από ένας από τους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών.

«Είναι ένα προνόμιο να είμαι εδώ μαζί με Μπόργκ και Κούριερ (σ.σ οι δύο παλαίμαχοι βοήθησαν στην τελετή απονομής)», είπε αρχικά και γυρνώντας προς τον Τσιτσιπά πρόσθεσε:

«Καταλαβαίνω πως αισθάνεται ο Στέφανος σήμερα μετά από μια ήττα σε τελικό Grand Slam. Είναι από τις ήττες που σε μαθαίνουν πράγματα και Στέφανε είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσεις πολλά Grand Slam στο μέλλον. Συγχαρητήρια σε σένα και την ομάδα σου».

Ο Σέρβος όμως δεν έμεινε μόνο εκεί. Αφού αρχικά ευχαρίστησε τους συμπατριώτες του για την στήριξη που του παρέχουν «και το αντιλήφθηκα για μια ακόμη φορά σ’ αυτά τα δύο αξέχαστα ματς κόντρα στον Ράφα και τον Στέφανο», συμπλήρωσε απευθυνόμενος προς όλους τους Έλληνες:

«Θέλω με την ευκαιρία να χαιρετίσω και τους Έλληνες αδερφούς μου! Όλοι ξέρουν ότι Έλληνες και Σέρβοι έχουμε στενές σχέσεις!»

Παρά το ιδανικό ξεκίνημα, όταν προηγήθηκε με 2-0 σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να συνδυάσει τον πρώτο τελικό Grand Slam στην καριέρα του με τον τίτλο του Roland Garros. Το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, στον έκτο τελικό του στο γαλλικό Όπεν, αντέδρασε, πήρε τα επόμενα τρία σετ, με «μάχη» πάντως στο 5ο απέναντι στον Έλληνα τενίστα, και με 6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 αύξησε σε 19 τους Grand Slam τίτλους του.

Κάποια στιγμή ο Σέρβος, αποκρούοντας μια μπαλιά του Τσιτσιπά, γλίστρησε και χτύπησε το κεφάλι του στον εξοπλισμό του γηπέδου.
ν

ν

Ο Τζόκοβιτς κατέκτησε για 2η φορά στην καριέρα του τον τίτλο του Roland Garros, καθώς η πρώτη ήταν το 2016. Ο Σέρβος έχει πλέον μόνο έναν τίτλο λιγότερο από τους Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ, οι οποίοι μετρούν 20, ενώ έχει την ευκαιρία να τους «πιάσει» στα δύο Major τουρνουά που απομένουν για φέτος.

Από απόψε, ο «Νόλε» είναι ο πρώτος τενίστας, στην εποχή των Όπεν και ο 3ος όλων των εποχών, που έχει κατακτήσει όλα τα Grand Slam από τουλάχιστον 2 φορές.

Η νίκη του είναι μεγάλη, γιατί ο 34χρονος τενίστας έγινε επίσης ο πρώτος άνθρωπος στα 52 χρόνια αγώνων τένις που κέρδισε και τους τέσσερις τίτλους του Grand Slam δύο φορές ‒ κάτι που δεν έχουν επιτύχει κανένας από τους αντιπάλους του, ούτε ο Ράφα Ναδάλ ούτε ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο τελευταίος που έκανε το επίτευγμα αυτό ήταν ο Αυστραλός Ροντ Λάβερ το 1969, ενώ ο συμπατριώτης του Λάβερ Ράι Έμερσον που το πέτυχε δύο χρόνια πριν. 

Με τη νίκη του επί του Τσιτσιπά, ο Σέρβος έσπασε και την «κατάρα» που ήθελε να μην κατακτά τον τίτλο του Roland Garros o τενίστας που απέκλειε νωρίτερα τον Ράφα Ναδάλ (ο ίδιος o Τζόκοβιτς το 2015, ο Σόντερλινγκ το 2009).

Ο 22χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς, Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, έγινε ο πρώτος Έλληνας που έπαιξε ποτέ σε τελικό του Roland Garros και το εμπνευσμένο παίξιμό του επιβεβαιώνει την «προφητεία» του Τζόκοβιτς για το μέλλον.
ν

Novak Djokovic vs Stefanos Tsitsipas – Final Highlights I Roland-Garros 2021
ν

ν

 


Translate this post