Μπορεί να επηρεάσει ο άνθρωπος το DNA;

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Εναλλακτικές θεραπείες

ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

#3 Η θεραπεία Θήτα

Η θεραπεία Θήτα είναι μια απλή ενεργειακή τεχνική αυτοβοήθειας. Στηρίζεται στην πίστη ότι ο εσωτερικός εαυτός έχει άπειρες δυνατότητες, τις οποίες ο άνθρωπος μπορεί να κινητοποιήσει για να αυτοθεραπευτεί.

ν

Η ΤΕΧΝΙΚΗ βασίζεται στην ιδέα ότι όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ψυχικές τους ικανότητες για να προκαλέσουν αλλαγές σε πολλά επίπεδα: σωματικό, συναισθηματικό, διανοητικό και πνευματικό. Οι ειδικοί της θεραπείας Θήτα πιστεύουν ότι με την επιβράδυνση των εγκεφαλικών κυμάτων ενός ανθρώπου, μέχρι αυτά να μεταβούν στην κατάσταση θήτα, μπορούν να πετύχουν άμεση αποκατάσταση ή ακόμη και εξαφάνιση μιας ασθένειας. Η τεχνική αυτή δρα συμπληρωματικά με την κλασική ιατρική. Ωστόσο, παρά την αδιαμφισβήτητη χρησιμότητά της, η κλασική ιατρική δεν ασχολείται με τα αίτια που γέννησαν την ασθένεια.
Η θεραπεία Θήτα δουλεύει με τα εγκεφαλικά κύματα θήτα, την κατάσταση δηλαδή στην οποία βρίσκεται ο άνθρωπος λίγο προτού ξυπνήσει. Ο εγκέφαλος παράγει ηλεκτρικά κύματα διαφορετικών συχνοτήτων, από τα οποία τέσσερα είναι τα βασικά:
• τα κύματα α (8-13 Hz)
• τα κύματα β (13-30 Hz)
• τα κύματα δ (1-4 Hz)
• 
τα κύματα θ (4-8 Hz)
Όσο πιο βαθιά είναι η χαλάρωση, τόσο πιο χαμηλή είναι η συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων. Τα κύματα δέλτα έχουν τη χαμηλότερη συχνότητα και καταγράφονται όταν κοιμόμαστε βαθιά. Τα κύματα θήτα είναι η αμέσως επόμενη χαμηλότερη συχνότητα και χαρακτηρίζουν επίσης την κατάσταση όπου βρισκόμαστε σε ύπνωση ή σε βαθύ διαλογισμό.
Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι τα κύματα θήτα ανοίγουν μια πύλη ανάμεσα στο συνειδητό και το ασυνείδητο και αυξάνουν τη διαίσθηση και τη δημιουργικότητα. Ο σκοπός της θεραπείας Θήτα είναι να μπορεί να εισέρχεται κανείς συνειδητά σε αυτή την κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης και να αποκτά πρόσβαση σε μια πνευματική δύναμη, ανάλογα με τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, που θα τον βοηθήσει να πετύχει τις προσωπικές αλλαγές που χρειάζεται. Οι υποστηρικτές της θεραπείας Θήτα πιστεύουν ότι με τη βοήθεια της δύναμης αυτής μπορούν να επαναπρογραμματίσουν τον γενετικό κώδικα και να πετύχουν μόνιμες αλλαγές σε κυτταρικό επίπεδο.
ν

< Επιστροφή

 


1 2 3

Translate this post