Αδέσποτη σκυλίτσα έσωσε από βέβαιο θάνατο πέντε νεογέννητα γατάκια

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Posted by Youmagazine Staff

 

Αδέσποτη σκυλίτσα στον Καναδά έσωσε από βέβαιο θάνατο πέντε νεογέννητα γατάκια που είχαν εγκαταλειφθεί στο χιονισμένο τοπίο.

Η σκυλίτσα πήρε το όνομα Serenity (Γαλήνη) ύστερα από τη διάσωση των πέντε μικρών γατιών. Πηγή: Facebook

ν

ΕΝΑ καταφύγιο ζώων στον Καναδά αναζητά τον ιδιοκτήτη μιας ηρωικής σκυλίτσας που έσωσε από το θάνατο πέντε ορφανά γατάκια το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook το Σάββατο, το κέντρο φροντίδας αδέσποτων ζώων στο Τσάταμ του Οντάριο δημοσίευσε τη συγκινητική φωτογραφία της αδέσποτης σκυλίτσας και των πέντε εγκαταλελειμμένων μικρών γατιών που με τη θερμότητα του σώματός της τα έσωσε από βέβαιο θάνατο από το κρύο.

Μια παγερή νύχτα την περασμένη εβδομάδα, η ημίαιμη Σερένιτι, όπως τη βάπτισαν οι εργαζόμενοι σε κέντρο φροντίδας αδέσποτων ζώων, εντοπίστηκε από διερχόμενο σε μικρή απόσταση από τον δρόμο κοντά στο Τσάταμ του Οντάριο.

Καλυμμένη από το χιόνι, με τη θερμοκρασία στους ‒3 ° Κελσίου, η σκυλίτσα, περίπου δύο ετών, πρόσφερε τη ζεστασιά του σώματός της στα πέντε νεογέννητα γατάκια που «ήταν κουλουριασμένα πάνω της», αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μίριαμ Άρμστρονγκ, εκπρόσωπος του κέντρου.

«Τα γατιά δεν θα γλίτωναν από το κρύο του καναδικού χειμώνα χωρίς τη βοήθεια του σκυλιού», εξήγησε η Άρμστρονγκ.

Τα έξι μέλη της ταλαίπωρης παρέας μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο, όπου τους προσφέρθηκαν φροντίδες. Αφού ζεστάθηκαν, άρχισαν να ανακτούν δυνάμεις.

Αυτή η απρόβλεπτη ιστορία φιλίας, που αψηφά κάθε στερεότυπο για την εχθρότητα ανάμεσα στις γάτες και τους σκύλους, έκανε τον γύρο των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και έκανε πάνω από τριάντα ανθρώπους να προσφέρουν σπίτι στα έξι ζώα, ενόψει των εορτών στο τέλος της χρονιάς.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η σωτήρια συνάντηση της Σερένιτι με τα γατιά περίπου πέντε εβδομάδων που υιοθέτησε παραμένουν μυστηριώδεις. Πάντως η σκυλίτσα συνεχίζει να δείχνει πολλή στοργή στα γατάκια και μετά την άφιξή τους στο κέντρο φροντίδας αδέσποτων ζώων.

Κατά την Άρμστρονγκ, πολλοί θέλουν να υιοθετήσουν μαζί τα έξι ζώα, όμως τα γατάκια θα χρειαστεί να μείνουν στο κέντρο μερικές εβδομάδες ακόμη, για να ολοκληρωθεί η αποπαρασίτωση στην οποία υποβάλλονται.
ν

 


Translate this post