Σύγχρονος Ορφέας γοητεύει ζώα με τη μουσική του (vid)

Κατηγορία NEWS, Καινοτομίες

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένας αγρότης στο Όρεγκον γοητεύει κοπάδια αγελάδων παίζοντας με το σαξόφωνό του τραγούδια του Στίβι Γουόντερ, του Μάικλ Τζορτζ και το Tequila των Champs.

ν

Ο ΟΡΦΕΑΣ, σύμφωνα με τον μύθο, ήταν τόσο δυνατός μουσικός που μπορούσε με τη δύναμη της μουσικής και του τραγουδιού του να γοητεύει τα άγρια ζώα, να διεγείρει τα δέντρα και τους βράχους σε χορό, ακόμα και να σταματά τη ροή των ποταμών.

Πολλοί είναι αυτοί σήμερα που ακολουθώντας το παράδειγμά του παίζουν μουσική σε κοπάδια ζώων: ένας Ινδιάνος παίζει φλάουτο στο κοπάδι των αλόγων που εκπαιδεύει, μια κοπελίτσα παίζει με το ακορντεόν της πόλκα σε αγελάδες στην Ιρλανδία, μια άλλη κοπέλα παίζει βιολί, δύο μουσικοί παίζουν τζαζ σε κοπάδια αγελάδων στη Γαλλία, στη Γερμανία ένας αγρότης ευφραίνει το κοπάδι του με ακορντεόν, ενώ ένας άλλος αγρότης παίζει τρομπόνι σε άγρια άλογα στο Κάνσας.

Μόλις οι πρώτες νότες ξεχύνονται στον αέρα, τα ζώα, που βόσκουν μακριά, στις ανοικτές εκτάσεις, σηκώνουν το κεφάλι τους και μαγεμένα αρχίζουν να βαδίζουν προς το μέρος εκείνου που παίζει τη μουσική.

Ύστερα από λίγο, όλα τα ζώα κάθονται μπροστά στον οργανοπαίκτη ήσυχα και τον ακούν, αποτελώντας ένα αφοσιωμένο ακροατήριο.
ν


ν

Αυτές τις μέρες έγινε ευρέως γνωστός ένας 54χρονος αγρότης από το Όρεγκον, ο Ρικ Χέρμαν (Rick Herrmann), ο οποίος παίζει τα τραγούδια που μαθαίνει στο σαξόφωνο σε ένα κοπάδι αγελάδων.

Μπροστά σε αυτό το ασυνήθιστο ακροατήριο, ο Ρικ έπαιξε την περασμένη εβδομάδα το τραγούδι του Στίβι Γουόντερ “Isn’t She Lovely”, το “The Careless Whisper” του Τζορτζ Μάικλ και το “Tequila” του συγκροτήματος The Champs.

«Οι γονείς μου είναι τόσο χαζοί που πηγαίνουν σε ερημικούς χωματόδρομους, όπου ο πατέρας μου μπορεί να παίξει στις αγελάδες τα τραγούδια που μαθαίνει στο σαξόφωνο», έγραψε η κόρη του Χέρμαν, Έριν, στο Twitter.

Ο Χέρμαν άνοιξε το πρόγραμμά του με το τραγούδι του Στίβι Γουόντερ. Ακούγοντας τις πρώτες νότες, οι αγελάδες άρχισαν σιγά-σιγά να συγκεντρώνονται μπροστά στον φράχτη όπου στεκόταν ο Χέρμαν.

Στη συνέχεια έπαιξε το “Careless Whisper” και το “Tequila”, με έναν άλλον αγρότη να κινηματογραφεί την παράσταση. Τα δύο βίντεο έγιναν αμέσως viral συγκεντρώνοντας πάνω από 12 εκατομμύρια προβολές την Κυριακή.

Ο Χέρμαν σε συνέντευξή του δήλωσε ότι άρχισε να μαθαίνει σαξόφωνο πριν από περίπου επτά μήνες «μόνο και μόνο για να κάνω τους ανθρώπους ευτυχισμένους». Ποτέ όμως δεν περίμενε τέτοια αποδοχή.

«Άρχισα να μαθαίνω μουσική επειδή υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι μουτρωμένοι, λέγοντας ότι πέρασαν μια δύσκολη μέρα, αλλά όταν άκουγαν μουσική, ένα χαμόγελο άρχιζε να σκάει στα χείλη τους».

«Νομίζω ότι όλοι όσοι μαθαίνουν σαξόφωνο πρέπει να αρχίσουν με το “Careless Whisper” και το “Tequila”. Ιδιαίτερα το “Tequila” είναι πολύ διασκεδαστικό. Όλοι αγαπούν το “Tequila”».

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η μουσική –η καλή μουσική– εξημερώνει τα άγρια ζώα. Γι’ αυτό ίσως οι άνθρωποι θα έπρεπε να ακούν περισσότερη μουσική.
ν

Man hilariously summons cows with cheesy saxophone songs
ν

ν

 


Translate this post