Η Isol στην Αθήνα καλεσμένη των εκδόσεων Μάρτης

Κατηγορία Book Corner

ΒΙΒΛΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Στις 14 Ιουνίου η Isol θα βρίσκεται στην Αθήνα, καλεσμένη των εκδόσεων Μάρτης, για να γνωριστεί με το κοινό και να υπογράψει βιβλία της.

ν

Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ Marisol Misenta, που γεννήθηκε το 1972 στο Μπουένος Άιρες, γνωστή περισσότερο ως Isol, είναι συγγραφέας, εικονογράφος, εικαστικός, γραφίστρια, συνθέτρια και τραγουδίστρια και έχει τιμηθεί το 2013 με το μεγάλο βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award του Swedish Arts Council, για τη συνολική της προσφορά στην παιδική λογοτεχνία.
Τέσσερα από τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μάρτης: το ευρηματικό Νοτούρνο, Συνταγές για όνειρα, το βιβλίο-ακορντεόν διπλής όψης Είναι καλό να έχεις ένα παπάκι/ Είναι καλό να έχεις ένα αγόρι, η κριτική ματιά στον κόσμο των ενηλίκων Ο Πετίτ, το τέρας, και τέλος το βιβλίο των αριθμών Νουμεράλια.
Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τη βραβευμένη συγγραφέα την Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 18:00 στον χώρο των Εκδόσεων Μάρτης, Χάρητος 8, Κολωνάκι, όπου η Isol θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της, ενώ μαζί με τον ταλαντούχο συγγραφέα παιδικών βιβλίων Αντώνη Παπαθεοδούλου θα παρασύρουν τους επισκέπτες σε ένα ευφάνταστο ταξίδι στον μαγικό της κόσμο!
Στο πλαίσιο της επίσκεψης της ISOL στην Αθήνα, γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να την συναντήσουν και στις παρακάτω εκδηλώσεις:
• Σάββατο 9 Ιουνίου στις 12:00 στο Public στο Κολωνάκι (Σκουφά 3): Παρουσίαση του βιβλίου Νοτούρνο, Συνταγές για όνειρα.
Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν όνειρα και να γνωρίσουν από κοντά τη σπουδαία Αργεντινή εικονογράφο.
• Κυριακή 10 Ιουνίου στις 13:00 στο 3ο Bobos Art Festival
Στη σκηνή του 3ου Bobos Art Festival στον Κήπο του Μεγάρου (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη), η αγαπημένη ομάδα Κοπέρνικος θα παρουσιάσει μια χιουμοριστική αυτοσχέδια μίνι παράσταση γεμάτη φαντασία βασισμένη στα βιβλία της Isol.
ν

ν

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Isol γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες το 1972, σπούδασε Διδακτική της Τέχνης και στη συνέχεια ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες. Από το 1997 δημιουργεί βιβλία με δικά της κείμενα και εικόνες και συνεργάζεται με σπουδαίους συγγραφείς και καλλιτέχνες, όπως οι Jorge Luján, Paul Auster κ.ά.
Για το έργο της έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία. Το πιο σημαντικό είναι το ALMA, η μεγαλύτερη διάκριση για έναν δημιουργό παιδικού βιβλίου, ένα βραβείο που απονέμεται από το 2003 στη μνήμη της Σουηδής συγγραφέα Astrid Lindgren από τη σουηδική κυβέρνηση και το οποίο απονεμήθηκε στην Isol το 2013.
Τα βιβλία της Isol κυκλοφορούν σε περισσότερες από 20 χώρες (Σουηδία, Ελβετία, Κίνα, Κορέα, ΗΠΑ κτλ.). Στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μάρτης.

 


Translate this post