Συνελήφθη η Μάξγουελ για συνέργεια σε μαστροπεία ανηλίκων (vid)

Κατηγορία NEWS, Κοινωνία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ  | Ενημ. 3/7/2020, 17:16

Youmagazine Newsroom

 

Συνελήφθη η Γκισλέιν Μάξγουελ, η οποία απέφευγε πολύ καιρό τη σύλληψη μετά το σκάνδαλο του Τζέφρι Επστάιν, για συνέργεια σε μαστροπεία ανηλίκων.

Η Γκισλέιν Μάξγουελ κατηγορείται εδώ και πολύ καιρό για την προμήθεια ανηλίκων κοριτσιών στον Τζέφρι Επστάιν και ότι συμμετείχε στην εκμετάλλευση και κακοποίησή τους από τους ισχυρούς φίλους του χρηματιστή. Image: Supplied

ν

Η ΜΑΣΤΡΟΠΟΣ Γκισλέιν Μάξγουελ, πρώην σύντροφος και συνεργάτιδα του δισεκατομμυριούχου χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή όπου περίμενε να δικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων ανήλικων κοριτσιών, συνελήφθη σήμερα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά δίκτυα ABC και NBC, που επικαλούνται πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, η κόρη του θανόντος Βρετανού μεγιστάνα του Τύπου, Ρόμπερτ Μάξγουελ, συνελήφθη στην Πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ και πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου εντός της ημέρας.

Πράκτορες του FBI συνέλαβαν τη Μάξγουελ γύρω στις 8:30 το πρωί (τοπική ώρα) στο Μπράντφορντ του Νιου Χαμσάιρ.

Ο Επστάιν, που είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση και για εμπορία ανηλίκων κοριτσιών, βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του σε φυλακή της Νέας Υόρκης πέρσι τον Αύγουστο.

Ο Εισαγγελέας της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης ανέφερε σε μια ανακοίνωση ότι θα γνωστοποιήσει αργότερα τις κατηγορίες που βαρύνουν τη Μάξγουελ, «για τον ρόλο της στη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση πολλών ανηλίκων κοριτσιών από τον Τζέφρι Επστάιν».

Σε δικαστικά έγγραφα, τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αναφέρουν ότι η Μάξγουελ «δελέαζε» τις ανήλικες για να μεταβούν στα σπίτια του χρηματιστή σε διάφορες Πολιτείες. Γνώριζε καλά ότι εκείνος προτιμούσε ανήλικα κορίτσια και ότι σκόπευε να τα εκμεταλλευτεί σεξουαλικά.
ν

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ

Όμως τις ανήλικες δεν τις εκμεταλλευόταν σεξουαλικά μόνο ο ίδιος ο Επστάιν, αλλά μαζί με τη Μάξγουελ τις «νοίκιαζαν» ή τις «πουλούσαν» σε μέλη της ευρωπαϊκής, αραβικής και αμερικανικής άρχουσας τάξης.

Σαν αντάλλαγμα είχαν την προστασία των ισχυρών «πελατών» τους, που τους προφύλασσαν από το χέρι του νόμου, ο ίδιος δε ο Επστάιν λάμβανε «εκ των έσω» πληροφορίες για το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έτσι ώστε σε λίγο καιρό έγινε δισεκατομμυριούχος.

Αγόρασε μάλιστα ένα νησί στην Καραϊβική, το λεγόμενο «παιδονήσι», ώστε να μπορούν οι εκλεκτοί πελάτες του να συνευρίσκονται με ανήλικες, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.
ν

Μια από τις εγκαταστάσεις στο νησί των οργίων του Επστάιν στην Καραϊβική. Image: Supplied
ν

Τις «υπηρεσίες» του Επστάιν δέχονταν όλοι σχεδόν οι ισχυροί της Γης – πολιτικοί ηγέτες, επιχειρηματίες, επιστήμονες, μέλη του ακαδημαϊκού κόσμου, μέλη των βασιλικών οικογενειών Αραβίας και Βρετανίας, συγγραφείς, γερουσιαστές, δικαστικοί και γενικά οι στυλοβάτες της κοινωνίας μας – πρόσωπα υπεράνω κάθε υποψίας και υπεράνω κάθε… διαστροφής!

Μεταξύ των ονομάτων που βρέθηκαν σημειωμένα στις λίστες του Επστάιν που κατάσχεσε το FBI, συναντά κανείς τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, τον νυν πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον Μπιλ Γκέιτς, τον Έλον Μασκ, τον Τζεφ Μπέζος, τον διαπρεπή Βρετανό θεωρητικό φυσικό Στίβεν Χόκινγκ, τον πρίγκιπα Άντριου της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, καθώς και πολλά ονόματα προέδρων, πρωθυπουργών και άλλων ισχυρών προσώπων στον πλανήτη.
ν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν στενός φίλος και γείτονας του Επστάιν στη Φλόριντα. Image: Supplied
ν

Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο Reuters, η Μάξγουελ κατηγορείται για έξι αξιόποινες πράξεις, μεταξύ των οποίων συνωμοσία για να δελεάσει ανήλικες να ταξιδέψουν (σε άλλες Πολιτείες) για να συμμετάσχουν σε παράνομες σεξουαλικές πράξεις και συνωμοσία για τη μεταφορά ανηλίκων με σκοπό τη συμμετοχή τους σε εγκληματική σεξουαλική δραστηριότητα, καθώς και για δύο κατηγορίες ψευδορκίας.

Η Μάξγουελ μετά τον θάνατο του πρώην συνεργάτη της κράτησε χαμηλό προφίλ. Ορισμένα από τα θύματα του χρηματιστή υποστηρίζουν ότι εκείνη ήταν που τα προσέγγισε και τα έβαλε στον κύκλο του, όπου τα κακοποιούσαν σεξουαλικά ο ίδιος και οι ισχυροί φίλοι του.

Η Μάξγουελ προφυλακίστηκε χωρίς όρους, καθώς κρίθηκε ύποπτη φυγής.

Όπως αναφέρεται σε δικαστικά έγγραφα, οι ισχυρές αποδείξεις που υπάρχουν σε βάρος της καθώς και η βαριά ποινή κάθειρξης που θα αντιμετωπίσει εφόσον καταδικαστεί συνιστούν ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ. Σημειώνεται επίσης ότι η Μάξγουελ είναι εύπορη, έχει εκτεταμένους διεθνείς δεσμούς, διαθέτει τρία διαβατήρια (γαλλικό, βρετανικό, αμερικάνικο) και την υπηκοότητα άλλων δύο χωρών ενώ δεν έχει σοβαρούς δεσμούς στις ΗΠΑ Γι’ αυτό και δεν υπάρχει «απολύτως κανένας λόγος» για να παραμείνει στη χώρα, αναφέρεται στο ένταλμα σύλληψης.

Η Μάξγουελ θα μπορούσε να καταδικαστεί σε κάθειρξη 35 ετών αν κριθεί ένοχη. Σύμφωνα όμως με τον Μαρκ Άλενμπο, τον συνιδρυτή του Sentencing Stats και πρώην στέλεχος της Επιτροπής Ποινών των ΗΠΑ, ενδέχεται να της επιβληθεί ισόβια κάθειρξη, ακόμη και αν δηλώσει ένοχη σε όλες τις κατηγορίες.
ν

Η πολυτελής εξοχική κατοικία της Μάξγουελ στο Νιου Χάμσαϊρ. Image: Supplied
ν

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η 58χρονη κρυβόταν σε διάφορες τοποθεσίες στη Νέα Αγγλία και στην Καλιφόρνια, μετά τη σύλληψη του Επστάιν, τον Ιούλιο του 2019.

Τους τελευταίους μήνες φαίνεται ότι διέμενε σε ένα σπίτι στο Μπράντφορντ του Νιου Χάμσαϊρ, το οποίο αγόρασε τον Δεκέμβριο με μετρητά, χρησιμοποιώντας μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης για να αποκρύψει την ταυτότητά της. Δεν έχει κανέναν άλλο δεσμό με την περιοχή αυτή του Μπράντφορντ.

Οι εισαγγελείς ζητούν επίσης να μην της επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι», υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε εύκολα να αφαιρέσει αυτήν τη συσκευή.

«Η Μάξγουελ ήταν από τους στενότερους συνεργάτες του Επστάιν και τον βοήθησε να εκμεταλλευτεί κορίτσια ηλικίας ακόμη και 14 ετών», είπε η εισαγγελέας του Μανχάταν Όντρεϊ Στράους. «Έπαιξε κρίσιμο ρόλο, βοηθώντας τον Επστάιν να εντοπίσει, να γίνει φίλος και να παρασύρει ανήλικα θύματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις η Μάξγουελ συμμετείχε και η ίδια στη σεξουαλική κακοποίηση», ανέφερε η διωκτική αρχή.
ν

Ο πρίγκιπας της Βρετανίας Άντριου, Δούκας της Υόρκης, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τα αξιώματά του και να ζητήσει συγνώμη από τη βασιλική οικογένεια, λόγω της σχέσης του με τον Έπσταϊν. Ο ίδιος λέει ότι ποτέ δεν έκανε «κάτι δυσάρεστο» στις κοπέλες. Image: Supplied
ν

Οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως στο σκάνδαλο της σωματεμπορίας ανηλίκων κοριτσιών από τον χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, ελπίζουν ακόμη ότι θα μπορέσουν να πάρουν κατάθεση από τον πρίγκιπα Άντριου.

Πρόσφατα, οι αμερικανικές αρχές κατηγόρησαν τον δευτερότοκο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ ότι «παριστάνει» ότι θέλει να συνεργαστεί μαζί τους, αλλά στην πραγματικότητα θέλει να αποφύγει να δώσει κατάθεση.

«Θα χαιρόμασταν πάρα πολύ αν ο πρίγκιπας Άντριου ερχόταν να μας μιλήσει, θα θέλαμε να επωφεληθούμε από τις δηλώσεις του», είπε η εισαγγελέας Στράους.

Οι δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης πιέζουν εδώ και μήνες για να πάρουν κατάθεση από τον Δούκα της Υόρκης, ο οποίος ήταν στενός φίλος του Επστάιν και έχει φωτογραφηθεί και κινηματογραφηθεί με μερικές από τις κοπέλες που του προμήθευε ο Επστάιν.
ν

How Ghislaine Maxwell allegedly helped Jeffrey Epstein abuse young women | ABC News
ν

ν

ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΦΕΥΓΕ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ

Ουσιαστικά οι κατηγορίες εναντίον του Επστάιν και της Μάξγουελ για μαστροπεία και παιδεραστία εκκρεμούσαν από το 1994, ύστερα από καταγγελίες γονέων. Ωστόσο, χάρη στους ισχυρούς φίλους τους, οι δύο μαστροποί βρίσκονταν στο απυρόβλητο.

Το 2008, δηλαδή ύστερα από δεκατέσσερα χρόνια, ο Επσάιν συνελήφθη για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικου κοριτσιού και εξώθηση σε πορνεία, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε… ποινή κοινωνικής εργασίας είκοσι ημερών! Στη Μάξγουελ δεν συνέβη τίποτα.

Ο Επστάιν συνελήφθη ξανά πέρυσι και αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν σοβαρά, καθώς οι φίλοι του τον άφησαν απροστάτευτο. Και πάλι η Μάξγουελ έμεινε στο απυρόβλητο.
ν

Η Μάξγουελ ήταν φίλη πολλών μεγιστάνων της τεχνολογίας. Εδώ με τον Έλον Μασκ της Tesla. Image: Supplied
ν

Για ν’ αποφύγει τις συνέπειες των πράξεών του, ο Επστάιν αυτοκτόνησε. Παρ’ όλα αυτά, πέρασαν έντεκα ολόκληροι μήνες μέχρι να συλληφθεί η Μάξγουελ, παρ’ όλο που εναντίον της εκκρεμούσαν βαρύτατες κατηγορίες. Φαίνεται ότι ακόμη κι αν είναι υπόλογα απέναντι στο νόμο, ορισμένοι εγκληματίες έχουν προνομιακή μεταχείριση!

Κανείς δεν ξέρει με πόσα χρήματα η Μάξγουελ «λάδωσε» αστυνομικούς, ανακριτές, δικαστικούς, πολιτικά πρόσωπα, μάρτυρες και εισαγγελείς. Η ίδια ήταν ιδιοκτήτρια ενός αρχοντικού 650 τ.μ. στη Νέα Υόρκη, το οποίο διέθετε έξι μπάνια, οκτώ τζάκια, μαρμάρινα δάπεδα, προσωπικό ανελκυστήρα και μπαλκόνι με θέα στο Μανχάταν.

Το 2016, βλέποντας τον κλοιό να σφίγγει γύρω της, το πούλησε στην εξευτελιστική τιμή των 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όταν ένας δικαστής την αναζήτησε για να της πάρει κατάθεση σχετικά με την υπόθεση Επστάιν, οι δικηγόροι της Μάξγουελ τον ενημέρωσαν ότι ζούσε στο Λονδίνο χωρίς να έχει σταθερή διεύθυνση. (Η Μάξγουελ έχει επίσης σπίτι στο Μάντσεστερ).
ν

Ο 43χρονος φίλος της Μάξγουελ, Σκοτ Μπόργκερσον. Image: Supplied
ν

Ωστόσο, πέρυσι τον Αύγουστο, λίγες μέρες μετά τον θάνατο του Επστάιν, έγινε γνωστό ότι κρυβόταν στη Μασαχουσέτη, στο σπίτι του Σκοτ Μπόργκερσον (Scott Borgerson), του 43χρονου CEO της CargoMetrics και φίλου του Τζεφ Μπέζος. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι την έκρυβε.

Λίγε μέρες αργότερα, μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στη New York Post που την έδειχνε στο “In-N-Out Burger” στο Λος Άντζελες να διαβάζει ένα βιβλίο, απεκαλύφθη ότι ήταν ένα στημένο σκηνικό που είχε οργανώσει ο δικηγόρος της.

Το επόμενο διάστημα την «είδαν» στο Κολοράντο, ενώ η βρετανική The Sun ισχυρίστηκε ότι η Μάξγουελ κρυβόταν σε ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Παρίσι κοντά στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Τελικά απεκαλύφθη ότι ζούσε σε ένα απομονωμένο αρχοντικό στο Μπράντφορντ του Νιού Χάμσαϊρ, όπου και συνελήφθη από το FBI. Είχε αγοράσει το σπίτι μέσω μιας εταιρείας. Μετακινούσε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια μέσω 15 τραπεζικών λογαριασμών, ενώ στις διάφορες συναλλαγές της χρησιμοποιούσε ψεύτικο όνομα.

Η σύλληψή της έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την Βιρτζίνια Τζόφρεϊ, ένα από τα δεκάδες θύματα της Μάξγουελ και του Επστάιν.
ν

v

 


Translate this post