Οι οκτώ κινήσεις του θεραπευτικού Μπαντουαντζίν (vid)

ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΙΚΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Το Μπαντουαντζίν (Ba Duan Jin) είναι πολεμική τέχνη ήπιας εξάσκησης, που χρησιμοποιείται ενίοτε και για θεραπευτικούς σκοπούς. 

ν

Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ιατρική χρησιμοποιεί αρχαίες πρακτικές, που βοηθούν όχι μόνο στην καλή κατάσταση του σώματος, αλλά και του μυαλού. Απώτερος στόχος η ευζωία και η ισορροπία σώματος και πνεύματος.
Μια από αυτές είναι η φυτοθεραπεία. Μια άλλη είναι το Μπαντουαντζίν (Ba Duan Jin), μια πολεμική τέχνη, που συστήνεται ακόμη και από τους γιατρούς.
«Σύμφωνα με την κινεζική ιατρική, τα πέντε ζωτικά μας όργανα συνδέονται με πέντε συναισθηματικές καταστάσεις. Οπότε, όταν θέλουμε να διαχειριστούμε συναισθηματικές δυσκολίες, εστιάζουμε στα αντίστοιχα όργανα και το αντίστροφο» εξηγεί η Ζιανγκ Γιουσέν, δασκάλα Μπαντουαντζίν.
ν


ν

Ελαφρότητα, συγκέντρωση, επαφή με το έδαφος, σταθερότητα. Στο Μπαντουαντζίν υπάρχουν 8 βασικές κινήσεις. Είναι καλύτερο να κάνεις προπόνηση νωρίς το πρωί σε ανοιχτό χώρο, όπου επικρατεί ησυχία. Στόχος η ενδυνάμωση του σώματος και η ενεργειακή του ενίσχυση.
Οι οκτώ κινήσεις παρουσιάζονται εδώ από τον δάσκαλο Zhong Xue Chao.

ν

ν

Όπως το Τσιγκόνγκ

Το Μπαντουαντζίν είναι όπως το Τσιγκόνγκ ή το Τάι τσι τσουάν – ένα ολιστικό σύστημα συντονισμένης στάσης σώματος και κίνησης, αναπνοής και συγκέντρωσης που χρησιμοποιείται για σκοπούς θεραπευτικούς, πνευματικότητας και κατάρτισης πολεμικών τεχνών.
Με ρίζες στην κινέζικη ιατρική, τη φιλοσοφία και τις πολεμικές τέχνες, το Μπαντουαντζίν θεωρείται παραδοσιακά ως μια πρακτική για την καλλιέργεια και την ισορροπία του τσι, δηλαδή της ζωτικής ενέργειας.
Το Μπαντουαντζίν ασκείται σε ολόκληρη την Κίνα, κυρίως στα μοναστήρια των Σαολίν, για αναψυχή, άσκηση και χαλάρωση, προληπτική ιατρική και αυτοθεραπεία, εναλλακτική ιατρική, διαλογισμό καθώς και ως βασική εκπαίδευση για πολεμικές τέχνες.
ν

 


Translate this post