Τι σημαίνουν τα μηνύματα που μας δίνει το σώμα

Κατηγορία Εναλλακτικές θεραπείες

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Τι προσπαθεί να σου πει το σώμα σου;

Αποκωδικοποιήστε τα σημάδια που σας δίνει το σώμα σας και μάθετε πώς μπορείτε να ξεπεράσετε τις μικρές, αλλά επίμονες ενοχλήσεις στην υγεία σας.

ν

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ πως όταν το κάτω χείλος σας έχει φουσκώσει αυτό δείχνει υποτονικό πεπτικό σύστημα; Πως όταν χασμουριέστε πολύ είναι σημάδι χαμηλών επιπέδων σακχάρου; Το σώμα δεν μπορεί να μας μιλήσει απευθείας. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να προσπαθήσει να τραβήξει την προσοχή μας με μικρές ή και μεγάλες ενοχλήσεις κατά διαστήματα.
Παρακάτω αποκαλύπτουμε μερικά από τα μηνύματα που στέλνει το σώμα μας και εξηγούμε τι σημαίνουν.
ν

Λευκό ή απαλό ροζ χρώμα στο κάτω βλέφαρο

Τι σημαίνει: Σύμφωνα με την Αγιουβερδική ιατρική, η κατάσταση αυτή δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα με την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό ή ότι το άτομο είναι οριακά αναιμικό.
Θεραπεία: Προσθέστε καρότα, σπανάκι και παντζάρια στη διατροφή σας, σε οποιαδήποτε μορφή –σαν χυμό, σαλάτα ή φαγητό– για 41 μέρες. Πολύ ενισχυτικά επίσης είναι τα μανταρίνια, τα φασόλια σόγιας, τα ρεβίθια και τα αμύγδαλα και βέβαια το καθαρό κρέας, καθώς είναι σημαντική πηγή σιδήρου. Συμπληρωματικά, μπορείτε να παίρνετε κάθε πρωί ένα κουταλάκι του γλυκού σίδηρο σε υγρή μορφή.
ν

Όταν εμφανίζεται πιτυρίδα

Τι σημαίνει: Δείχνει μεγάλη κατανάλωση μαγιάς και έλλειψη σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, βιταμίνη Β6 και σελήνιο.
Θεραπεία: Η φυτοθεραπευτική εναλλακτική ιατρική προτείνει δύο κουταλάκια του γλυκού λινέλαιο την ημέρα, ή να πίνετε δύο φλιτζάνια την ημέρα από το αντιμυκητιακό τσάι pau d’arco, το οποίο προέρχεται από ιθαγενές δέντρο του Αμαζονίου (αποφύγετε το βότανο σε περίπτωση εγκυμοσύνης), ή να παίρνετε τις βιταμίνες που σας λείπουν σε συμπληρώματα διατροφής.
Θα πρέπει να σταματήσετε αμέσως την κατανάλωση γλυκών, μπύρας και αρτοσκευασμάτων και να προτιμάτε τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ένζυμα, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, το γάλα και το μέλι.
Προτιμήστε σαμπουάν που περιέχουν χαμομήλι ή τεϊόδεντρο και αφού λούσετε τα μαλλιά ξεπλύνετε με νερό στο οποίο έχετε ρίξει ένα φλιτζάνι ξύδι και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας.
ν

Δερματοφυτίαση και άλλες λοιμώξεις από μύκητες

Τι σημαίνει: Μυκητίαση ή ανισορροπία της χλωρίδας του εντέρου.
Θεραπεία: Η εναλλακτική ιατρική προτείνει το οξεόφιλο (acidophilus), το αντιμυκητιακό και ενισχυτικό βότανο του ανοσοποιητικού pau d’arco (αποφύγετέ το σε περίπτωση εγκυμοσύνης) και την εχινάκεια. Η χορήγηση οξεόφιλου (με συμπληρώματα, με ζωντανό γιαούρτι ή με ειδικό γάλα επλουτισμένο με οξεόφιλο) είναι ζωτικής σημασίας για την πέψη, για την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος και για τη θεραπεία οποιουδήποτε τύπου διάρροιας, ιδίως για τη διάρροια που συνδέεται με τη χρήση αντιβιοτικών.
Επίσης η εχινάκεια αποτελεί μια ευρέως διαδεδομένη θεραπεία για τα κρυολογήματα και τη γρίπη. Παρ’ όλα αυτά, δεν συνιστάται η χρήση της για μακροχρόνια πρόληψη των κρυολογημάτων.
ν

Γυναίκες με μακριά δάχτυλα και χέρια

Τι σημαίνει: Οι γυναίκες αυτές είναι συχνά πολύ συναισθηματικές, ασταθείς και τελειομανείς. Αυτό το είδος ανθρώπων έχει συνήθως ευαίσθητη λειτουργία των επινεφριδίων, καθώς και μια τάση προς κόπωση και διαταραγμένο ύπνο.
Θεραπεία: Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία συμπεριλάβετε στη διατροφή σας το κουκουνάρι, τα φιστίκια Αιγίνης, τα κάσιους και τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως είναι το κόκκινο κρέας και τα θαλασσινά. Επίσης, μπορείτε να πίνετε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό με λίγες σταγόνες λεμονιού και μισή φέτα γλυκολέμονου κάθε πρωί πριν από το πρωινό σας.
ν

Έντονο χασμουρητό και βαθιοί αναστεναγμοί

Τι σημαίνει: Ότι δεν έχετε πολλή ενέργεια ή ότι έχετε χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Θεραπεία: Πάρτε μια κουταλιά του γλυκού σκόνη σπιρουλίνας, το πρωί και το απόγευμα. Η σπιρουλίνα (επάνω) περιέχει περισσότερες από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες και αποτελεί ισορροπημένη και πλήρη τροφή, καθώς είναι ένα από τα πιο πλούσια δώρα που έχει δώσει η φύση. Έχει υψηλή πεπτικότητα (95%) σε σύγκριση με αυτή των περισσοτέρων τροφίμων, που είναι μόνο 10-15%.
Επίσης, μπορείτε να πίνετε ένα ρόφημα από 15 σταγόνες τζίνσενγκ σε λίγο νερό μετά από κάθε γεύμα, για να ρυθμίσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Το τζίνσενγκ αποτελεί έναν από τους καλύτερους προστάτες του οργανισμού μας.
ν

Κόκκινο, φουντωμένο πρόσωπο

Τι σημαίνει: Αυξημένη θερμότητα στο σώμα.
Θεραπεία: Ελαττώστε τις τροφές που προκαλούν αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, όπως είναι το αλκοόλ, ο καφές, το κόκκινο κρέας, οι επεξεργασμένες τροφές και η ζάχαρη. Επίσης, ελαττώστε το κάπνισμα και αποφύγετε το άγχος και την υπερβολική εργασία.
ν

 


Translate this post