Πώς να βλέπετε με το μάτι της ενόρασης

Κατηγορία OPEN MIND

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  3|3

Από τον Ανδρέα Τσάκαλη

 

#3 Πώς να βοηθήσετε στην ενεργοποίηση του τρίτου ματιού
v

Αν και πολλοί πιστεύουν πως η υπόφυση είναι η φυσική βάση του τρίτου ματιού, μια σχολή σκέψης ταυτίζει τη διόραση με έναν άλλο αδένα του εγκεφάλου, την επίφυση.

85HG54HK54HG5HG2656
v

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για τον αδένα της επίφυσης, ο οποίος σχετίζεται, όπως είπαμε, με το κέντρο της κεφαλής κι όχι με το κέντρο Άτζνα. Αν και έχει το ίδιο περίπου μέγεθος με την υπόφυση, η επίφυση –μαζί με τον γειτονικό υποθάλαμο με τον οποίο συνδέεται άμεσα– θεωρείται ως ο κορυφαίος αδένας όλου του ενδοκρινικού συστήματος. Το βαρύ έργο της επίφυσης περιλαμβάνει την απελευθέρωση ορμονών που διεγείρουν ή αναστέλλουν την παραγωγή άλλων ορμονών σε αδένες που βρίσκονται μακριά της, τη ρύθμιση της απόχρωσης του δέρματος, την ανάπτυξη των οστών, τον έλεγχο του συστήματος αναπαραγωγής, τη λειτουργία των νεφρών και τη ρύθμιση των βιοενεργειακών επιπέδων.
Εκτός από τις ορμόνες αυτές, πολλές άλλες χημικές ουσίες παράγονται στην επίφυση, αν και δεν είναι σαφείς οι λειτουργίες τους. Ανάμεσά τους είναι οι διάφορες ενδορφίνες και εγκεφαλίνες, που δημιουργούνται σε περιόδους άγχους και πόνου. Λειτουργούν σαν φυσικά παυσίπονα και ηρεμιστικά και επηρεάζουν καθοριστικά τη συνείδηση.
v

Ενεργοποιώντας το μάτι της σοφίας

Το σκούρο μπλε χρώμα του νυχτερινού ουρανού ενεργοποιεί το τρίτο μάτι, καθώς ανοίγει τον νου στην απέραντη έκταση όλων των εκδηλώσεων της ζωής. Αφυπνίζει τις λεπτοφυείς ενέργειες, τις δομές και τους νόμους που λειτουργούν πίσω από το ορατό πεδίο, αντικατοπτρίζοντας τον χορό των ουρανίων σωμάτων.
H ηχοθεραπεία είναι επίσης αποτελεσματική στη διέγερση και εναρμόνιση του τρίτου ματιού. Συνιστάται μια χαλαρωτική ambient μουσική, η μουσική του Μπαχ και ορισμένοι ψαλμοί. Επίσης η εκφορά του ήχου “ι” σε τόνο Λα παράγει μια ανοδική κίνηση που ενεργοποιεί την έμπνευση και οδηγεί σε νέες ενοράσεις. Το ίδιο κάνει και ο ήχος “Ωμ”.
Στη χρωματοθεραπεία, το χρώμα που ενδείκνυται είναι το διαφανές λουλακί που προσφέρει στο νου εσωτερική ηρεμία, διαύγεια και βάθος, δυναμώνει και θεραπεύει τις αισθήσεις και τις αφυπνίζει στα λεπτά επίπεδα της αντίληψης. Αν κανείς προτιμά τους πολύτιμους λίθους, οι πέτρες που ενδείκνυνται είναι το λαζούρι, το γαλάζιο ζαφείρι και ο σοδαλίτης.
Από τα αιθέρια έλαια κατάλληλα είναι αυτά του δυόσμου –το ζωογόνο άρωμα του οποίου βοηθά το άτομο να απαλλαγεί από παλιά περιοριστικά πρότυπα σκέψης, καθαρίζει και φωτίζει το νου και διεγείρει την αυτοσυγκέντρωση– και του γιασεμιού, του οποίου το άρωμα βοηθά το νου μας να ανοιχτεί σε εικόνες και οράματα που μεταφέρουν τα μηνύματα μιας βαθύτερης αλήθειας.
Καθόμαστε σ’ έναν ήσυχο χώρο, χωρίς αναταραχή και εξωτερικές περισπάσεις. Συγκεντρωνόμαστε και αρχίζουμε να εισπνέουμε από τη μύτη. Κλείνουμε τα μάτια και εστιάζουμε την προσοχή μας στην περιοχή ανάμεσα στα φρύδια. Μένουμε στην κατάσταση αυτή όσο μπορούμε περισσότερο –όχι κάτω από πέντε λεπτά– μέχρι να δούμε ένα λευκό ή γαλάζιο φως να παρουσιάζεται. Έτσι επέρχεται το άνοιγμα του τρίτου ματιού.
v

Μια τεχνική κατά του πονοκεφάλου

H ανάπτυξη των τσάκρα και το πλήρες άνοιγμα του τρίτου ματιού αποτελούν ίσως έργο ζωής. O καθένας όμως μπορεί να δοκιμάσει ορισμένες ευεργετικές τεχνικές που σχετίζονται μ’ αυτά. Να μια αποτελεσματική “θεραπεία” για τον πονοκέφαλο.
Χαλαρώστε. Κλείστε τα μάτια και οραματιστείτε μια περιοχή 10-15 εκ. πάνω απ’ το κεφάλι σας. Συγκεντρωθείτε σ’ αυτό το φανταστικό χώρο και αφουγκραστείτε με ησυχία. Ίσως ακούσετε έναν συριστικό ήχο, προσέξτε όμως να μην τον “δείτε” με τη φαντασία σας. Μετά από ένα λεπτό περίπου, εστιαστείτε ξανά στο ίδιο σημείο και βγάλτε έναν συνεχή συριστικό ήχο, σαν να είσαστε ένα μεγάλο φίδι, για ένα-δύο λεπτά.
Όσο πιο πολύ ενέργεια βάζετε σ’ αυτό, διατηρώντας παράλληλα την εστίασή σας στην κορυφή του κρανίου, τόσο το καλύτερο. Στη συνέχεια, επαναλάβετε τον ήχο μέσα στο κεφάλι σας, δυνατά, επί δύο ή τρία λεπτά. Αυτό αρκεί για να διώξει τον πονοκέφαλο. Τα αποτελέσματα βελτιώνονται όσο πιο πολύ χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο. H τεχνική αυτή απελευθερώνει τις ψυχικές ενέργειες που προκαλούν τον πόνο μέσω της κορυφής του κεφαλιού.
ν

© 2016-20 Youmagazine.gr

 

< Επιστροφή στην αρχή του άρθρου
ν

 


1 2 3

Translate this post