Το Σπίτι με τους Χίλιους Καθρέφτες

Κατηγορία Ιστορίες Σοφίας

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΟΦΙΑΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Υπάρχει ένα ιαπωνικό παραμύθι που δείχνει πώς λειτουργεί ο κοσμικός νους, γιατί ο νους δεν είναι παρά ένας καθρέφτης. Το παραμύθι λαμβάνει χώρα σε ένα μικρό χωριό σε ένα μέρος που είναι γνωστό ως το “Σπίτι με τους Χίλιους Καθρέφτες”.

0123FDS679GF967G
v

ΠΡΙΝ ΑΠΟ πολλά χρόνια σε ένα μακρινό, μικρό χωριό, υπήρχε ένα μέρος που λεγόταν το Σπίτι με τους Χίλιους Καθρέφτες. Ένα μικρό, χαρούμενο σκυλάκι άκουσε γι’ αυτό το μέρος και αποφάσισε να το επισκεφθεί. Όταν έφτασε, ανέβηκε εύθυμα τις σκάλες κι έφτασε στην πόρτα που τη βρήκε μισάνοιχτη. Έβαλε το κεφάλι του μέσα, με τα αυτιά του σηκωμένα και την ουρά του να παίζει χαρούμενα. Για μεγάλη του έκπληξη, είδε ότι ήταν τριγυρισμένο από χίλια άλλα χαρούμενα σκυλάκια που κουνούσαν τις ουρές τους ζωηρά όπως κι αυτό. Χαμογέλασε πλατιά και αμέσως εμφανίστηκαν χίλια χαμόγελα το ίδιο ζεστά και φιλικά με το δικό του. Φεύγοντας από το σπίτι, σκέφτηκε: «Αυτό το μέρος είναι υπέροχο. Θα έρχομαι να το επισκέπτομαι συχνά».

Στο ίδιο χωριό, ένα άλλο σκυλάκι, που δεν ήταν τόσο χαρούμενο όσο το πρώτο, αποφάσισε να επισκεφθεί κι αυτό το Σπίτι με τους Χίλιους Καθρέφτες. Ανέβηκε αργά τις σκάλες με το κεφάλι κατεβασμένο και κοίταξε μέσα από την πόρτα. Όταν είδε να το κοιτάζουν χίλια σκυλάκια με εχθρικό ύφος, γρύλισε. Τρομαγμένο, είδε τα χίλια σκυλάκια επίσης να του γρυλίζουν και να του δείχνουν τα δόντια τους. Όπως έφευγε, είπε στον εαυτό του: «Τι απαίσιο μέρος. Δεν θα ξανάρθω εδώ ποτέ».

Όλα τα πρόσωπα του κόσμου είναι καθρέφτες. Τι είδους αντανακλάσεις βλέπεις στα πρόσωπα των ανθρώπων που συναντάς;

 


Translate this post