Νταβός: τελευταία η Ελλάδα σε όλους τους τομείς

Κατηγορία Οικονομία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Τη χαμηλότερη επίδοση μεταξύ των 29 αναπτυγμένων οικονομιών του πλανήτη καταγράφει η Ελλάδα.

v

ΤΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ επίδοση μεταξύ των 29 αναπτυγμένων οικονομιών του πλανήτη καταγράφει η Ελλάδα, στον δείκτη της «δίκαιης ανάπτυξης», σύμφωνα με όσα αναφέρει ειδική έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) για το 2017, που διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας.
Η απογοητευτική επίδοση της χώρας, σύμφωνα με την έκθεση, καταδεικνύει την επείγουσα ανάγκη συνέχισης των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου η οικονομία να εξέλθει από τη βαθιά οικονομική κρίση.
Τα ευρήματα της μελέτης αποδεικνύουν επίσης, ότι η Ελλάδα οφείλει να καταγράψει πρόοδο σε αρκετούς κλάδους, ώστε αφενός, να βελτιώσει τις προοπτικές ανάπτυξης, αφετέρου να διευρύνει τις ευεργετικές επιπτώσεις αυτής.
Στο πλαίσιο αυτό, προσδίδει  ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, με στόχο τη «γεφύρωση» του χάσματος μεταξύ των εκπαιδευόμενων, διαφορετικής κοινωνικο-οικονομικής προέλευσης.
Επείγουσα ανάγκη, σύμφωνα με το WEF, συνιστά και η αντιμετώπιση των υψηλών επιπέδων διαφθοράς, στην οποία προσκρούει η επιχειρηματική δημιουργικότητα και ανάπτυξη, αλλά και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση των δημόσιων εσόδων.
Τέλος, στην έκθεση απευθύνεται έκκληση προς τις ελληνικές αρχές να παράσχουν τα κατάλληλα κίνητρα στις επιχειρήσεις, προκειμένου να δημιουργήσουν καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης.
ν

Πηγή: naftemporiki.gr

 


Translate this post