Πρώτευσε στον παγκόσμιο διαγωνισμό Μαθηματικών

Κατηγορία Εκπαίδευση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Youmagazine Newsroom

 

Ο φοιτητής του Τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ, Γεώργιος Κοτσοβόλης, ξεχώρισε ανάμεσα σε 350 φοιτητές από όλο τον κόσμο.

ν

ΜΙΑ ακόμη σημαντική διάκριση για τα ελληνικά πανεπιστήμια. Έλληνας φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Γεώργιος Κοτσοβόλης, κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον 25ο Μαθηματικό Φοιτητικό Διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition) που διεξήχθη στα τέλη Ιουλίου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διεξάγεται τα τελευταία 25 χρόνια σε χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου, ενώ τα τελευταία 9 χρόνια διεξάγεται στη Βουλγαρία.
Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο Έλληνας φοιτητής κατακτά το χρυσό μετάλλιο στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, γεγονός μοναδικό στην ιστορία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πρόκειται για μια σημαντική προσωπική επιτυχία η οποία έρχεται να προστεθεί σε σειρά επιτυχιών φοιτητών του Μαθηματικού Τμήματος και του Πανεπιστημίου Αθηνών σε παρόμοιους διαγωνισμούς.
Το International Mathematics Competition είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές και οργανώνεται από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου.. Διεξάγεται από το 1994 με τη συμμετοχή κορυφαίων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ και της Ευρώπης.
Οι φοιτητές διαγωνίζονται δύο ημέρες σε 5 προβλήματα την ημέρα. Στο φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 350 φοιτητές.
Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν από το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008, έχοντας σημαντικές επιτυχίες κάθε έτος. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τα έξοδα συμμετοχής του Γεώργιου Κοτσοβόλη στον διαγωνισμό καλύφθηκαν από τον Δήμο Ν. Ιωνίας.
ν

Πηγή: newsit.gr

 


Translate this post