Νέκταρ Αγάπης: από τον Άνθρωπο για τον Άνθρωπο

Κατηγορία Κοινωνία

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Youmagazine Newsroom

 

Η φιλανθρωπική οργάνωση “Νέκταρ Αγάπης” προσφέρει αμβροσία… ζωής σε εκατοντάδες άτομα που έχουν ανάγκη σίτισης και ιατρικής περίθαλψης.

ν

ΣΕ ΕΝΑΝ κόσμο που πάσχει, είναι πολλοί αυτοί που έχουν ανάγκη έμπρακτης στήριξης και βοήθειας. Η φιλανθρωπική οργάνωση “Νέκταρ Αγάπης” είναι από τις λίγες που ανταποκρίνεται άμεσα στις εκάστοτε ανάγκες των συνανθρώπων μας – είτε πρόκειται για σίτιση αστέγων και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είτε για στήριξη οικογενειών που δεινοπαθούν
Το “Νέκταρ Αγάπης” είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να καλύψει ανάγκες, όπως είναι η σίτιση αστέγων, δύο φορές τη βδομάδα (300-400 άτομα την κάθε φορά). Οι εθελοντές του “Νέκταρ Αγάπης” αγοράζουν τροφή, τη μαγειρεύουν στο χώρο τους, σε ένα ομαδικό πνεύμα αγάπης και συνεργασίας και τη μοιράζουν με το φορτηγάκι τους στους αστέγους, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, καλύπτοντας τη σίτισή τους αυτές τις δυο μέρες της βδομάδας που δεν τους προσφέρεται φαγητό από άλλες οργανώσεις. Το φαγητό τούς προσφέρεται φρέσκο και ζεστό αμέσως μετά την προετοιμασία.
Παράλληλα καλύπτουν τις ανάγκες τους σε ρούχα, φροντίζουν να τους προστατεύσουν από το κρύο με κουβέρτες, ειδικά sleeping bag αντοχής στο κρύο, παπούτσια, ζεστά τζάκετ και πανωφόρια, φάρμακα και οτιδήποτε άλλο αναγκαίο γι’ αυτούς, το οποίο μπορούν να προσφέρουν. 
Στην αποθήκη του “Νέκταρ Αγάπης” συγκεντρώνονται ρούχα καινούρια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση για να καλύψουν τις ανάγκες των αστέγων όπως επίσης και οικογενειών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ανήμπορες να βοηθήσουν τον εαυτό τους.
Για τις οικογένειες που τις επισκέπτονται στα σπίτια τους, φτιάχνουν κούτες με τα αναγκαία είδη ενός σπιτιού, όπως μακαρόνια, γάλατα, ρύζι, όσπρια, λάδι, καθαριστικά κ.ά. Ανά διαστήματα, και σύμφωνα με τις ανάγκες τους και τη δυνατότητα του Νέκταρ, κατόπιν επικοινωνίας μαζί τους, τους πηγαίνουν κούτες με τα προαναφερθέντα.
Επίσης το Νέκταρ διαθέτει μία Κινητή Ιατρική Μονάδα με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να παρέχει μια πρωτοβάθμια περίθαλψη και διάγνωση από εθελοντές γιατρούς. Το μεγάλο αυτό βαν πηγαίνει σε φτωχές περιοχές και γενικότερα όπου υπάρχει ανάγκη να εξεταστούν συμπολίτες μας δωρεάν.
ν


ν

Μαγείρεμα & Σίτιση

Η σύγχρονη οικονομική & προσφυγική κρίση οδήγησε σε μεγαλύτερη ανάγκη για προσφορά φαγητού και τροφίμων σε άστεγους, άπορους και πρόσφυγες. Συνεργαζόμαστε με δήμους, ΜΚΟ και διάφορες οργανώσεις για να εντοπίσουμε και να καλύψουμε ανάγκες για σίτιση.
ν


ν

Κινητή Νοσοκομειακή Μονάδα

Έχοντας παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια την ανάγκη στην Ελληνική κοινωνία για δωρεάν ιατρική φροντίδα, δημιουργήσαμε μια πλήρως εξοπλισμένη κινητή νοσοκομειακή μονάδα. Σκοπός μας είναι η παροχή ιατρικών υπηρεσιών από ομάδα εξειδικευμένων εθελοντών ιατρών για την πρόληψη των ασθενειών και την αποκατάσταση της υγείας.
ν


ν

Εκδηλώσεις & Συνέδρια

Στο Νέκταρ αγάπης είχαμε την χαρά να διοργανώσουμε και να φιλοξενήσουμε διάφορες επιτυχημένες δράσεις – από μουσικά δρώμενα, βιβλιοπαρουσιάσεις, συνέδρια μέχρι και εργαστήρια για τη στήριξη φιλανθρωπικών σκοπών.
ν


ν

Στήριξη Οικογενειών

Αυτή την στιγμή έχουμε φτάσει τις 70 οικογένειες και καθιερώσαμε κάθε 15 μέρες να επισκεπτόμαστε άλλοτε με τρόφιμα και άλλοτε με ρούχα, απορρυπαντικά ή άλλα είδη ανάγκης, τις οικογένειες αυτές αλλά και να γνωρίζουμε καινούριες
Εάν θέλει κάποιος να βοηθήσει, οι ανάγκες για τη σίτιση των αστέγων είναι όσπρια (φασόλια, φακές, ρεβίθια, φάβα, μαυρομάτικα) σε μεγάλες ποσότητες, καθώς ταΐζονται 2.500-3.000 άτομα το μήνα. Επίσης σε μικρότερες ποσότητες όλα τα προαναφερθέντα για περίπου 100 οικογένειες που συντηρούνται αυτή τη στιγμή. Τέλος, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Μπορείτε και εσείς να συμμετάσχετε σε αυτή τη δράση αγάπης με την συνεισφορά σας στην συλλογή των αγαθών και την συγκέντρωσή τους στις εγκαταστάσεις του Νέκταρ στη διεύθυνση:

Νικηφόρου Μανδηλαρά 17 & Λεωφόρος Φλέμινγκ, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 17:00 – 19:30.

Τηλ. επικοινωνίας: 210-4815780 & 6936-797055. Και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://nectaragapis.gr/

Το “Νέκταρ Αγάπης” αντιμετωπίζει το θέμα της υπηρεσίας προς τον συνάνθρωπο σαν μια στάση ζωής και όχι σαν μια αναλαμπή φωτός, μόνο για τις δύσκολες εποχές.
Η υπηρεσία προς τον συνάνθρωπο μάς κάνει καλύτερους ανθρώπους και μας οδηγεί να συνειδητοποιούμε ότι εμείς και οι άλλοι είμαστε ουσιαστικά ένα πράγμα. Υπηρετώντας τους άλλους υπηρετούμε τον εαυτό μας.
ν

 


Translate this post