Μαρίνα Σάττι: Η Μάντισσα σε σύγχρονους ρυθμούς (vid)

Κατηγορία MAGAZINE, Music Corner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Youmagazine Newsroom

 

Η ταλαντούχα τραγουδοποιός παντρεύει την δημοτική παράδοση με τους σύγχρονους ρυθμούς της μουσικής σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.


ν

ΟΠΩΣ αναφέρει το Athens magazine, η Μαρίνα Σάττι γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου του 1986 (ηλικία 30 ετών) στην Αθήνα από πατέρα Σουδανό και μητέρα Ελληνίδα. Μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης κι από μικρή ασχολήθηκε με το πιάνο έχοντας ως δασκάλα την Ρίκα Δεληγιαννάκη. Τον Σεπτέμβριο του 2004, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα προκειμένου να σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π., ενώ παράλληλα σπούδαζε κλασικό τραγούδι, θέατρο και χορό.
Στα επόμενα πέντε χρόνια πήρε δίπλωμα κλασικού τραγουδιού με τον βαρύτονο Πάνο Δήμα (1ο βραβείο – άριστα παμψηφεί), πτυχίο κλασικού πιάνου και ανώτερων θεωρητικών σπουδών. Κέρδισε υποτροφία για το Berklee College of Music στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης, απ’ όπου αποφοίτησε το 2011 με εξειδίκευση στο Contemporary Writing and Production (σύγχρονη ενορχήστρωση και παραγωγή) και Film Scoring.
Ως τραγουδίστρια έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Bobby McFerrin, Wayne Shorter, Danilo Perez, Patrice Rushen, Peter Herbolzheimer, Zebra Omnes, Simon Shaheen, Μάριο Φραγκούλη, Αλέκα Κανελλίδου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χρήστο Θηβαίο και πολλούς άλλους.
Αν και δεν έχει περάσει ακόμη ούτε ένας μήνας, η “Μάντισσα” έχει ξεπεράσει τα 8 εκατομμύρια YouTube views, ενώ η προηγούμενη δουλειά της, η πολύ επιτυχημένη διασκευή της στο τραγούδι “Κούπες” έχει ξεπεράσει τα 11 εκατομμύρια.
Την Πρωτοχρονιά του 2017 μας χάρισε άλλο ένα ξεχωριστό track τη “Νιφάδα”, με τη μουσική στο τραγούδι να υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός και τους στίχους ο Δημήτρης Μαυρίκιος.
Η “Μάντισσα”, που σηματοδοτεί το ξεκίνημα της συνεργασίας της Μαρίνας Σάττι με το νέο digital label του Antenna Group, την 314 Records, είναι ένα βίντεο one shot, κάτι πάρα πολύ δύσκολο, αφού πρόκειται για τεχνική σύμφωνα με την οποία ο χώρος και ο χρόνος δεν μοντάρονται, αλλά είναι συνεχόμενα από την αρχή μέχρι και το τέλος, γεγονός που δεν επιτρέπει περιθώρια για λάθη.
Στις συνθέσεις της η Μαρίνα αντλεί από την πλούσια ελληνική μουσική παράδοση που περιέχει σκοπούς και ρυθμούς που βγαίνουν μέσα από τους αιώνες ύπαρξης του ελληνισμού σε τούτο τον χώρο της Μεσογείου.
v


v

 


Translate this post