Βιβλιοθήκες: Ναοί της παγκόσμιας γνώσης (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Pictorial

PICTORIAL

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Ιταλός φωτογράφος Μάσιμο Λίστρι επισκέφθηκε τους ναούς της γνώσης σε όλη τη Γη και παρουσιάζει το αποτέλεσμα στο νέο του βιβλίο “The World’s Most Beautiful Libraries”.

Μοναστηριακή βιβλιοθήκη στην ελβετική πόλη Σανκτ Γκάλεν. (Όνομα προερχόμενο από το ερημητήριο του Αγίου Γάλλου, του 7ου μ.Χ. αιώνα). Copyright φωτογραφιών © Massimo Listri / TASCHEN

ν

ΤΡΙΑΝΤΑ ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε ο Ιταλός φωτογράφος Μάσιμο Λίστρι (με έδρα την Φλωρεντία) για να ολοκληρώσει αυτό το φιλόδοξο πρότζεκτ. Ταξίδεψε στην Ευρώπη και στην Αμερική, από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ελβετία μέχρι την Πορτογαλία και τη Βραζιλία, μπήκε σε μοναστήρια, πανεπιστήμια και ιδιωτικά ιδρύματα και «αιχμαλώτισε» με τον φακό του την ομορφιά μερικών από τις πιο σπάνιες βιβλιοθήκες στον κόσμο, όπως η βιβλιοθήκη Palafoxiana στο Πουέμπλο του Μεξικού και η Βιβλιοθήκη Sainte-Geneviève στο Παρίσι της Γαλλίας.
Ο τόμος “The World’s Most Beautiful Libraries” κυκλοφορεί σε τρεις γλώσσες (Γερμανικά, Γαλλικά και Αγγλικά) από τις εκδόσεις TASCHEN, σε έκδοση XXL: 560 σελίδων και διαστάσεων 29×39,5 εκ. Θα το βρείτε στο Amazon και στα καταστήματα Public.
Αντιστοίχως, XXL είναι και η τιμή του: μεταξύ 150 και 190 ευρώ. Αλλά ο αναγνώστης θα αποζημιωθεί, καθώς θα ξεναγηθεί σε δεκάδες ναούς της γνώσης, θα μάθει την ιστορία τους και θα ξεφυλλίσει μέσα από τις λήψεις του Λίστρι πολύτιμα βιβλία και σπάνια χειρόγραφα.
ν

Βασιλικό αναγνωστήριο του πορτογαλικού υπουργικού συμβουλίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο (Βραζιλία).
ν

Μοναστηριακή βιβλιοθήκη στο Μέτεν της Βαυαρίας (Γερμανία).
ν

Η Βιβλιοθήκη Sainte-Geneviève στο Παρίσι της Γαλλίας.
ν

Βιβλιοθήκη της Μονής Kremsmünster στην Αυστρία.
ν

Βιβλιοθήκη της Μονής Μάφρα στην πόλη Μάφρα της Πορτογαλίας.
ν

Βιβλιοθήκη του Αβαείου Άντμοντ στο Άντμοντ της Αυστρίας.
ν

Η βιβλιοθήκη Ζοανίνα (Joanina) στην Κοΐμπρα της Πορτογαλίας.
ν

Η Αποστολική Βιβλιοθήκη του Βατικανού στη Ρώμη (Ιταλία).
ν

Βιβλιοθήκη της Μονής του Στράχοβ στην Πράγα (Δημοκρατία της Τσεχίας).

ν

ν

 


Translate this post