Met Gala: Πάπισσες, άγγελοι, νύμφες και ξωτικά (pict)

Κατηγορία Pictorial

PICTORIAL

Posted by Youmagazine Staff

 

Δείτε τις «θρησκευτικές» παρουσίες στο ανοιξιάτικο gala του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης.

Η πιο εντυπωσιακή παρουσία στο φετινό Met Gala: η Ριάνα ως… Πάπισσα Ιωάννα – η φαντασίωση κάθε καλού καθολικού. (Photo: Neilson Barnard. Πηγή: Supplied)

ν

ΑΠΟ ΤΟ 1999 και μετά, το βράδυ της πρώτης Δευτέρας του Μαΐου συμβαίνει στη Νέα Υόρκη το μεγαλύτερο πάρτι της χρονιάς. Δημιούργημα της Anna Wintour, εκδότριας της Vogue, το Μet Gala είναι ο φιλανθρωπικός χορός που γίνεται κάθε χρόνο προς ανεύρεση πόρων για το Ινστιτούτο Μόδας του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης.
Το φετινό εισιτήριο κοστίζει 39.772 δολάρια το άτομο (364.581 δολάρια ανά τραπέζι). Στο περσινό Met Gala συγκεντρώθηκαν 12.000.000 δολάρια που εξασφαλίζουν τους μισθούς, τη συντήρηση και την ανάπτυξη του τμήματος μόδας του Met.
Και όπως είναι φυσικό, με τόσα χρήματα, οι καλεσμένοι από το χώρο της βιομηχανίας, της διασκέδασης, του αθλητισμού, της πολιτικής, των επιχειρήσεων και της μόδας προσπαθούν να κάνουν όσο γίνεται πιο εντυπωσιακή τη δική τους εφήμερη είσοδο –με την ελπίδα ότι θα προβληθούν διεθνώς από τα ΜΜΕ– καθώς εντός του πάρτυ οι φωτογραφίες απαγορεύονται.

ν

ν

Φέτος κυριάρχησε το θρησκευτικό πνεύμα, με πανταχού παρόντα τον σταυρό, χωρίς όμως να λείπουν και κάποιες παγανιστικές πινελιές, όπως μπορείτε να απολαύσετε στο φωτογραφικό υλικό που συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε, ενόσω το gala βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.
Άλλωστε το φετινό θέμα ήταν «Ουράνια Σώματα: Μόδα και Καθολική Φαντασία». Οι περισσότερες πάντως πιστές φαίνεται να εμπνεύστηκαν μάλλον από την Μαντόνα (την τραγουδίστρια), με αποτέλεσμα να κυριαρχούν οι μεγάλοι σταυροί, τα βαριά χρυσά κοσμήματα και οι εκκλησιαστικές τιάρες.
Οικοδέσποινες φέτος είναι η Ριάνα, η Ντονατέλα Βερσάτσε και –για κάποιον άγνωστο λόγο– η Αμάλ Κλούνεϊ.
ν

Η Αμάλ Κλούνεϊ προσέρχεται στο gala με παντελόνι και μακριά φούστα. Αν πάθει κάτι το ένα, να υπάρχει τουλάχιστον το άλλο. (Photo: Neilson Barnard. Πηγή: Supplied)
ν

Ουράνιες παρουσίες. Η εκδότρια της Vogue, Anna Wintour (δεξιά) με την κόρη της, Μπι Σάφερ. (Photo: Jamie McCarthy. Πηγή: Supplied)
ν

Η Ριάνα ως Πάπισσα Ιωάννα. Το κοστούμι της, αν και είναι πιο κοντό από του Πάπα, είναι εκπληκτικό. (Photo: Neilson Barnard. Πηγή: Supplied)
ν

Η τολμηρή θρησκευτικότητα της Ριάνα σχολιάστηκε δεόντως στο Twitter.
ν


ν


ν

Οι φωτορεπόρτερ έμειναν ενεοί μόλις είδαν την Ριάνα να καταφθάνει στο gala ντυμένη ως Πάπισσα Ιωάννα, τη γυναίκα η οποία φέρεται να κατέλαβε τον παπικό θρόνο για κάποιο χρονικό διάστημα κατά τη περίοδο του Μεσαίωνα.
ν


ν


ν

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Ρίτα Όρα, εκτός θέματος, ως Κακιά Βασίλισσα. (Photo: Jamie McCarthy. Πηγή: Supplied)
ν

Η Κέιτι Πέρι ως Νύμφη της Κόλασης στο gala του 2017. (Photo: Neilson Barnard. Πηγή: Supplied)
ν

Στο φετινό Met Gala, όμως, η Κέιτι Πέρι εμφανίστηκε ως άγγελος Κυρίου, έχοντας προφανώς μετανοήσει. (Photo: Jamie McCarthy. Πηγή: Supplied)
ν

Η DJ και recording artist Ρούμπι Ρόουζ ως θηλυκός καρδινάλιος. (Photo: Evan Agostini / Invision / AP. Πηγή: Supplied)
ν

Ο παγανισμός τρύπωσε στο gala με την πρωταγωνίστρια της ταινίας “Οι τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι” Φράνσις ΜακΝτόρμαντ ως ξωτικό του δάσους. (Photo: Jamie McCarthy. Πηγή: Supplied)
ν

Ύστερα από πέντε αποτυχημένες σχέσεις, η Αριάνα Γκράντε το έχει όνειρο να γίνει νυφούλα. (Photo: Jamie McCarthy. Πηγή: Supplied)
ν

Η Κάιλι Τζένερ εκτός τόπου και χρόνου με λευκό top, λευκό παντελόνι σούπερ καμπάνα με ουρά και λευκά χειρόκτια. (Photo: Jamie McCarthy. Πηγή: Supplied)
ν

Το μοντέλο Τζίτζι Χαντίντ, εκτός θέματος, ως Μαύρος Κύκνος. (Photo: Neilson Barnard. Πηγή: Supplied)
ν

Η τραγουδίστρια Λάνα Ντελ Ρέι και ο Τζάρεντ Λέτο εμφανίστηκαν από λάθος με αποκριάτικα κοστούμια – εκείνη ως Μορτίσια Άνταμς και εκείνος ως Ιησούς με πετραχήλι! (Photo: Evan Agostini / Invision / AP. Πηγή: Supplied)
ν

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, με ορθόδοξη εκκλησιαστική αμφίεση, εμφανίστηκε ως Βυζαντινή αυτοκράτειρα με ένα φανάρι ή επιτάφιο στο κεφάλι. (Photo: Jamie McCarthy. Πηγή: Supplied)
ν

Μετά από το όργιο, όπου πρωταγωνίστησε ως σεμνότυφη dominatrix, η Μπέλα Χαντίντ είπε να περάσει και από το gala του Μητροπολιτικού Μουσείου. (Photo: Neilson Barnard. Πηγή: Supplied)
ν

Η μεγαλούτσικη πια Σκάρλετ Γιόχανσον με καταθλιπτικό βυσσινί φόρεμα του οίκου Georgina Chapman, με φλοράλ λεπτομέρειες. (Photo: Evan Agostini / Invision / AP. Πηγή: Supplied)
ν

Από την ηγερία του Met Gala, Anna Wintour, την παντοδύναμη εκδότρια της αμερικανικής Vogue, εγκρίθηκαν φέτος προσωπικά από την ίδια 600 καλεσμένοι, αλλά αποκλείστηκαν πολλοί άλλοι, που βρέθηκαν στη black-list της εκδότριας.
Τέτοια παραδείγματα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια, που είχαν μετάσχει στο Met Gala του 2004, το σούπερ μοντέλο Coco Rocha, που είχε επίσης αποκλειστεί από το περσινό Met Gala, ο κριτικός μόδας Tim Gunn, η στυλίστας διασημοτήτων Ρέιτσελ Ζόι, καθώς και πολλοί παράγοντες της τηλεόρασης, του Τύπου και του κινηματογράφου.
ν

Το σούπερ μοντέλο Coco Rocha που είχε αποκλειστεί και από το Met Gala του 2017. (Photo: Theo Wargo. Πηγή: Supplied)
ν

Αντίθετα έγινε δεκτός ο Έλον Μασκ, ο ιδιοκτήτης των εταιρειών Tesla και Space-X, ο οποίος παρουσιάστηκε στο gala με το νέο του φλερτ, την Καναδή μουσικό και visual artist Κλερ Μπουσέ (aka Grimes). 
Ο Μασκ, συμβαδίζοντας με το χριστιανικό πνεύμα της βραδιάς, ήταν ντυμένος πάστορας, ενώ η φίλη του ήταν ντυμένη gothic, με μακρύ μαύρο φόρεμα, ασημένιο κορσέ, ταιριαστά γάντια και παπούτσια και ύφος Elvira, Mistress of the Dark.
ν

Ο Έλον Μασκ και η Grimes στο Met Gala του 2018. Image: Supplied
ν

 


Translate this post