Το ματς Θανάτου-Αθανασίας έληξε με σκορ 5-1

Κατηγορία Μακροβιοτική

ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ποιος θα ήθελε να είναι αθάνατος;

Βρετανική έρευνα έδειξε ότι μόνο ένας άνθρωπος στους πέντε θα ήθελε να ζει για πάντα, αν η επιστήμη του προσέφερε τη δυνατότητα να γίνει αθάνατος.

ν

Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ φαίνεται ότι είναι δυσβάστακτη. Για σκέψου να ζεις 500 χρόνια και να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ συν όλους τους άλλους φόρους. Να εργάζεσαι για 450 χρόνια για να πάρεις σύνταξη τα τελευταία 50 χρόνια – κι αυτή μειωμένη με το νόμο Κατρούκαλου, λόγω της πληθώρας των υπεραιωνόβιων που θα υπάρχουν. Φρίκη!
Άσε που θα πρέπει να αλλάζεις αυτοκίνητο κάθε 5 χρόνια, που σημαίνει ότι στα 500 χρόνια θα πρέπει να αγοράσεις 100 αυτοκίνητα. Και εάν χώρισες, ας πούμε, στα 100 σου χρόνια, και η πρώην σύζυγός σου είναι κι αυτή αθάνατη, θα πρέπει να της πληρώνεις διατροφή για άλλα 400 χρόνια. Φρίκη!
Σε όλα αυτά θα πρέπει να υπολογίσουμε και το κόστος των ανταλλακτικών για τα βασικά όργανα του σώματος (καρδιά, πνεύμονες, συκώτι, πάγκρεας κτλ), καθώς κάθε τόσο θα πρέπει να πηγαίνεις συνεργείο για να κάνεις ρεκτιφιέ και να αποκαταστήσεις όσα θα έχουν φθαρεί από τη χρήση. Γιατί μπορεί εσύ να έγινες αθάνατος, τα υλικά όμως δεν είναι αθάνατα, καθώς συνεχώς φθείρονται.
Φρίκη και πάλι φρίκη!
Και όμως, υπάρχει ένα 21% των ανθρώπων που θα ήθελαν να είναι αθάνατοι, ή να γίνουν σαν τον Μαθουσάλα που έζησε 969 χρόνια.
Αυτοί ή αφελείς είναι, ή υπεραισιόδοξοι, ή πρέπει να έχουν δεξαμενές χρημάτων.
Υπάρχει ωστόσο ένας υγιές ποσοστό 79% που όταν ρωτήθηκαν αν θα ήθελαν να ζουν για πάντα, εφόσον η επιστήμη τους προσέφερε τη δυνατότητα της αθανασίας, απάντησαν ότι προτιμούν τον θάνατο.
Η έρευνα έγινε στη Βρετανία για λογαριασμό του περιοδικού New Scientist, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.026 ενηλίκων.
Η έρευνα που έγινε από την Sapio Research έδειξε ότι εκτός από το 21% που δήλωσε πολύ πιθανό έως βέβαιο ότι θα αποδεχόταν την προσφορά της αθανασίας, υπάρχει και ένα 30% που θα εξέταζε μια τέτοια δυνατότητα να ζήσει για πάντα. Πάντως το γεγονός είναι σχεδόν οι μισοί (44%) δήλωσαν ξεκάθαρα ότι «πρέπει να αποδεχθούμε τη φυσική διάρκεια της ζωής», συνεπώς προτιμούν να πεθάνουν.
Φυσικά πρόκειται για ένα υποθετικό σενάριο, καθώς η επιστήμη δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει τους ανθρώπους…μαθουσάλες, πολύ περισσότερο αθάνατους.
Όμως διαφαίνονται ελπίδες ότι στο όχι μακρινό μέλλον θα είναι δυνατή η παράταση της ζωής με φαρμακευτικές ή γονιδιακές παρεμβάσεις.
Φυσικά, δεν λείπουν οι «οραματιστές» και οι υπεραισιόδοξοι που δηλώνουν βέβαιοι πως η επίτευξη της πολύ μεγάλης μακροζωίας ή και της αθανασίας ακόμα είναι απλώς θέμα χρόνου.
Το 58% των ερωτηθέντων συμφώνησαν ότι «η επιμήκυνση του προσδόκιμου της ζωής είναι καλό πράγμα». Ήδη, κατά τα τελευταία 200 χρόνια, η μέση διάρκεια της ανθρώπινης ζωής έχει περίπου διπλασιασθεί στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες λόγω διαδοχικών βελτιώσεων στο επίπεδο της διατροφής, της δημόσιας υγείας και της εκπαίδευσης.
Υπάρχει ωστόσο μια ειδοποιός διαφορά: ενώ οι άνθρωποι τείνουν να ζουν ολοένα και περισσότερο, τα χρόνια ζωής με σχετικά καλή υγεία δεν έχουν διαχρονικά αυξηθεί στον ίδιο βαθμό που έχει αυξηθεί η διάρκεια της ζωής.
v

 


Translate this post