Ο προπονητής ποδοσφαίρου Φρανσίσκο Γκαρσία πέθανε στα 21 του από τον κοροναϊό

Κατηγορία Ευρώπη, Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο 21 ετών Ισπανός προπονητής ποδοσφαίρου Φρανσίσκο Γκαρσία πέθανε από τον κοροναϊό, ενώ είχε προσβληθεί και από λευχαιμία.

Ο Ισπανός προπονητής ποδοσφαίρου Φρανσίσκο Γκαρσία. Image: Supplied

ν

ΣΥΜΦΩΝΑ με την βρετανική εφημερίδα Independent, ο Φρανσίσκο Γκαρσία, προπονητής της νεανικής ομάδας της Μάλαγας, του συλλόγου Ατλέτικο Πορτάντα Άλτα, έμαθε ότι πάσχει από λευχαιμία, όταν πήγε σε ένα νοσοκομείο με συμπτώματα του κοροναϊού.

Ο νεαρός προπονητής αναζήτησε ιατρική βοήθεια όταν άρχισε να έχει αναπνευστικά προβλήματα, αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Malaga Hoy.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Independent, ο Γκαρσία δεν είχε μόνο λευχαιμία, αλλά είχε προσβληθεί από πνευμονία εξαιτίας του κοροναϊού.

Η διπλή αυτή επίθεση στον οργανισμό του υπήρξε μοιραία για τον Ισπανό τεχνικό.

Ο Πεπ Μπουένο, πρόεδρος του συλλόγου της Ατλέτικο Πορτάντα Άλτα, όπου είχε προηγουμένως εκπαιδευτεί ο Γκαρσία, δήλωσε ότι τον ειδοποίησαν από το νοσοκομείο την Κυριακή ότι η κατάσταση του Γκαρσία ήταν σταθερή.

Αλλά μέσα σε μια ώρα, ενημερώθηκε ότι η υγεία του προπονητή επιδεινώθηκε σημαντικά.

«Δεν το πιστεύω. Μου φαίνεται αδιανόητο», δήλωσε ο Μπουένο, σύμφωνα με την Independent.

Ο Γκαρσία είναι ο νεώτερος ασθενής που πεθαίνει από τον ιό στη Μάλαγα, όπου έχουν σημειωθεί άλλοι τέσσερις θάνατοι ασθενών από τον κοροναϊό, οι οποίοι όμως ήταν ηλικίας άνω των 70 ετών.

Σύμφωνα με τις ιατρικές αναφορές, η πλειονότητα των θανάτων από τον Covid-19 σε ολόκληρο τον κόσμο αφορά ανθρώπους μεγάλης ηλικίας ή όσους έχουν εξασθενημένο οργανισμό λόγω προβλημάτων υγείας.
ν

Ο κοροναϊός έχει εξαπλωθεί σε 148 χώρες, έχοντας 182.566 κρούσματα και 7.160 θανάτους. Image: Supplied
ν

Περισσότεροι από 7.100 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν πεθάνει από τον ιό ο οποίος έχει μολύνει πάνω από 182.000 άλλους.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος Τραμπ –απηχώντας προφανώς εκτιμήσεις ειδικών– η επιδημία αναμένεται να κορυφωθεί τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο για το πότε μπορεί να έχει τελειώσει η πανδημία του SARS-CoV-2.
ν

Trump: Coronavirus response could last until August | USA TODAY
ν

ν

 


Translate this post