Η μεγαλύτερη αποκρυφιστική βιβλιοθήκη γίνεται ψηφιακή (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Αρχαία Μυστήρια

ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Βιβλιοθήκη του Άμστερνταμ “Philosophica Hermetica”, με περισσότερα από 25.000 απόκρυφα κείμενα, γίνεται ψηφιακή για να είναι προσιτή σε όλους.

Τμήμα του Δέντρου της Ζωής από εικονογράφηση βιβλίου με θέμα την Καμπάλα. Image: Supplied

ν

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του Άμστερνταμ, γνωστή ως Philosophica Hermetica (ή Βιβλιοθήκη Ritman από το όνομα του ιδρυτή της), στεγάζει περισσότερα από 25.000 απόκρυφα κείμενα, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα απόκρυφων θεμάτων, όπως Ερμητική φιλοσοφία, Ροδοσταυρισμό, Θεοσοφία, Αλχημεία, Μυστικισμό, Γνωστικούς, Δυτικό Εσωτερισμό, Σουφισμό, Καμπάλα, Ανθρωποσοφία, Καθαρούς, Τεκτονισμό, Μανιχαϊσμό και συγκριτική θρησκειολογία.

Η βιβλιοθήκη περιέχει πολυάριθμα σπάνια έργα περασμένων αιώνων, καθώς και χιλιάδες που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα.

Για τη διατήρηση αυτών των κειμένων, αλλά και για την εύκολη πρόσβαση σε σπάνια κείμενα του αναγνωστικού κοινού, αποφασίστηκε η βιβλιοθήκη να γίνει ψηφιακή.

Ήδη κείμενα και εικόνες σαρώνονται και αποθηκεύονται σε ένα ηλεκτρονικό αρχείο που ονομάζεται “The Hermetically Open Archive”.
ν

 

 

 

ν

Το έργο φέρει την υπογραφή του διάσημου συγγραφέα Νταν Μπράουν ως ανταπόδοση για τη βοήθεια που του πρόσφερε η Βιβλιοθήκη στα έργα του “Lost Symbol” και “Inferno”.

Επίσης η βιβλιοθήκη έχει στους καταλόγους της την πρώτη εικονογραφημένη έκδοση της “Θείας Κωμωδίας” του Δάντη που χρονολογείται από το 1472

Η απόκρυφη αυτή γνώση, προσιτή έως τώρα σε λίγους ειδικούς, θα είναι πλέον διαθέσιμη σε όποιον τον ελκύει το παράδοξο και η μαγεία – δύο τομείς που απαιτούν ιδιαίτερη και πολυετή μελέτη, καθώς σχετίζονται με την πνευματική πρόοδο και εξέλιξη του μαθητή.

Μια πρώτη γεύση μπορεί να πάρει ο αναγνώστης στο σύνδεσμο embassy of the free mind. Σε επόμενη φάση η ψηφιακή βιβλιοθήκη Ritman θα είναι ακόμη πιο εύκολη και πιο προσιτή στη διαχείριση από το κοινό.
ν

The Ritman Library – Amsterdam | realeyz
ν

ν

 


Translate this post