Κολιέ και σκουλαρίκια προστατεύουν από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Γυναίκα, Σχέσεις & Σεξ

ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μπορεί το αγαπημένο σας κόσμημα να σας προστατεύσει από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη; Ναι, απαντούν οι ειδικοί, ιδιαίτερα τα δαχτυλίδια.

ν

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ αντισύλληψη νοιάζεται και για την ομορφιά σας! Έτσι, μπορείτε να τη φοράτε σαν βραχιόλι στον καρπό του χεριού σας, σαν κόσμημα στο μπράτσο, σαν σκουλαρίκια ή σαν κολιέ. Ακόμα καλύτερα αν τα κοσμήματα αυτά τα φοράτε κι όταν πέσετε (μαζί του) στο κρεβάτι.
Η ιδέα αυτή –να διατηρείτε την λάμψη της ομορφιάς σας και να κάνετε χωρίς φόβο έρωτα– βρίσκεται πίσω από τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Controlled Release, με τίτλο “Κοσμήματα αντισύλληψης”.
Οι ερευνητές ανέπτυξαν μικροσκοπικά επιθέματα δέρματος που μπορούν να παρέχουν έως και μια εβδομάδα αντισύλληψης – και είναι αρκετά μικρά για να φορεθούν στο πίσω μέρος των σκουλαρικιών.
Η ιδέα έγινε πράξη χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία που δημιούργησε αυτά τα μικρά επιθέματα δέρματος μέσα στα οποία εγχύθηκε μια αντισυλληπτική ορμόνη, η λεβονοργεστρέλη.
Η λεβονοργεστρέλη (levonorgestrel) είναι ένα προγεσταγόνο που χρησιμοποιείται στη γυναικολογία με διάφορους τρόπους κι έχει αντισυλληπτική δράση.
«Ανακαλύψαμε ότι δεν χρειάζεται μεγάλη δόση αυτής της ορμόνης για να είναι αποτελεσματική», λέει ο συγγραφέας της μελέτης Mark Prausnitz, PhD, αναπληρωτής καθηγητής στην έδρα J. Erskine Love Jr. χημικής και βιομοριακής μηχανικής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Τζόρτζια και διευθυντής του Κέντρου Σχεδιασμού, Ανάπτυξης και Προώθησης Φαρμάκων.
ν

Τα επιθέματα προσφέρουν αντισυλληπτική προστασία για επτά ημέρες, ακόμα και όταν φορεθούν συνεχώς για 16 ώρες την ημέρα και έπειτα αφαιρεθούν για 8 ώρες, όπως κάνουν πολλοί άνθρωποι που βγάζουν τα κοσμήματά τους πριν κοιμηθούν.
ν

Οι επιστήμονες κατασκεύασαν αυτά τα μικρά επιθέματα δέρματος με την αντισυλληπτική ορμόνη, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν κάτω από ένα δαχτυλίδι, σε ένα περιδέραιο, σε ρολόγια ή στο κούμπωμα των σκουλαρικιών, και τα δοκίμασαν στα αυτιά χοίρων και σε αρουραίους χωρίς τρίχες.
Τα έμπλαστρα προσέφεραν αντισυλληπτική προστασία για επτά ημέρες, ακόμα και όταν φοριόντουσαν συνεχώς 16 ώρες την ημέρα και έπειτα αφαιρέθηκαν για οκτώ ώρες, όπως κάνουν πολλοί άνθρωποι που βγάζουν ρολόγια και δαχτυλίδια πριν κοιμηθούν.
Αυτή η διακριτική μέθοδος αντισύλληψης κρίθηκε απαραίτητη για πολιτισμούς στους οποίους η αντισύλληψη θεωρείται κακό και απαγορεύεται. Στις κοινωνίες αυτές οι γυναίκες που θα εφαρμόσουν τους κλασικούς τρόπους, κινδυνεύουν με φυλάκιση, μαστίγωμα ή και με θάνατο.
Στους πολιτισμούς αυτούς οι γυναίκες εξαναγκάζονται στην αναπαραγωγή, γι’ αυτό και έχουν ανάγκη από μια αντισυλληπτική μέθοδο, όπως τα δερματικά επιθέματα, που δεν θα ανιχνεύεται.
Η νέα μέθοδος αναμένεται να αντικαταστήσει ακόμη και αυτήν του περίφημου αντισυλληπτικού χαπιού, καθώς είναι εύκολο μια γυναίκα να ξεχάσει να το πάρει, μειώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητά του.
ν

 


Translate this post