Ασύλητος Μινωικός τάφος στην Ιεράπετρα

Κατηγορία NEWS, Αρχαιολογία

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένας αρχαιολογικός θησαυρός ήρθε στο φως σήμερα στο Κεντρί Ιεράπετρας, κινητοποιώντας την αρχαιολογική υπηρεσία.

ν

ΕΝΑΣ απίστευτος αρχαιολογικός θησαυρός ήρθε στο φως σήμερα στο Κεντρί Ιεράπετρας, κινητοποιώντας την αρχαιολογική υπηρεσία, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretapost.gr.
Το εύρημα ανακαλύφθηκε όταν ένας αγρότης επιχείρησε να κάνει όπισθεν το όχημά του στο ελαιόκτημά του, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το έδαφος, αποκαλύπτοντας τον αρχαιολογικό θησαυρό, που ήταν κρυμμένος στην περιοχή.
Αμέσως κλήθηκε η Αρχαιολογική Υπηρεσία και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τοπικών Κοινοτήτων, Αγροτικών και Τουρισμού Ιεράπετρας Αργύρη Πανταζή «με την διορατικότητα της προϊσταμένης της Εφορίας κ. Σοφιανού, αλλά και του κ. Παπαδάκου Ιωάννη, διαπιστώθηκε πως πρόκειται για ένα σοβαρό αρχαιολογικό εύρημα».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τάφος περιείχε δύο λάρνακες της υστερομινωικής εποχής μεγάλων διαστάσεων, με ανάγλυφες απεικονίσεις, που βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Μάλιστα, μέσα σε αυτές υπάρχουν δύο σκελετοί, 24 περίπου αγγεία με έγχρωμα ανάγλυφα και απεικονίσεις.
«Το θετικό είναι, πως οι τάφοι δεν έχουν συληθεί κι αυτό θα βοηθήσει τους αρχαιολόγους να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία. Πρόκειται για μία μεγάλη ημέρα για την Ιεράπετρα. Όταν βλέπεις πως σ’ ένα λαγούμι 4 μέτρων βρίσκονται τέτοιες σοβαρές αρχαιότητες, σε πιάνει δέος», ανέφερε στο cretapost.gr ο κ. Πανταζής.
Ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός θησαυρός αναμένεται να δώσει πολλά στοιχεία για την Υστερομινωική περίοδο, ενώ παράλληλα αποδεικνύει, πως στην περιοχή εκείνοι υπήρχαν Μινωίτες.
«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα αυτό το σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα καθώς αναμένεται ν’ αναδείξει περεταίρω τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Μάλιστα, αποτελεί και μία απάντηση σε όλους όσοι αμφισβητούν ότι υπήρξαν Μινωίτες στην Ιεράπετρα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Πανταζής.
Οι φωτογραφίες είναι από ανάρτηση του Νίκου Πετάση στο Facebook:
ν

ν

 


Translate this post