Όταν οι νεκροί γίνονται υπέροχες διακοσμητικές μπάλες

Κατηγορία MAGAZINE, Καινοτομίες

MEMORIAL DESIGN

Από τον Νίκο Κατσινόπουλο

 

Ξεχάστε τα φέρετρα. Η τέφρα του προσφιλούς σας προσώπου μπορεί να γίνει μια πολύχρωμη διακοσμητική μπάλα από κρύσταλλο!

Δώστε στο προσφιλές σας πρόσωπο την ευκαιρία να φανεί χρήσιμο και μετά το θάνατό του, ως έξοχο διακοσμητικό αντικείμενο! Image: Supplied

ν

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Artful Ashes που εδρεύει στο Σιάτλ, βρήκε τον τρόπο να διώξει τη στενοχώρια και το πένθος, που επικρατούν κατά την απώλεια ενός προσφιλούς προσώπου, και να μετατρέψει τη θλίψη σε χαρά, δημιουργώντας μοναδικά μνημεία τέχνης από την τέφρα όσων έχουν πεθάνει.
Την ώρα που φυσούν το γυαλί, αφού έχει προηγουμένως θερμανθεί, ρίχνουν μια κουταλιά της σούπας από την τέφρα του αγαπημένου σας στη σφαίρα ή την καρδιά που έχετε επιλέξει, και αυτή ενσωματώνεται στα υπόλοιπα μέταλλα και μεταλλικά οξείδια που δρουν ως σταθεροποιητές, δίνοντας ένα μοναδικό και εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα.
Περισσότερες ιδέες και χρήσεις μπορείτε να βρείτε εδώ.

ν

ν

Όπως αναφέρει το διαφημιστικό της Artful Ashes, «οι καλλιτέχνες μας αιχμαλωτίζουν την ουσία του πνεύματος του αγαπημένου σας προσώπου σε ένα στροβιλισμό χρώματος και στάχτης, σφραγισμένα για πάντα μέσα σε ένα μοναδικό γυάλινο έργο τέχνης».
Αυτά τα εκπληκτικά κομμάτια ανακουφίζουν από τη θλίψη, επιτρέποντας στους συγγενείς να κρατούν μια όμορφη ανάμνηση του χαμένου προσώπου. Οι στάχτες εμφανίζονται σε ένα περιστρεφόμενο μοτίβο που περιβάλλεται από εκρηκτικά ή γαλήνια χρώματα. Κάθε έργο συνοδεύεται από ένα γραπτό μήνυμα με το όνομα του προσφιλούς νεκρού.
Τα πρωτότυπα αυτά έργα τέχνης έχουν διατάσεις 9×9 εκατοστά και βάρος περίπου 400 γραμμάρια.
Όπως αναφέρεται στη σελίδα της εταιρείας στο Facebook, η τιμή μιας σφαίρας είναι γύρω στα 145 δολάρια – τιμή ομολογουμένως πενιχρή μπροστά στην αιωνιότητα. Γιατί με αυτό τον τρόπο είναι σαν να κάνετε το αγαπημένο σας πρόσωπο κατά κάποιο τρόπο αθάνατο!
Βεβαίως υπάρχουν και εταιρείες που μετατρέπουν την τέφρα μετά από την καύση του προσφιλούς σας προσώπου σε διαμάντια, αλλά αυτό κοστίζει κάτι περισσότερο.
Αντί του «άμωμοι εν οδώ, αλληλούια» και τις μελαγχολικές σκέψεις που γεννά ο χαμός κάθε ύπαρξης, μετατρέψτε το θάνατο σε ελπιδοφόρο και χαρμόσυνο μήνυμα!
ν

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ν

 


Translate this post